Calendarul slujbelor il puteti gasi in pagina Calendar.

View on Facebook

A se citi “mireni”(adică noi, cei din lume) in loc de “monahi”. ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

23. Asa zice Domnul: "Sa nu se laude cel intelept cu intelepciunea sa, sa nu se laude cel puternic cu puterea sa, nici cel bogat sa nu se laude cu bogatia sa;
24. Ci de se lauda cineva, sa se laude numai cu aceea ca pricepe; si Ma cunoaste ca Eu sunt Domnul, Cel ce fac mila si judecata si dreptate pe pamant, caci numai aceasta este placut inaintea Mea, zice Domnul. (Ieremia 9,23-24)
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook

“Eu te-am sadit ca pe o vita de soi, ca pe cea mai curata samanta; cum dar Mi te-ai prefacut in ramura salbatica de vita straina?” (Ieremia 2,21) ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Cautat am fost de cei ce nu intrebau de Mine, gasit am fost de cei ce nu Ma cauta. (Isaia 65,1) ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook

2 weeks ago

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Poze de la Boboteaza 2019! Dumnezeu sa ne dăruiască tuturor un an cu multe binecuvântări și spor in cele bune. ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

3 weeks ago

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Revelion 2019! La multi ani! ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Comunitatea Bisericii Ortodoxe Romane “Sf Ap Andrei” va ureze “Sărbători Fericite și Luminate alături de cei dragi”. ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Colind la Ambasada 12/21/18Ambasada României a primit colindători de Crăciun

Ambasada României a fost colindată, vineri, 21 decembrie 2018, de către corul de copii ai Școlii de Duminică de la Biserica Ortodoxa Sfanta Cruce, corul de la Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei, Andreea Rebaltescu-Coca și grupul Moroșenii la Washington. Peste o sută de persoane, membri ai comunității românești din zona Washington, D.C., au fost încântate de spectacolul de colinde.

#Romania #RomaniainUS
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

1 month ago

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Primenește-ti gazda casa!

TRINITAS TV
„Primenește-ți gazdă casa” - Grupul psaltic „Tronos” – concertul “Răsunet blând de clopoței”, Biserica „Sfântul Gheorghe” Vechi din București #Colinde

Mai multe colinde, aici: www.trinitas.tv/category/colinde-vizionati-cele-mai-frumoase-si-autentice-colinde-romanesti/
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Primiti colindatorii? Daca da, va rugam sa ne anuntati si colindatorii vor fi bucurosi sa vina si la casa dumneavoastra. Hristos se naste! Mariti-L!

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei
Biserica "Sfantul Apostol Andrei" va ureaza Sarbatori fericite!

www.sfantulandrei.org
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Aducem slavă lui Dumnezeu și mulțumim tuturor participanților la evenimentul din această seară “Datini și obiceiuri de Craciun”. Ne bucurăm nespus de mult de faptul că întreaga noastra comunitate din zona metropolitană Washington DC a fost deschisă în organizarea acestui eveniment și pentru ca au participat la el. Vă dorim în continuare ca nașterea Domnului nostru Iisus Cristos să reverse către dumneavoastră multă pace și bucurie. Dumnezeu să vă binecuvinteze! ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

COMENZI DE SARMALE SI COZONACI ... See MoreSee Less

View on Facebook

PIESA DE CRACIUN A COPIILOR - 22 DECEMBRIE DE LA ORA 6:OOP.M. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Iubiti credinciosi,

Programul slujbelor religioase si al celorlalte evenimente filantropice si socio-culturale din aceasta perioada este urmatorul:

Duminica 9 Dec. - 9:30 a.m. Utrenia si Spovedanie
- 10:30 a.m. Sfanta Liturghie,
- 12:30 p.m. Inmanarea rolurilor pentru piesa de craciun a copiilor
- 1:00 p.m. Sedinta Consiliului Parohial & Organzatia Doamnelor
- 5:00 p.m. Taina Sfantului Maslu & vizita Icoanei Izvoratoare de Mir a Sfintei Ana de la Manastirea Sf. Tihon
- 7:30 p.m. Repetitie colinde

Evenimente socio-culturale si filantropice

Sambata 15 Dec. - 1:30 p.m. -Concert de Colinde & Cantece Patriotice la New York (eveniment organizat de catre toate parohiile ortodoxe romane de pe coasta de est din zona New York, Philadelphia, Washington DC. Pentru rezervari si transport , va rugam sa ne contactati.

Duminica 16 Dec - 5:00 p.m. - Datini si obiceiuri de sarbatori la Washington D.C. (eveniment organizat de comunitatea romaneasca locala prin aportul diferitelor biserici si organizatii locale. Mai multe detalii vor urma intr-un mesaj ulterior.)

Sambata 22 Dec - 6:00 p.m. - Piesa de Craciun a Copiilor (evenimentul se va desfasura la sala sociala a Bisericii Ortodoxe Sarbe "Sf Luca" din McLean. Daca doriti sa va inscrieti copilasul, va rugam sa ne anuntati si sa participati la intalnirea de duminica aceasta. Mai multe detalii vor urma intr-un email)

Colindul la Ambasada - inca asteptam confirmarea unei programari.

PRIMITI COLINDA - Si anul acesta, ca in fiecare an, dorim sa aducem la casele dumneavoastra vestea Nasterii lui Hristos prin colindul sfant si bun. Va rugam sa va uitati peste programul colindatorilor din acest an si sa ne contactati pentru a stabili cea mai buna zi si ora pentru a va colinda.

Duminica 16 decembrie - 2-4 p.m. disponibil; 4-8 p.m. ocupat (Eveniemente si obiceiuri de sarbatori)
Luni 17 decembrie - 6- 8 p.m. disponibil
Marti 18 decembrie - 6 - 8 p.m. disponibil
Miercuri 19 decembrie - ocupat
Joi 20 decembrie - ocupat
Vineri 21 decembrie - ocupat
Sambata 22 decembrie - 2 - 4 p..m disponibil; 4 - 8 p.m. ocupat ( Piesa de craciun a copiilor)
Duminica 23 decembrie - 2 - 4 p.m. ocupat; 4 - 6 p.m. disponibil; 6 - 8 p.m. ocupat
Luni 24 decembrie - 12 - 2 p.m. liber; 2 - 4 p.m. liber ; 4 - 8 p.m. ocupat (Slujba din seara ajunului)
Marti 25 decembrie - 2 - 4 p.m. ocupat; 4 - 6 p.m. ocupat; 6 - 8 p.m. ocupat
Miercuri 26 decembrie - 2 - 4 p.m. liber; 4 - 6 p.m. liber 6 - 8 p.m. ocupat
Joi 27 decembrie - 4 - 6 p.m. liber; 6 - 8 p.m. ocupat
Vineri 28 decembrie - 4- 6 p.m. liber ; 6 - 8 p.m. ocupat
Sambata 29 decembrie - ocupat
Duminica 30 decembrie - 2 - 4 p.m. liber; 4 - 8 p.m. ocupat
Luni 31 decembrie - Slujba pentru Noul An & Revelionul

* Toate fondurile stranse de pe urma colindelor vor fi folosite la construiirea viitoarei biserici (apropari nadajduim sa le primim in primavara anului 2019). Va rugam sa fiti generosi!

Miercuri 2 Ianuarie - Duminica 27 ianuarie - SFINTIREA CASELOR (Boboteaza) - revenim cu un email pe acesta tema.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Rugăciune pentru buna rânduire în viaţă a copiilor, către Sfântul Nicolae, Făcătorul de minuni

Bunule păstor şi de Dumnezeu înţelepţite învăţător, Ierarhe al lui Hristos, Nicolae! Auzi-ne pe noi, păcătoşii, care ne rugăm ţie şi chemăm în ajutor mijlocirea ta grabnică: vezi-ne pe noi, neputincioşii, care din toate părţile suntem vânaţi, de tot binele suntem lipsiţi şi cu mintea suntem întunecaţi din pricina puţinătăţii de suflet: grăbeşte, bineplăcutule al lui Dumnezeu, şi nu ne lăsa pe noi să rămânem în robia păcatului, ca să nu se bucure vrăjmaşii noştri şi să nu murim în lucrurile noastre cele viclene. Roagă-L pentru noi, nevrednicii, pe Făcătorul şi Stăpânul nostru, înaintea Căruia stai dimpreună cu cetele netrupeşti; milostiv fă-L către noi pe Dumnezeul nostru şi în viaţa de acum, şi în veacul ce va să fie, ca să nu ne răsplătească nouă după faptele noastre şi după necurăţia inimilor noastre, ci să ne dea nouă după bunătatea Sa.

Că spre solirea Ta nădăjduind, cu ajutorul tău ne lăudăm, ocrotirea ta în ajutor o chemăm şi, căzând la sfântă icoana ta, cerem ajutor: izbăveşte-ne pe noi, bineplăcute al lui Hristos, de relele care se abat asupra noastră şi potoleşte valurile patimilor şi nevoilor ce se ridică asupră-ne, ca pentru sfintele tale rugăciuni să nu ne cuprindă pe noi necazul şi să nu ne cufundăm în adâncul păcatelor şi în mocirla patimilor noastre. Roagă-L, Ierarhe Nicolae, pe Hristos Dumnezeul nostru, ca să ne dea viaţă paşnică şi iertarea păcatelor, sufletelor noastre mântuire şi mare milă, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei
View on Facebook

MESAJUL IPS NATHANIEL CU OCAZIA CENTENARULUI

Preacucernici părinți, preacuvioși monahi și binecredincioși creștini ai Episcopiei Ortodoxe Romane din America,

In duh de sărbătoare, astăzi la 1 decembrie 2018, la un secol după înfăptuirea României Mari de la Alba Iulia, și noi, fii și fiicele poporului roman cel binecredincios de aici din Nord America, aducem omagiu cuvenit acestui mare act din istoria și existenta poporului nostru.

Biserica Ortodoxă Română, Maica Neamului nostru, a avut o contribuție majoră în realizarea momentului de la 1 Decembrie 1918. Cu timp și fără timp, cu dragoste și grijă maternă, a sădit în sufletele bunicilor și străbunicilor noștri dragostea și prețuirea față de locul în care Dumnezeu a hărăzit ca poporul român să se nască. In același mod și aici, in Nord America, iarăși a fost Biserica, cea care i-a unit in jurul ei și unii cu alții pe cei care și-au ales să își făurească o viață mai bună departe de pământul strămoșesc.

Pentru tot ceea ce a însemnat la momentul potrivit Marea Unire și pentru tot ceea ce a însemnat aceasta peste ani, aducem astăzi, slujbă de mulțumire lui Dumnezeu și recunoștință față de toți cei ce și-au dat viața pentru acest ideal - eroi, ostaşi şi luptători români, din toate timpurile şi din toate locurile, căzuţi pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, la Canalul, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea noastră.

Acum, la ceas aniversar, românii din toată lumea sunt chemați în primul rând a aduce mulțumire Bunului Dumnezeu pentru această înfăptuire istorică din viața neamului românesc. Suntem apoi îndatorați să apreciem cu responsabilitate și bună cuviință tradițiile strămoșească și de a fi fii și fiice vrednici ai Marii Uniri, oriunde ne-am afla.

Dumnezeu să binecuvinteze Romania!

Cu bune urări și arhierești binecuvântări

Archbishop Nathaniel
... See MoreSee Less

View on Facebook

Iubiti credinciosi,

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018, zi ce marcheaza 100 de ani de la Marea Unire, aducem omagiul nostru tuturor celor care au contribuit la acest eveniment unic in istoria Romaniei si ne rugam ca Dumnezeu sa trezeasca in fiecare dintre noi, cei care simtim romaneste, acea luminita daruita noua din momentul zamislirii, care sa isi aduca aportul ei unic si irepetabil pe cerul luminous al poporului nostru si in constelatia acestei lumi vazute, constelatie in care ne-am raspandit cu totii dupa cum am ales fiecare si ne-a harazit Dumnezeu. La Multi Ani, Romania!

Pentru cei care doriti sa vzionati un documentar dedicat Marii Uniri, va invitam sa apasati pe link-ul de mai jos. Acest documentar "Marea Unire - România, la 100 de ani" a fost realizat de agenţia naţională de presă Agerpres. Vizionare cu folos:

www.youtube.com/watch?v=tGFL9LwAEqQ&feature=youtu.be&app=desktop

Apoi, pentru cei mai ravnitori dintre dumneavoastra, cei care doriti sa aflati si despre aportul romanilor din diaspora Americana la acest eveniment al Marii Uniri din 1918, va invitam sa procurati cartea scrisa recent de PreaCucernicul Parinte Protopop Remus Grama din Cleveland OH, carte bilingva intitulata: "Romanii-Americani si Marea Unire din 2018". Pretul unei carti este de $ 20.00

Programul evenimentelor de la biserica noastra este urmatorul:

SAMBATA - 5:00 P.M. Vecernia Mare & Cantece Patriotice cu o mica agapa de post in sala sociala a bisericii.Datorita vremii nefavorabile, evenimentul de sambata seara (aprinderea luminitelor si programul de colinde) nu va mai avea loc.

DUMINICA - 9:30 a.m. Utrenia; 10:30 a.m. Sf Liturghie, TeDeum/Parastas si Masa de Hram cu lansare de carte "Romanii-Americani si Marea Unire din 2018"“Marea Unire – România, la 100 de ani” nu este o lecţie seacă de istorie, ci un documentar video bazat pe oameni şi mărturiile acestora. Fricile, bucuriile ş...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Va asteptam in acest weekend pentru a ne aminti de mosii si stramosii nostri prin Parastasul de Obste de Sambata, iar Duminica va invitam la Masa de Obste, jocuri de toamna pentru copii precum si activitate speciala de calarit pe un ponei, "pony rides". Va asteptam cu drag! ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Revelion 2019 ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Congresul de la VATRA Romaneasca 2018 ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

La Vatra Românească -Nașterea Maicii Domnului 2018 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Trei lucruri trebuie să faci în viață: Să zâmbești, să te rogi și să iubești. Trebuie să învățăm să fim buni, să iubim, să iertăm, să dăruim, să fim oameni. Când vom învăța toate aceste lucruri, vom găsi și fericirea!!! ' ... See MoreSee Less

View on Facebook

La multi ani in noua an! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Sinaxar

Donatii Online
  

Donatii

Saint Andrew Church
Click here for details.

Informatii

Email List

Google-Groups


Facebook
Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Website

169739
Visit Today: 161
This Month: 3648
This Year: 3648
Online: 1