Daca l-ati cunoscut pe parintele Gheorghe Calciu si daca in interactiunea dumneavoastra cu dansul au existate momente unice care fie v-au schimbat viata, fie v-au facut sa vedeti lucrurile intr-un alt mod decat o faceati pana atunci va rugam sa ne trimiteti cateva cuvinte pe care sa le publicam pe aceasta pagina. Va rugam sa ne contactati la website@sfantulandrei.org.

Din locul cel linistit pe care i l-a randuit Bunul Dumnezeu, stiu ca Parintele se roaga pentru noi si ne iubeste. Iar noi, asemeni, ii pastram aceeasi dragoste mare si rugam pentru sufletul sfintiei sale.

Malina Iancovici – “Viata Parintelui Gheorghe Calciu”

A venit si aici Craciunul

Versuri: Radu Gyr

Interpret: Pr. Gheorghe Acsente

Parintele Gheorghe Acsente dedica acest colind parintelui Gheorghe Calciu. Inregistrare din timpul recitalului de colinde sustinut la Parohia Sfintii Trei Ierarhi din Ridgewood NY (15 Decembrie 2012). Acompaniament la pian domnul Gheorghe Tomoioaga.

Cu dragoste si evlavie
 
Cine poate sa vorbeasca despre parintele Gheorghe Calciu, despre viata sa de Marturisitor al lui Hristos? Doar ingerii in ceruri si oamenii cu viata sfanta aici, pe pamant. Eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintei. (Ioan 1, 27) Deci cum as putea eu sa vorbesc despre suferinta, despre lucrarea dragostei, despre jertfa continua intru Hristos a parintelui Gheorghe Calciu? Si cine dintre noi ar putea sa o faca? Putini, foarte putini. Doar aceia care, alaturi de el, au dus cununa muceniciei neamului romanesc si au marturisit prin fapta dragostei si a credintei pe Domnul Nostru Iisus Hristos.
Dar un lucru este fara de tagada. Parintele Gheorghe Calciu L-a marturisit continuu pe Hristos, cu dragoste, prin intreaga sa viata.

Intreaga marturisire

Mihai Boicu

O saptamana cu parintele Calciu
 
Fiecare zi a săptămânii era pentru părintele prilej de a face bine şi a sluji semenilor săi. In zilele de luni şi marţi mergea să facă sfeştanii la casele credincioşilor sau să citească rugăciuni la căpătâiul celor bolnavi, al mamelor care abia născuseră, ori al celor în vârstă, care nu se mai pu­teau deplasa. Apoi venea la biserică şi îngrijea florile şi iarba din curte. Dacă duminică nu avusese destul timp să aranjeze totul, mai deretica puţin în Sfântul Altar şi făcea aprovizionarea cu cărbuni, fitile şi tămâie de la magazinele din apropiere.

Intreaga marturisire

Anonim

Din pacate nu am fost atat de apropiat de parintele Calciu incat sa am multe amintiri in afara Sfintelor Liturghii si a predicilor de duminica. Singura intamplare pe care mi-o amintesc cu drag este cum, afland ca ma pricep la calculatoare, Parintele m-a rugat sa merg acasa la dansul sa ma uit putin la calculatorul care nu mai mergea cum trebuie.
 
Era o zi frumoasa de duminica, dupa Sfanta Liturghie. Neavand masina Parintele a trebuit sa ma ia pe mine si pe sotie cu minivan-ul dansului. Am urcat cu Parintele in masina si am inceput sa vorbim despre vreme, calculatoare si alte lucruri neimportante in asteptarea doamnei Preotese si a sotiei care veneau agale dinspre biserica. Cei maxim 10 metri de la biserica la masina au fost strabatuti de cele 2 doamne in 15 minute. La fiecare 2 pasi doamna Preoteasa se mai oprea sa-i mai povesteasca sotiei ceva. Imi pierdusem deja rabdarea, dar ma uitam mirat la Parinte care continua sa zambeasca cald si sa-mi spuna linistit ca o sa ajunga ele odata si odata. As fi vrut sa-l intreb de unde atata rabdare, dar imi era teama sa nu supar.
Din pacate nu pot acum decat sa traiesc cu regretul ca am ratat sansa unica de a afla cum putea fi Parintele Calciu atat de rabdator si cald cu oamenii. Nu-mi ramane decat sa-mi imaginez care ar fi putut fi raspunsurile dansului.

Mihai Dorobantu

Sinaxar

Donatii Online
  

Donatii

Saint Andrew Church
Click here for details.

Informatii

Email List

Google-Groups


Facebook
Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Website

173764
Visit Today: 78
This Month: 2592
This Year: 7673
Online: 2