Anunturile saptamanale mai vechi le puteti gasi in pagina Arhiva Anunturi.
Calendarul slujbelor il puteti gasi in pagina Calendar.

7 aprilie 2017
Iubiti credinciosi,

Ne apropiem cu pasi repezi de marea sarbatoare a Invierii Domnului si va invitam ca impreuna sa pasim pe drumul spre Golgota si, mai apoi, al invierii fiecaruia dintre noi ca si dar izvorat din Invierea Domnului Hristos.

Iata programul slujbelor si celorlalte evenimente din aceasta perioada:
Vineri, 7 aprilie, 7:30 p.m. – Pavecernita Mare si Lectura Duhovniceasca
Sambata, 8 aprilie, 10:00 a.m. – Acatistul celor adormiti & Parastas de Obste (Sambata lui Lazar)
Duminica, 9 aprilie, 9:30 a.m. – Repetitie Cor; 10:30 a.m. Sf Liturghie (Duminica Floriilor – Masa de Peste)

Saptamana Patimilor (10-15 aprilie):
Luni & Marti – 7:30 p.m. Deniile & Spovedanie
Miercuri – 7:30 p.m. Taina Sfantului Maslu
Joi – 10:00 a.m. Sfanta Liturghie & 7:30 Denia Evangheliilor
Vineri – 7:30 p.m. Prohodul Domnului
Sambata – 10:00 a.m. Pregatirea Sfintelor Pasti

INVIEREA DOMNULUI
11:30 p.m. Canonul Sambetei celei mari
12:00 a.m. MIEZUL NOPTII Canonul Invierii
1:00 a.m. Sf. Liturghie (toti cei care v-ati spovedit, sunteti invitati sa va impartasiti in noaptea invierii, cu postire de la 6:00 p.m.)

Duminica dimineata:
11:30 a.m. Evanghelia Invierii in mai multe limbi (copilasii se vor impartasi in aceasta dimineata, asa cum o fac in fiecare duminica)
12:30 p.m. Eggh Hunt pentru copilasi

In Hristos Domnul,
Pr Cosmin Antonescu

EGG+HUNT  SLUJBE+SAPTAMANA+PATIMILOR+&+++++INVIEREA+DOMNULUI+2017

7 aprilie 2017
Deschiderea oficiala a bisericii noastre va avea loc SAMBATA 29 APRILIE prin savarsirea Sfintei Liturghii Arhieresti si Masa Festiva ce va urma:

BINECUVANTAREA NOII BISERICI

7 iunie 2016

Iubiti credinciosi,

Hristos a inviat!

Cu multumire adusa lui Dumnezeu si cu recunostinta fata de jertfelnicia fiecaruia dintre dumneavoastra, va anuntam ca lucrarile de constructie au avansat si in saptamanile ce au trecut.

Va invitam pe toti cei care nu ati facut-o deja dar aveti dorinta si posibilitatea de a o face, sa va alaturati acestor eforturi de a construi biserica mult dorita si atat de necesara. Va multumim anticipat si ne rugam ca Domnul sa va binecuvinteze!

Iata un mic sumar:

Din punct de vedere administrativ:
1. Pe parcursul ultimelor două săptămâni, s-a instalat gardul de protectie pentru intreaga zona in care se va lucra iar o mare parte din copacii existenti au fost tăiati . Saptamana aceasta, capela temporară ce ne-a servit comunitatea pentru aproape 5 ani si pe care am indragit-o nespus de mult, a fost demolata cu multa grija de catre o echipa coordonata de domnul Vasile Timis (caruia ii multumim si pe aceasta cale). De asemenea s-au adus tevile pentru Storm Water Management iar o parte din asfaltul parcarii a fost inlaturat si depozitat deocamdata pe proprietate.

Sambata trecuta, 4 Iunie, prin dragostea voluntarilor nostri, s-a facut o curatenie generala si multe din materialele demolate au fost transportate. A fost o munca enorm de solicitanta si multumim tuturor celor care au venit si au daruit timpul si efortul lor!

Săptămâna aceasta, luni, am avut o întâlnire cu toți inspectorii implicați în construirea placii de beton ( tip pod) de la intrarea în proprietate. Astfel am primit aprobarea “in teren” ca in urmatoarele zile sa se inceapa construirea placii de beton atat de necesara.

Din punct de vedere financiar:
1. Am făcut deja plati plățile initiale către Green Future Construction – Compania ce se ocupa de renovarea proprietatii in general ( 20.000 $ ) și la ” Vanguard ” Modular Company ( $ 35.000 ).
2. Linia de credit de aproximativ $ 240,000 (LTV 80% incluzand si valoarea imprumutului pentru pamant) A FOST APROBATA pe parcursul acestei saptamani.

* Aceasta linie de credit se va alatura imprumutului pe care deja il avem la pamant, urmand ca cele doua sa fie combinate automat, la sfarsitul constructiei, intr-un loan pe o perioada de 5 ani (nemafiind necesare refinantarea imprumutului in anul 2017)

3. Campania “In Memoriam” – in zilele ce au trecut de la ultimul update, numarul donatorilor ca tre proiectul de constructie, in special catre aceasta campanie unica, a crescut al 50 de persoane iar suma donata efectiv ( $ 81,000) impreuna cu cea promisa (29,000) se ridica la peste $ 110,000. Va multumim pentru tot sprijinul si dragostea ce o aratati bisericii noastre si proiectului ei binecuvantat. Va purtam in rugaciuni si fie ca Dumnezeu sa binecuvinteze casa si familia fiecaruia dintre dumneavoastra!

Ne rugam ca Dumnezeu sa va daruiasca si celor care nu v-ati alaturat proiectului nostru, curajul de a fi alaturi de biserica lui Hristos si de toti cei ce se jertfesc! Binecuvantarea de a darui zidirii unei case si biserici pentru slava lui Dumnezeu si pentru viitorul comunitatii si al copiilor nostri, nu va intarzia sa apara !

Domnul ne spune “Indrazniti! Eu am biruit lumea!”
Va multumim!
* Multumiri deosebite celor 74 de familii care pe parcursul anilor 2013-2015 au donat suma de $ 167,556. Dragostea si jertfelnicia lor a facut posibila obtinerea Permisului de Constructie.
* Pe baza donatiilor din trecut precum si a amplitudinii proiectului nostru, incurajam donarea a $ 2000 pentru fiecare familie pomenitoare (deci a $ 1,000 pentru fiecare familie pomenita).Insa, din nou, va rugam sa faceti donatia dupa posibilitatile dumneavoastra si cu multumire adusa lui Dumnezeu.

In Hristos Domnul,
Pr Cosmin Antonescu

24 mai 2016

Iubiti credinciosi,

Hristos a inviat!

Din Mila lui Dumnezeu si din dragostea Maicii Domnului avem bucuria de a primi in mijlocul nostru icoana Maicii Domnului izvoratoare de Mir din Hawaii. Icoana, care o descrie pe Fecioara Maria ţinând pruncul Iisus în braţe, este o replică a unei alte replici, dar calităţile sale vindecătoare sunt un adevăr. Icoana Iveron originală a Maicii Domnului se află în vechea Mănăstire Iveron de pe Muntele Athos, o peninsulă independentă, plină de mănăstiri ortodoxe, situată în afara Greciei. Tradiţia monastică susţine că a fost realizată chiar de catre Sfântul Apostol Luca.

Icoana Maicii Domnului din Hawaii va poposi in mijlocul nostru, Duminica, 5 Iunie. Ea va ramane la proprietatea noastra pe parcursul intregii zile, de la 7 a.m. pana la 10 p.m.

Iata programul slujbelor si evenimentelor de pe parcursul zilei:

9:00 a.m. – Slujba Utreniei & Acatistul Icoanei
10:30 a.m. -Sfanta Liturghie
12:30 – Agapa Frateasca (Pomenirea Mortilor)
* Pentru cei care doriti sa faceti parastas sa aduceti mancare pentru aceasta Masa Frateasca, va rugam sa ne anuntati pentru a ne pregati corespunzator.
12:30 –7:00 p.m. Citirea Psaltirii de catre credinciosi
* Pentru cei care doriti sa participati la citirea neintrerupta a Psaltirii la capataiul Icoanei Maicii Domnului din Hawaii, va rugam sa accesati link-ul de mai jos si sa va inscrieti pentru 15 minute de citire: http://www.signupgenius.com/go/20f0e44aeaa2ba5fe3-citirea
7:00 p.m.-9:00 p.m. Taina Sfantului Maslu

Iată şi un comunicat al Bisericii, care însoţeşte Icoana:

“Era în octombrie 2007, pe când un credincios, citetul Nectarios, a simţit un miros puternic de trandafiri provenind din zona în care Icoana era aşezata în casa sa. Pe măsură ce s-a apropiat de zona cercetată, cu intenţia de a descoperi sursa acelei arome puternice, a observat că Icoana Maicii Domnului, pe care el o primise cadou, era complet scăldată în mir frumos mirositor. După notificarea preotului paroh, icoana a fost adusă la biserică şi a fost ştearsă şi uscată complet. O slujbă de mijlocire a avut loc înaintea icoanei şi, până la sfârşitul slujbei, Icoana era din nou scăldată în smirnă, biserica fiind umplută de parfumul de trandafiri.

“Din această zi, foarte mulţi oameni din toate mediile etnice şi religioase vin să venereze Icoana Maicii lui Dumnezeu şi să ceară ajutorul ei, pentru necazurile şi lipsurile lor, precum şi pentru bolile lor fizice şi nevoile spirituale”.

Pentru rugaciunile Prea Curatei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor Tai, Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne si ine mantuieste pe noi! Amin!

7 mai 2016

Iubiti credinciosi si sustinatori ai bisericii noastre,

Hristos a inviat!

Cu multa emotie si bucurie in suflet va anuntam ca Permisul de Constructie pentru Biserica noastra a fost eliberat Joi 5 Mai, 2016: Building Permit

* Maine, duminica 8 mai, Sfanta Liturghie la incepe de la ora 9:30 a.m. la Biserica Sarba dupa care vom avea la proprietatea noastra Egg Hunt pentru copii (aproximativ 12:15 p.m.) si o usoara Agapa Frateasca. Vom avea si bucuria sa il avem in mijlocul nostru pe Parintele Dumitru Paun. Ii uram bun venit!

Acum, in aceste clipe unice, am dori sa multumim tuturor credinciosilor si ostenitorilor bisericii noastre si sa inaltam impreuna catre Dumnezeu aceasta rugaciune arzatoare:

Doamne Dumnezeule, imi amintesc cand te-am vazut intaia oara, eram in pragul Bisericii Tale; Tu erai acolo iar eu abia nascut. M-ai spalat in apa botezului si m-ai uns cu Sfantul Mir daruindu-mi toate darurile Tale iar eu Ti-am jurat credinta. De atunci si pana astazi, in rugaciune ma vad in fata Ta sarutandu-Ti mana dreapta cu care ma mangai in fiecare dimineata iar eu zic : Iti multumesc pentru toate binefacerile Tale varsate prin Fiul Tau, Domnul nostru Iisus Hristos!

Pasi vietii m-au calauzit departe de locul in care m-am nascut, de parintii mei dragi si de toate rudeniile mele dar Tu intotdeauna ai fost cu mine si rugaciunea a fost liantul ce m-a legat de toti cei din neamul meu, vii si adormiti. Am inteles in fiecare zi ca fara Tine Doamne sunt gol si parasit; tine-ma la pieptul Tau sa nu mai ratacesc pe taramul lumii fara de Dumnezeu.

Astazi m-ai chemat sa particip la ridicarea unei biserici spre slava Preasfantului Tau Nume inchinat in Treime fiind incredintat de nemincinoasele Tale cuvinte: „Dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri; că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor”.

Însuţi, Doamne, Care ai întemeiat Biserica Ta, ascultă rugăciunea noastră în ceasul acesta şi binecuvintează dorinţa noastră sfântă de a avea propria noastră biserică al cărei prag trecându-l, împreună cu toţi semenii noştri, să Te lăudăm pe Tine, Doamne. Trimite peste noi harul întru tot Sfântului Tău Duh, izgoneşte dintre noi duhul viclean, înşelător şi pricinuitor de dezbinare, uneşte-ne într-o inimă şi într-un cuget, binecuvintează-ne întru toate, dăruieşte-ne putere şi tărie, îmbărbătare şi bună sporire întru împlinirea gândului nostru. Trimite în ajutorul nostru pe îngerii Tăi, care să ne izbăvească de piedicile vrăjmaşilor celor văzuţi şi nevăzuţi şi care să sădească în sufletele noastre îndemnul la dăruire şi jertfă pentru casa Ta, Doamne.

Pomeneşte, Doamne, pe toti cei care s-au jertfit si se jertfesc pentru Preasfanta Biserica Ta; pe toti cei care si pentru care se vor aduce daruri, vii sau adormiti. Pe cei adormiti din neamurile noastre, pe care ii vom purta in rugaciunile si parastasele de obste de peste an alaturi de slujitorul robul tau, de vesnica pomenire, Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, odihneste-i Dumnezeule acolo unde lumineaza lumina fetei Tale caci Tu ai spus prin gura apostolului Pavel: “Priviti la inaintasii vostri, vedeti cum si-au sfarsit viata si urmatile credinta”.

Cel ce eşti nădejdea tuturor marginilor pământului, vino în ajutorul nostru, căci fără Tine orice trudă zadarnică este, după cum psalmistul zice: «De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc». Pentru rugaciunile PreaCuratei Maicii Tale, ale Sfantului Apostol Andrei Cel Intai Chemat, ocrotitorul Sfintei noastre Biserici si pentru rugaciunile tuturor sfintilor. Că Tu Însuţi eşti Cel ce binecuvintezi, Cel ce împlineşti şi desăvârşeşti toate, Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă Îţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Pr Cosmin Antonescu

5 mai 2016

Iubiti prieteni si suporteri ai Festivalului Romanesc,

Avem bucuria şi plăcerea de a vă adresa călduroasa invitaṭie sa participati la Festivalul Romanesc editia a IX-a ce se va desfasura in perioada 13-15 mai 2016, la proprietatea noastra: 9111 River Rd, Potomac, MD 20854. Vom sărbători bogăṭia şi diversitatea culturii şi spiritualitatii romanesti, vom gusta din delicioasele preparate culinare si ne vom delecta de frumuseṭea muzicii şi a dansurilor populare. Va rugam sa ne vizitati si pe internet la adresa dedicata in exclusivitate Festivalului Romanesc:

Dupa multi ani de asteptare, vom putea incepe lucrarile de constructie pe proprietatea noastra, imediat dupa incheierea festivalului. De aceea va invitam sa participati la Campania OnLine “Crowd Rise”. Link-ul campaniei il puteti accesa direct aici:

https://www.crowdrise.com/romanian-community-of-washington-dc-needs-your-help

Orice share si like din partea dumneavoastra este extrem de important si foarte apreciat. De asemenea, o donatie oricat de mica va ajuta ca aceasta campanie sa devina un succes si sa atraga mai multi donatori. Va multumim anticipat!

Pentru cei care detineti diferite companii si sunteti interesati in a va face reclama prin intermediul Festivalului, va rugam sa consideratiuna din oportunitatile ce le puteti gasi la:

http://romanianfoodfestival.com/new/wp-content/uploads/2015/08/Sponsorship-Contract.pdf

Va asteptam cu drag!

26 aprilie 2016

Iubiti credinciosi,

Ne aflam in Saptamana Patimilor si incepand cu Denia de duminica seara, se canta pana in Sfanta si Marea Joi urmatorul tropar: “Iata mirele vine in miezul noptii si fericita este sluga pe care va afla-o priveghind; iar netrebnica e cea pe care o va gasi lenevindu-se. Vezi dar, suflete al meu, cu somnul sa nu te ingreuiezi, ca sa nu te dai mortii si afara din Imparatie sa te incui, ci te desteapta strigand: Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeul nostru, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi”. Asadar, bucuria invierii este direct proportionala cu starea noastra de veghe si cu daruirea noatra personala, pentru a-i face loc lui Dumnezeu in inimile noastre.

PROGRAMUL DE SAPTAMANA ACEASTA:

Luni, Marti & Miercuri – 7:00 p.m. Slujba si Spovedanie (la biserica sarba)
Joi – 9:00 p.m. Denia celor 12 Evanghelii (la biserica sarba)
Vineri – 9:00 a.m. Sf Liturghie (la biserica sarba)
– 9:00 p.m. Denia Prohodului (la biserica sarba)
Sambata – 9:00 a.m. Pregatirea Pastilor (la proprietate)
Noaptea Invierii – 11:30 p.m.-2:30 a.m. Slujba Invierii (la biserica sarba)
Duminica – 11:00 a.m. Evanghelia in 12 limbi si Egg Hunt (la proprietate)
Luni, Marti, Miercuri – 10 a.m. Sf Liturghie (la biserica sarba)

Agapa Frateasca – Asa cum este traditia ortodoxa, va invitam ca pentru Masa de Duminica (dar si din Noaptea Invierii) sa aduceti propria mancare pentru a fi sfintita si impartita tuturor celor prezenti.

Adresa Biserica Sarba “Sf Luca” – 10660 River Rd, Potomac, MD 20854
Adresa proprietatea noastra – 9111 River Rd, Potomac, MD 20854

Asa cum va spuneam si in cuvantul de invatatura de duminica, in fiecare an Sfanta Inviere este unica prin modul in care ne gaseste pe fiecare: mai fericiti sau mai tristi, mai sanatosi sau mai bolnavi, increzatori si optimisti sau garboviti de povara grijilor si a nevoilor cotidiene. Oricare este situatia noastra, sa nu uitam ca la poala crucii este loc pentru fiecare dintre noi! Nu exista zambet sau lacrima pe care Dumnezeu sa nu o cunoasca si sa nu se identifice cu ea. Hristos este Dumnezeul iubirii nemarginite, a dragostei jertfelnice si nu exista durere pe care sa nu o poata alina. Aceasta este si esenta sarbatori de acum: atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a trimis pe Unicul Sau Fiu pentru ca noi sa avem viata din belsug!

Sfanta Inviere de anul acesta vine pentru comunitatea noastra cu un plus de bucurie dar si responsabilitate in acelasi timp. Am primit toata aprobarile necesare pentru demararea proiectului de constructie al bisericii noastra si inceperea lucrarilor se preconizeaza dupa 15 mai, 2016. Va rugam sa fiti alaturi de noi sa implinim visul de a avea propria biserica si a ne intoarce pe proprietate. Va invitam sa participati la campania de fundrasing “In Memoriam…”. Pentru toate informatiile legate de acest proiect va rugam sa vizitati pagina de web dedicata exclusiv acestui scop:

Centrul Parintele Gheorghe Calciu/

Iata, Mirele vine

5 aprilie 2016

Iubiti credinciosi,

1. CAMPANIA DE AJUTORARE – Dorim sa multumim in mod deosebit tuturor celor care au raspuns pozitiv la “Campania de Ajutorare” inceputa saptamana trecuta. Dragostea si grija dumneavoastra pentru cei nevoiasi este foarte mult apreciata! Va reamintim ca si duminica aceasta se pot aduce haine de iarna pentru copii pana la 14 ani, precum si pentru batrani. Va rugam sa nu uitati ca sunt apreciate si donatiile financiare pentru a acoperi transportul catre Romania. Va multumim anticipat!

2. CURATENIA GENERALA – Multumim de asemenea tuturor participantilor la curatenia generala a proprietatii, de saptamana trecuta. Ajutorul dumneavoastra are un impact profund asupra tuturor evenimentelor ce se vor desfasura pe proprietate in aceasta primavara, inclusiv Festivalul Romanesc. O noua actiune in acest sens se va face si in aceasta sambata, tot intre orele 11-2 p.m. Va asteptam cu manausi si zambetul pe buze:)!

3. STUDENT MASTERANT ARE NEVOIE DE CAZARE IN ZONA COLLEGE PARK. VA RUGAM AJUTATI! “Ma numesc Ramona C. si voi termina Masterul in Stiinte Politice in luna mai a acestui an (Statul Ohio). Am fost sfatuita sa va contactez spre a va cere indrumare in a gasi cazare pentru perioada iunie, iulie si august in zona College Park. Va multumesc tare mult pentru faptul ca ati fost deschis in a ma ajuta.”

4. PROGRAMUL SLUJBELOR DE SFINTELE PASTI – Toate slujbele din Saptamana Mare, Sfanta Inviere si Saptamana Luminata, se vor desfasura, ca si anul trecut, la Biserica Ortodoxa Sarba “Sf. Luca” din Potomac, MD. Un program amanuntit al slujbelor va fi disponibil in curand! De asemenea, va rugam sa fiti darnici catre nevoile bisericii legate de Sfanta Inviere. O lista a tuturor lucrurilor necesare, este atasata la acest email. De asemenea, in Sambata Floriilor va invitam la Parastas de Obste iar in Duminica Floriilor la “Masa de Peste”, dedicata strangerilor de fonduri pentru Centrul “Parintele Calciu”.

5. FESTIVALUL ROMANESC -Mai 13-15, 2016. Va invitam, pe toti cei doritori, sa va oferiti ajutorul si voluntariatul pentru acest festival care a devenit traditional. Volumul de munca este enorm de mare si ajutorul dumneavoastra va fi intotdeauna apreciat! De asemenea, pentru tinerii care se afla in scoala si au nevoie de “community work hours”, festivalul este evenimentul ideal pentru a se voluntaria. Nu in ultimul rand, oferim “Oportunitati de Sponsorizare si Publicitate” pentru cei care doresc sa isi faca cunoscuta, in comunitate, propria afacere sau prestarile de servicii. Pentru convenienta dumneavoastra am atasat la acest email si formularul de sponsorizare!

6. CONSTRUIREA CENTRULUI “PARINTELE GHEORGHE CALCIU DUMITREASA” va incepe dupa Sfintele Pasti (in cursul lunii mai).- Avem bucuria sa va anuntam ca in cursul zilei de ieri am primit Aprobarea Finala si pentru Storm Water Management. Cu acest permis final, WSSC (Agentia de apa publica) ne va putea emite in curand si “Site Utility Permit” (pentru teava de apa de pe proprietate – extinderea celei publice a fost deja aprobata). Apoi, in cursul acestei saptamani vom primi un raspuns si de la State Highway Administration in legatura cu podul de beton de la intrarea pe proprietate. Primirea acestor 2 permise finale, ne vor aseza in linie dreapta pentru obtinerea Permisului de Constructie si implicit pentru inceperea lucrarilor de constructie pe proprietate.

Va rugam sa fiti in continuare alaturi de noi! Fiti credinciosi, rugatori, postitori si daruitori! Din punct de vedere financiar, vom avea nevoie ca noi toti, impreuna, sa strangem in urmatoarele 3 luni (aprilie-iunie) suma de $ 200,000! In acest sens, am initiat si campania “In Memoriam..” careia va rugam sa ii acordati atentia necesara! Va multumim anticipat!

7. PROGRAMUL SLUJBELOR SI EVENIMENTELOR DE SAPTAMANA ACEASTA:

Miercuri – 8:00 – 9:00 p.m. Studiu Biblic. Pentru a accesa acest studiu, va rugam sa apasati pe acest link:
Audience Log-in URL: https://www.anymeeting.com/835-706-760

Dial-in Number: 323-920-0091
Presenter PIN: 867 9942#
Attendee PIN: 164 4328#
Meeting ID: 4505789

Vineri – 7:00 p.m. Pavecernita Mare & Program de spovedanie
Sambata – 11:00 -2:00 p.m. Curatenie Generala la Proprietate
Duminica – 10:30 a.m. Sfanta Liturghie & Repetitie Dansuri Copii

a. O sinteza frumoasa a virtutiilor crestine!
ESENTA ASCEZEI CRESTINE

b. Si o priceasna deosebita!
PRICEASNA – LA TINE VIN IISUSE IAR (Priceasna Ortodoxa)

Post cu folos!
Pr Cosmin Antonescu

15 martie 2016

Iubiti credinciosi,

Din aceasta saptamana am intrat in perioada Postului Mare si suntem chemati sa ne inaltam mai presus de simpla vietuire sub grijilor lumesti si sa ne apropiem cu osteneala si credinciosie de adevaratele valori ale existentei fiecaruia dintre noi, de Creatorul si Mantuitorul noastru, prin aducerea ca jertfa vie a intregii noastre vieti duovnicesti si psiho-somatice.

Dumnezeu ne cheama astazi, parca mai mult decat oricand, sa adaugam viata duhovniceasca la anii nostri si nu doar simplu, ani la viata noastra biologica; sa ne traim viata cotidiana sub cerul cel luminos al valorilor duhovnicesti, alese in mod constient si voit si nu invers, adica spiritul sa ne fie condus de valurile si nestatornicia vietii biologice, imprevizibile si schimbatoare.

Fara aceasta impreuna-osteneala si rugaciune staruintoare catre Izvorul Vietii si al Binelui, nu vom putea intelege rostul si binecuvantarea postirii. In urmatoarele saptamani pana la Invierea Domnului vom intensifica mai cu seama slujbele religioase si preocuparle duhovnicesti, desi nu vor lipsi nici activitatiile administrative si socio-culturale atat de necesare comunitatii noastre.

Va rugam sa fiti alaturi de noi in aceasta calatorie spre Invierea Domnului si a fiecaruia dintre noi. Programul slujbelor religioase este urmatorul:

Miercuri – 8 – 9 p.m. Seara Duhovniceasca. Odata cu revenirea la ora de vara, am mutat si noi ora inceperii acestui Popas Duhovnicesc. Nadajduim ca aceasta schimbare va acomoda in continuare programul tuturor celor interesati. Link-ul unde putet accesa intalnirea de Miercuri este urmatorul:Web Conference

Vineri – 7 p.m. Slujba de Seara & Parastas de Obste (Sambata lui Teodor Tiron/a Colivei) – Deoarece in fiecare Vineri seara vom fi la Biserica Sarba incepand cu ora 7 p.m., vom profita de aceasta ocazie si vom avea in aceasta seara si Parastasul de Obste.

Duminica Ortodoxiei – 10:30 a.m. Sfanta Liturghie & Scoala Duminicala, Dansuri pentru Copilasi (La Scoala “Seven Locks) si Consiliu Parohial (la proprietate)

DUMINICA ORTODOXIEI – 5:30 p.m. Vecernie Pan-Ortodoxa cu toate bisericile ortodoxe din zona metropolitana Washington,DC. Evenimentul va fi gazduit de catre Biserica Ortodoxa Greaca “Sf. Sofia” din Washington DC. Va incurajam sa participati la acest eveniment unic si deosebit.

TAINA SFANTULUI MASLU – Vineri 25 martie 7:00 p.m.- 9:00 p.m. La Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” din Potomac, MD

O saptamana binecuvantata!
Pr Cosmin Antonescu

8 martie 2016

Iubiti credinciosi,

1. LA MULTI ANI DE 8 MARTIE! Cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, ne aplecam cu recunostinta catre fiintele cele mai dragi din viata noastra si le uram din toata inima: “La Multi Ani Fericiti si Binecuvantati!”. Sfintii Parinti ai Bisericii ne spun si ei ca de fiecare data cand inima se uneste in multumire, cu Dumnezeu si fiintele dragi, de tot atatea ori sufletul ne este inundat in mod real, tainic si sublim de prezenta vie a acestora. Dumnezeu sa va binecuvinteze!

2. GRUPUL DE DANSURI POPULARE PENTRU COPII. Multumim pe aceasta cale tuturor copilasilor care, duminica trecuta, au pregatit un program emotionant in cinstea mamei si a femeii in general. Dumnezeu sa ii pastreze sanatosi alaturi de biserica si familia lor!
Va anuntam ca s-au deschis inscrierile la Grupul de Dansuri Populare pentru Copii intre 4-13 ani. Repetitiile vor incepe peste 2 saptamani si de aceea este foarte important sa va inscrieti copilasii in acest program. Repetitiile se vor face duminica dupa Sfintele Slujbe si vor avea ca scop pregatirea unui program inedit pentru Festivalul Romanesc de Primavara din 13-15 Mai, 2016.

3. FAGADUINTE FINANCIARE LUNARE (PLEDGE). Dorim sa aducem un prinos de multumire deosebita tuturor ostenitorilor si donatorilor bisericii noastre si mai cu seama tuturor celor ce si-au reinnoit si in acest an Fagaduinta Lunara.
Pana la momentul de fata avem promisiuni lunare de aproximativ $ 4,500. Nadajduim ca prin inscrierea fiecaruia dintre dumneavoastra, se va putea acoperi in totalitate plata lunara a imprumutului , care se ridica la suma de $ 7,020. Biserica are nevoie si in acest an de donatiile dumneavoastra lunare constante pentru plata pamantului! Va rugam mult ca fiecare dintre dumneavoastra sa contribuie cu un pledge/o fagaduinta lunara catre plata pamantului! Orice donatie este esentiala pentru reusita acestui program! Pentru a seta fagaduinta dumneavoastra online, va rugam sa accesati acest link: Donatii Online

4. PROGRESUL APROBARILE DE CONSTRUCTIE. In ceea ce priveste progresul aprobarilor de construcite pentru viitoare biserica (Centrul “Parintele Calciu”), va putem spune cu bucurie ca design-ul pentru placa de beton ce va trebui asezata la intrarea pe propritate (necesara pentru a proteja conducta de apa potabila de 6′ diametru ce trece prin fata proprietatii noastre la o adancime de aproximativ 6 feet), a fost aprobat de catre WSSC (Agentia de Apa Publica) acum o saptamana. Ca urmare, aprobarea oficiala de la WSSC pentru extinderea retelei de apa publica pana la proprietatea noastra a fost eliberata acum 2 zile. Pasii ce ne mai despart pana la primirea Permisului de Constructie sunt:
a. WSSC – Aprobarea pentru teava de apa publica de pe proprietatea noastra (Site Utility Plan)
b. SHA (Administratia autostrazilor statale) – Access Permit
c. SHA – Site Utility Permit
d. SWM (Storm Water Management – DPS) – Final Approval

Pentru mai multe detalii despre evolutia acestui subiect, va rugam sa vizitati pagina de web dedicata special acestui proiect: http://centrulparintelecalciu.org

(Multumim si doamnelor care au organizat duminica o campanie de strangere de fonduri: “In Memoriam…” – Centrul Parintele Calciu. S-a strans suma de $600 si pentru aceasta le multumim tuturor participantilor.)

5. PROGRAMUL SLUJBELOR DE SAPTAMANA ACEASTA

Daca ati rezistat pana aici la citirea acestui mesaj, atunci cu siguranta ca “intru rabdarea voastra va veti mantui sufletele voastre”. Iata programul pe saptamana aceasta:

Miercuri – SEARA DUHOVNICEASCA ON-LINE 7 P.M.- 8 P.M. Aceasta este o noua oportunitate pretioasa ca impreuna sa cercetam Sfantele Scripturi si sa ne umplem de intelesurile adanci ce isi au ecoul luminator in viata noastra de zi cu zi. In cadrul studiului, vom incheia Evanghelia de la Luca si ne vom pregati de intrarea in Postul Mare. Pentru a accesa aceasta intalnire, va rugam sa apasati pe acest link:Web Conference
DUMINCA 10:30 a.m. Sfanta Liturghie & Scoala Duminicala Romaneasca.

O saptamana binecuvantata!
Pr Cosmin Antonescu

1 februarie 2016

Iubiti credinciosi,

Duminica ce a trecut am auzit istorisirea minunata a pocaintei vamesului Zaheu si pasirea pe urmele lui Hristos cu toata fiinta sa. Duminica viitoare vom auzi Pilda Talantilor, din Evanghelia de la Matei capitolul 25, prin care Dumnezeu ne indemana sa folosim cu intelepciune toti talantii (darurile) primiti de la El si sa a aduce rod bun si mantuitor in viata noastra.

Poate ca nu intamplator, tot duminica viitoare, 7 februarie, vom avea Adunarea Generala a Parohiei noastre cand, asemenea celor din Pilda Talantilor, vom fi chemati sa dam seama in fata Domnului de chivernisirea darurilor sale spirituale si materiale daruite noua. Va invitam sa participati alaturi de noi la aceasta sedinta administrativa anuala.

Multumim foarte mult tuturor celor ce ati participat la colectarea hainutelor pentru copiii din Sinaia. Dumnezeu sa va rasplateasca darnicia si sa va binecuvinteze!

SONDAJ DE OPINIE: Va multumim tuturor celor ce v-ati luat timpul necesar si ati completat “Sondajul nostru de Opinie”. Pentru cei care inca nu ati avut posibilitatea, va invitam sa o faceti pana sambata februarie 6, 2016. Dorim sa mentionam ca parerea dumneavoastra este foarte importanta pentru viitoarele activitati si modul de organizare al bisericii noastre. Domnul sa va binecuvinteze!

https://docs.google.com/forms/d/135_U2aSi_2IJ_WdVKMf5R4VDoeir7vXkXdU0oCfhkXk/viewform

Programul slujbelor si al altor evenimente din saptamana aceasta este urmatorul:

Marti – 10:30 a.m. Sfanta Liturghie – Intampinarea Domnului (Biserica Sarba)
Miercuri- 7 p.m. Seara Duhovniceasca – Incepand de Miercuri, ne vom relua Studiul Biblic On-Line si vom continua sa ne hranim sufletele din Cuvantului lui Dumnezeu. Vom continua studierea Evangheliei de la Luca, capitolul 19. Link-ul unde puteti accesa Studiul Biblic va fi trimis in cursul zilei de Miercuri.
Duminica: 10:30 .a.m. Sfanta Liturghie & Adunarea Generala – Pilda Talantilor (Matei cap 25)

Eveniment social: SEARA INDRAGOSTITILOR – DUMINICA 21 FEBRUARIE 4 P.M. – 9 P.M. – o seara dedicate sufletelor pururea tinere si indragostite. Mai multe informatii vor urma saptamana aceasta.

Tarie in trup, luminare mintii, pace in suflet si mantuire de la Domnul!

O saptamana binecuvantata!

Pr Cosmin Antonescu

28 ianuarie 2016

Iubiti credinciosi,

Sambata aceasta facem pomenirea Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile, Grigorie si Ioan, ocrotitorii Scolilor Teologice de pretutindeni. Prin post, prin rugăciune, prin renunţarea la sine au devenit cu adevărat vase ale Duhului Sfânt, temple ale Duhului Sfânt cum spune sfântul apostol Pavel, nişte oameni cu adevărat sfinţi, plini de mireasma Duhului Sfânt, în toată fiinţa lor. De aceea au rodit aşa de mult în viaţa lor şi a rămas nemuritor tot ce au făcut ei, şi faptele şi scrisul lor.

Programul slujbelor religioase si celorlalte evenimente este urmatorul:

Sambata: 10:30 am – Sf Liturghie la Biserica Ortodoxa Sarba din Potomac, MD.- Pomenirea Sfintilor Trei Ierarhi Vasile, Grigorie si Ioan.
Duminica – 10:30 a.m. Sf Liturghie la Scoala “Seven Locks” & Scoala Duminicala.

ADUNAREA GENERALA: Duminica, 7 Februarie imediat dupa Sfanta Liturghie. Va rugam sa participati la acesta sedinta administrativa anuala deosebit de importanta.

SEARA INDRAGOSTITILOR (SEARA SPECIALA DE MUZICA SI DANS) 4 p.m.-9 p.m.
Duminica 21 Februarie va invitam sa petrecem impreuna o seara minunata de muzica si dans dedicata sufletelor pururea tinere si indragostite. Mai multe informatii vor urma.

O saptamana binecuvantata!

Pr Cosmin Antonescu

23 ianuarie 2016

Iubiti credinciosi,

Datorita prognozei meteo pentru acest sfarsit de saptamana, locatia unde ne desfasuram in mod obisnuit slujbele duminicale, Seven Locks Elementary School, va fi inchisa. Totusi, iesim in intampinarea dumneavoastra cu prezentarea Slujbei Duminicale prin intermediul internetului pentru ca fiecare credincios sa primeasca hrana spirituala si in aceasta duminica. Pentru cei care doriti sa vizionati slujba duminicala, va rugam sa accesati link-ul de mai jos incepand cu ora 12:00 p.m.:

anymeeting.com/768-945-715

Slujba Duminicala va fi transmisa de la Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” exclusiv in limba romana. Parintele nostru paroh va colabora foarte strans cu duhovnicul bisericii sarbe, Parintele Alex, in ceea ce priveste sosirea Parintelui Cosmin la biserica dansilor pentru oficierea si transmiterea slujbei. Slujba va fi urmata de un scurt program omagial dedicat zilei de 24 Ianuarie cand sarbatorim Unirea Mica.

SLUJBA DUMINICALA – 12 P.M. (Biserica Ortodoxa “Sfantul Luca” – Potomac, MD) cu posibilitate de vizionare online (slujba, predica si program dedicat comemorarii Micii Uniri – 24 Ianuarie 1859)

Evanghelia Zilei – Vindecarea Orbului din Ierihon (Luca XVIII, 34-43)

Apostolul Zilei – 1 Timotei 1, 15-17

Sfantul Zilei – Sfanta Xenia

ADUNAREA GENERALA – Duminica 7 Februarie imediat dupa slujba. Va rugam sa participati!

AJUTOR UMANITAR – Va rugam ca cei care v-ati pregatit sa ajutati cei 2 copilasi din Sinaia, sa aduceti pachetele cu hainute pentru bebelusi de 6 luni, duminica viitoare, 31 Ianuarie. Pana la momentul de fata s-au donat foarte multe hainute penru fetita. Va invitam pe cei care nu v-ati decis inca, sa va orientati catre hainute de baietel.

Domnul sa va binecuvinteze si sa va ocroteasca si in acest sfarsit de saptamana, pentru rugaciunile Prea Curatei Maicii Sale, ale Sfantului Apostol Andrei si a tuturor sfintilor Sai. Amin!

Purtandu-va in rugaciuni,
Pr Cosmin Antonescu

13 ianuarie 2016

Iubiti credinciosi,

In conformitate cu Statutul si Regulamentele Episcopiei Ortodoxe Romane din America (Articolul IX, Sectiunea 25), prin prezenta convocam Adunarea Generala a Bisericii “Sfantul Apostol Andrei” Duminica, 7 februarie 2016, dupa Sfanta Liturghie (~12:00pm), la locatia noastra temporara “Seven Locks Elementary School”, 9500 Seven Locks Rd, Bethesda, MD 20817. Rugam pe toti membrii bisericii noastre sa participe la acesta sedinta anuala de importanta majora. Toti prietenii si sustinatorii comunitatii noastre sunt invitati sa participe la aceasta sedinta in calitate de oaspeti. Prezenta dumneavoastra a tuturor este esentiala pentru succesul acestei intalniri iar Agenda Adunarii Generale este atasata la acest email.

SONDAJ DE OPINIE – Va invitam sa completati Sondajul de Opinie initiat de biserica noastra pentru a sti si gandurile dumneavoastra in legatura cu activitatea bisericii “Sf Ap Andrei” din Potomac, MD. Va atasam link-ul unde il puteti completa. Va multumim anticipat!

Sondaj Online

Programul slujbelor:
Miercuri – nu va fi Studiul Biblic OnLine deoarece Parintele Cosmin este inca prins in programul bobotezei.
Duminica -10 a.m. Sfanta Liturghie (la scoala), Scoala Duminicala & Consiliu Parohial

Programul mersului cu Boboteaza:

Saptamana Ianuarie 9-15 (incepand de sambata) – se vor vizita casele din zonele Sterling, Fairfax, Centerville, Gainesville , Manassas, Woodbridge, Alexandria, Annapolis, etc…
Saptamana Ianuarie 16-22 (incepand de sambata) – se vor vizita casele din zonele Baltimore, Ellicot City si imprejurimi, Washington DC, etc…

Pentru programari speciale, va rugam sa il contactati pe Parintele Cosmin : 503-756-7219

O saptamana binecuvantata!
Pr Cosmin Antonescu

Sinaxar

Donatii Online

Informatii

Website

109059
Visit Today: 119
This Month: 1811
This Year: 41092
Online: 3