Calendarul slujbelor il puteti gasi in pagina Calendar.

Iubiti credinciosi,

Va invitam sa fiti alaturi de noi la slujbele si evenimentele ce se vor defasura pe parcursul acestui weekend la biserica noastra:

Vineri - 11:00 p.m. Sfanta Liturghie a Sf Ioan Gura de Aur & Parastas (daca sunt doritori). Pentru spovedanie, Parintele paroh va fi dosponibil incepand cu ora 10:00 p.m.
Sambata - 9:00 a.m. - 4:00 p.m. Curatenie Generala
Sambata - 11:00 a.m. Parastas de Obste & Parastas pentru Dan Brasoveanu
Duminica - 9:30 a.m. Utrenia & Spovedanie; 10:30 a.m. Sf Liturghie a Sf Ioan Gura de Aur
Duminica - 1:00 p.m. MASA DE OBSTE cu ocazia praznicului Bunei Vestiri.
Luni - 10:00 a.m. Sf Liturghie cu ocazia BuneiVestiri (dezlegare la peste si vin)
Luni - 7:30 p.m. Slujba de seara
Miercuri - 7:30 p.m. Sf Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite

Un post binecuvantat si o primavara minunata!

www.youtube.com/watch?v=GRxofEmo3HA
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Mindful eating cycle! Este bine sa ne aducem aminte, mai ales acum in perioada Postului Mare. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Duminica Ortodoxiei la Biserica noastra! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Duminica Ortodoxiei la Biserica Ortodoxa Sfantul Apostol Andrei din Potomac, Maryland. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Duminica Ortodoxiei 2019-Saints Peter and Paul Antiochian Orthodox Church in Potomac, MD-Vecernie Pan-Ortodoxa. ... See MoreSee Less

View on Facebook

In perioada Postului Mare, slujba din seara zilei de vinery se va savarsi de la ora 11:00 p.m.

Un post binecuvantat!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Cu multa tristete si adanca durere in suflet, plangem plecarea dintre noi a celui ce a fost Gyula Priester.

Comunitatea Bisericii Ortodoxe Romane “Sfantul Apostol Andrei” este alaturi de familia indurerata si oferim tot sprijinul nostru crestinesc in aceste momente deosebit de grele.

Cei care doriti sa fiti alaturi de familia indurerata si sa ii sustineti prin intermediul Bisericii, va stam la dispozitie cu toata dragostea.

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Iubiti credinciosi,

"Daca am pacatuit, vom posti pentru ca am pacatuit. Daca n-am pacatuit, vom posti ca sa nu pacatuim. Sa dam ceea ce avem: postul, si vom primi ceea ce nu avem: nepatimirea".

Incepand de duminica seara, am intrat in perioada Postului Mare. Postul Sfintelor Pasti incepe anul acesta pe 11 martie. Acest post, fiind cel mai lung si cel mai aspru din posturile de durata intalnite in Biserica Ortodoxa, este cunoscut si sub denumirea de Postul Mare. Tinand seama ca el aminteste si de postul celor 40 de zile tinute de Hristos inainte de inceperea activitatii Sale mesianice (Luca IV, 1-2), a primit si numele de Paresimi. In vechime, Postul Sfintelor Pasti avea menirea de a-i pregati pe cei ce urmau sa primeasca botezul in noaptea Invierii.

IATA RANDUIALA SLUJBELOR DE SAPTAMANA ACEASTA:

VINERI- 11:00 P.M. Sf Liturghie a Sf. Ioan Gua de Aur
SAMBATA - 11:00 A.M. Parastas de obste
DUMINICA - 9:30 A.M. Utrenia; 10:30 a.m. Sf Liturghie si procesiunea copilasilor cu sfintele icoane in interiorul bisericii. Va rugam sa le le aduceti celor mici ai dumneavoastra, o iconita pe care o aveti acasa si imediat dupa sfarsitul predicii ii vom invita sa faca parte din procesiunea cu icoane.

RANDUIALA SLUJBELOR DIN SAPTAMANILE URMATOARE:

LUNI - 7:30 P.M. Pavecernita Mare
MIERCURI - 7:30 P.M. Liturghia Darurilor Mai Inainte Sfintite ( prilej foarte bun pentru cei care doresc sa se spovedeasca si impartaseasca. Postirea pentru aceasta slujba trebuie sa inceapa cel putin de la ora 12:00 noon/amiaza
VINERI - 11:00 P.M. - Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur (prilej foarte bun pentru cei care doresc sa se spovedeasca si impartaseasca. Postirea pentru aceasta slujba trebuie sa inceapa cel putin de la ora 6:00 p.m.)
DUMINICA - . 9:30 A.M. Utrenia; 10:30 a.m. Sf Liturghie a Sfantului Vasiel cel Mare( prilej foarte bun pentru cei care doresc sa se spovedeasca si impartaseasca. Postirea pentru aceasta slujba trebuie sa inceapa cel putin de la ora 12:00 midnight/miezul noptii)
... See MoreSee Less

View on Facebook

A inceput Postul Mare. Sfintele Slujbe de saptamana aceasta sunt:

Luni, Marti,Miercuri -7:30 pm Canonul cel Mare
Vineri-11:00 pm Sfanta Liturghie
Sambata-11:00 am Pomenirea mortilor
Duminica -9:30 am Utrenie: 10:30 am Sf Liturghie

Post binecuvantat!
... See MoreSee Less

View on Facebook

“Post usor cu iertaciune,
Presarat cu fapte bune,
Si la toate s-avem frane,
De la ochi pana la mana,
Trupul sa se subtieze,

Sufletul sa invieze,
Sa se-nalte cat mai sus,
Unde nori si vanturi nu-s,
Rupti de cele pamantesti,
Sa prindem aripi ceresti!”
... See MoreSee Less

View on Facebook

Dragi parinti (in special taticii),

Duminica aceasta, dupa Sfanta Liturghie, vom organiza o mica serbare dedicata mamelor si tututor femeilor din comunitatea noastra. Daca doriti ca cei mici ai dumneavoastra sa faca parte din acest program si sa recite o strofa in cinstea mamei lor, va rugam sa ne trimiteti un mesaj privat si cu siguranta vor face parte din acest program.

Va asteptam cu drag!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Sfinții 40 de mucenici

TRINITAS TV
Sfinții 40 de mucenici din Sevastia - 9 martie #Sinaxar
... See MoreSee Less

View on Facebook

Taina Sfantului Maslu - astazi de la ora 7:30 p.m. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Cu ocazia zilei de 1 Martie, dorim sa uram tuturor doamnelor comunitatii noastre multa sanatate, bucurii si fericire pe toate planurile de activitate.

Fie ca Dumnezeu sa va umple viata de bucuria de a trai si a iubi asa cum numai Dumnezeu ne poate invata sa o facem. La multi ani!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Daca doriti sa trimiteti pachete catre Romania, va stam la dispozitie prin acest program. ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Si i-a zis Domnul: Treci prin mijlocul cetatii, prin Ierusalim, si insemneaza cu semnul crucii (litera "tau" care in alfabetul vechi grec avea forma unei cruci) pe frunte, pe oamenii care gem si care plang din cauza multor ticalosii care se savarsesc in mijlocul lui".
5. Iar celorlalti le-a zis in auzul meu: "Mergeti dupa el prin cetate si loviti! Sa nu aveti nici o mila si ochiul vostru sa fie necrutator!
6. Ucideti si nimiciti pe batrani, tineri, fecioare, copii, femei, dar sa nu va atingeti de nici un om, care are pe frunte semnul "+"! Si sa incepeti cu locul Meu cel sfant!" Si au inceput ei cu batranii, care erau inaintea templului. (Iezechel cap 9)
... See MoreSee Less

View on Facebook

Sâmbătă 10:00 am Pomenirea morților ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

17. "Fiul omului! Iata, te-am pus strajer casei lui Israel; vei asculta deci cuvantul ce-Mi va iesi din gura si-l vei vesti ca din partea Mea.
18. De voi zice celui rau: Vei muri! si tu nu-l vei instiinta, nici nu-i vei grai, pentru a abate pe cel rau de la calea lui cea rea, ca sa traiasca, cel rau va pieri in nelegiuirea sa si Eu voi cere sangele lui din mana ta.
19. Iar daca tu vei instiinta pe cel rau si el nu se va intoarce de la rautatea lui si de la calea sa cea rea, acela va pieri de pacatul sau, iar tu iti vei mantui sufletul tau. (Iezechel cap 3)
... See MoreSee Less

View on Facebook

Iubiti credinciosi,

Sambata aceasta, Mosii de iarna se sarbatoresc in intreaga Biserica Ortodoxa. De aceea, va invitam ca incepand cu ora 10 a.m. sa participati la Sfanta Liturghie si apoi sa continuam cu Parastasul de Obste pentru toti cei adormiti din neamurile noastre.

Duminica vom avea Masa de Obste si va invitam sa fiti alaturi de noi la aceasta agapa frateasca. Se vor servi bucate delicioase pregatite cu multa dragoste de catre doamnele comunitatii noastre si prezenta dumneavoastra va fi foarte mult aprecitata si necesara succesului acestei mese de obste.

Pe intreaga perioada a Postului Mare, parastasele pentru cei adormiti se vor savarsi in cursul zilelor de sambata. Daca doriti sa le oficiati in afara parastaselor de obste ce se vor anunta, va rugam sa ne contactati si le putem programa in aceste zile. In cursul zilelor de duminica, parastasele se vor efectua ca si exceptie de la regula si doar dupa finalizarea slujbei si miruirea credinciosilor.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Parintele Arsenie Boca

Diaspora Ortodoxiei
Părintele Arsenie Boca - Întâlniri cu un sfânt''
... See MoreSee Less

View on Facebook

Iubiti credinciosi,
O biserică nu se zideşte în fiecare an, ci o dată la două, trei sute de ani si ca urmare, zidirea unei biserici este o şansă şi o chemare tainică a lui Dumnezeu pentru cei ce-i sunt contemporani, fiind prilej de a deveni ctitori şi ziditori ai Casei lui Dumnezeu. Oare ce este mai plăcut Domnului decât să îşi vadă credincioşii uniţi în lucrarea făcută cu dragoste și dăruire? Iar dacă scopul este de a construi o Biserică, un lacas de rugaciune, îngerii Domnului vor coborî din ceruri să ajute, iar sfinții se vor ruga neîncetat spre slava și propovăduirea Cuvântului de Viață Dătător. Zidirea unei biserici într-o comunitate este lucrarea cea mai folositoare şi mai sfântă.

Aceasta noua biserica zidita din temelie va servi nevoile noastre spirituale immediate si va imortaliza pentru generatiile urmatoare spiritul orthodox romanesc, spirit care se va transmite copiilor si nepotilor nostri nu doar prin grai, port si litera ci si prin imagini, sunete sfinte, prin Sfanta Impartasanie si prin colindul stramosesc in ziua de Craciun, prin cantul invirii in noaptea Sfintelor Pasti. In concluzie, pentru noi cei din străinătate, Biserica este o adevărată mamă, care ne primeşte pe toţi, ne mângâie pe toţi, şi ne hrăneşte cu hrana necesară dintre noi, potrivit vârstei şi trebuinţei fiecăruia.

Cu aceste ganduri in suflet pornesc alaturi de dumneavoastra in acest an de capatai pentru comunitatea noastra. Voi incerca alaturi de doamna preoteasa Camelia si de intreaga familie sa daruiesc cu toata inima si credinciosia din darurile mele duhovnicesti dar si materiale cu care ne-a invrednicit Dumnezeu. Ma voi ruga ca Dumnezeu sa nu isi intoarca fata Sa de la noi in aceste momente de jertfire si munca de ctitori ci mai degraba sa vegheze asupra noastra si sa ne trimita Harul Sau pentru a ne deschide inima spre a participa fiecare dintre noi la aceasta munca cereasca si unica in viata unui om. Sa nu pasim nepasatori pe langa aceasta chemare precum cei din evanghelie care si-au ascuns talantul sau precum cei carora nu le-a pasat de cel cazut intre talhari caci fiecare chemare isi are plata si rasplata ei. Asadar, sa invit sa va alaturati si dumneavoastra acestei chemari pentru ca fiecare dintre noi este o caramida ce se pune la temelia bisericii.
„Biserica este cerul pământesc, întru care locuieşte şi umblă Dumnezeul cel ceresc, închipuind răstignirea, înmormântarea şi învierea lui Hristos, mai preaslăvită decât Cortul mărturiei lui Moise, preînchipuită de Patriarhi, aşezată pe temelii de Apostoli.” (Sfantul Gherman, arhiepiscopul Constantinopolului).

Pr Cosmin Antonescu
... See MoreSee Less

View on Facebook

Parintele Iustin Parvu

IUBIM ORTODOXIA
Acum o sută de ani, #Părintele #JustinPârvu... 💗

Un omagiu realizat de Andrei Negoiță Zagorodnai, Produs de Legenda Film. Realizatori: Andrei Negoiță Zagorodnai, Florin Iordache Burni, Emilian Mircea.
Omagiu realizat cu prilejul comemorării a 100 de ani de la nașterea Părintelui Justin Pârvu

www.youtube.com/watch?v=UVfblvO1SQ8
... See MoreSee Less

View on Facebook

Un concert la care va indemnam sa participati! ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

"Cu un bănuţ dăruit, poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece." (Sf Ioan Gura de Aur)

"Pe unii oameni îi vindeci cu cuvântul; pe alții numai cu pilda vieții tale... Ce nu îmbrăţişezi, nu poţi vindeca." (Sfântul Grigorie Teologul)

"Dumnezeu nu se uită la fapte, ci la dragostea cu care au fost făcute. Nu e nimic mult, când oamenii iubesc puţin, aşa cum nu este puţin, când oamenii iubesc mult." (Sf Vasile cel Mare)
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Iubiti credinciosi,

Prin purtarea de grija a lui Dumnezeu si munca de voluntariat deosebit de intensa din partea membrilor departamentului de constructie, pe parcursul lunii martie vom aplica pentru obtinerea permisului de constructie al bisericii mari si nadajduim ca in perioada de vara a acestui an sa incepem sapaturile pentru fundatiA viitoarei biserici. Asadar, in fata ochilor sufletesti dar si trupesti, ni se asterne un proiect dorit cu atat ardoare de membrii comunitatii noastre si binecuvantat de Parintele Marturisitor Gheorghe Calciu Dumitreasa. Suntem chemati ca impreuna sa ne strangem in jurul bisericii si prin rugaciune, credinta si sudoarea mainilor noastre sa inaltam acest lacas de rugaciune spre slava lui Dumnezeu si marturie a spiritualitatii ortodoxe romanesti in capitala Statelor Unite ale Americii.

Va invitam asadar sa participati la sedinta Adunarii Generale ce va avea loc DUMINICA 10 FEBRUARIE incepand cu ora 12:30 p.m. pentru a demara impreuna acest proiect binecuvantat. Ne asteapta un an crucial in istoria bisericii noastre dar si a ortodoxiei romanesti de pe aceste meleaguri si va rugam din tot sufletul sa raspundeti pozitiv acestei chemari a lui Dumnezeu de a fi mainile, inimile si piciarele prin care El doreste sa lucreze in lume.

“Vino in Biserica lui Hristos! Ca sa inveti ce este inocenta si puritatea, ce este blandetea si ce este iubirea. Vei afla care este rostul tau in lume, care este sensul existentei noastre. Spre stupoarea ta, vei afla ca viata noastra nu sfarseste in moarte, ci in inviere; ca existenta noastra este spre Hristos si ca lumea nu este doar un moment gol, in care sa stapaneasca neantul. Vei avea o nadejde si nadejdea te va face tare. Vei avea o credinta si credinta te va mantui. Vei avea o dragoste si dragostea te va face bun.” – Parintele Gheorghe Calciu

In Hristos Domnul,

Pr Cosmin Antonescu
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

“Proorocul care a vazut vis, povesteasca-l ca vis, iar cel ce are cuvantul Meu, acela sa spuna cuvantul Meu adevarat. Ce legatura poate fi intre pleava si grauntele de grau curat, zice Domnul?
29. Cuvantul Meu nu este el, oare, ca un foc, zice Domnul, ca un ciocan care sfarama stanca?” (Ieremia cap 23) -studiu biblic zilnic
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

.” Vai de cel care isi zideste casa din nedreptate si isi face incaperi din faradelegi, care sileste pe aproapele sau sa-i lucreze degeaba si nu-i da plata lui,
14. Si care zice: "Am sa-mi fac casa mare si odai incapatoare, am sa fac ferestre, am sa le captusesc cu cedru si am sa le vopsesc cu rosu!
15. Ai ajuns tu, oare, rege ca sa te falesti cu palate cladite din lemn de cedru? Tatal tau n-a mancat oare si n-a baut? Israel a facut judecata si dreptate si de aceea i-a fost bine.
16. El a judecat pricina saracului si a nenorocitului si de aceea i-a fost bine. Oare nu aceasta inseamna a Ma cunoaste pe Mine? - zice Domnul.
17. Inima ta insa si ochii tai cauta numai la lucrul tau si la varsarea sangelui nevinovat; cauta sa faca numai impilare si silnicie” (Ieremia cap 22)
... See MoreSee Less

View on Facebook

“De ce este asa de grea boala mea si de ce rana mea este asa de greu de vindecat, incat nu sufera doctorie? Oare vei fi Tu pentru mine ca un izvor amagitor si ca o apa inselatoare?
19. Si la acestea Domnul mi-a raspuns asa: "De te vei intoarce, Eu te voi aduce la starea cea dintai si vei sta inaintea fetei Mele; daca tu vei deosebi lucrul de pret de cel fara de pret, vei fi ca gura Mea; si nu te vei intoarce la ei, ci ei se vor intoarce la tine;”(Ieremia 15, 18-19)
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

A se citi “mireni”(adică noi, cei din lume) in loc de “monahi”. ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

23. Asa zice Domnul: "Sa nu se laude cel intelept cu intelepciunea sa, sa nu se laude cel puternic cu puterea sa, nici cel bogat sa nu se laude cu bogatia sa;
24. Ci de se lauda cineva, sa se laude numai cu aceea ca pricepe; si Ma cunoaste ca Eu sunt Domnul, Cel ce fac mila si judecata si dreptate pe pamant, caci numai aceasta este placut inaintea Mea, zice Domnul. (Ieremia 9,23-24)
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook

“Eu te-am sadit ca pe o vita de soi, ca pe cea mai curata samanta; cum dar Mi te-ai prefacut in ramura salbatica de vita straina?” (Ieremia 2,21) ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Cautat am fost de cei ce nu intrebau de Mine, gasit am fost de cei ce nu Ma cauta. (Isaia 65,1) ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook
View on Facebook

Sinaxar

Donatii Online
  

Donatii

Saint Andrew Church
Click here for details.

Informatii

Email List

Google-Groups


Facebook
Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Website

177518
Visit Today: 70
This Month: 2958
This Year: 11427
Online: 2