“Precum ploaia face sa creasca samanta, astfel si slujba bisericesca intareste sufletul in virtute.”

Sfantul Efrem Sirul

Program Liturgic

Programul general al slujbelor este prezentat mai jos. Pentru detalii va recomandam sa va inscrieti pe lista de email a parohiei (Yahoo Groups) sau sa accesati paginile Calendarul slujbelor si Anunturile saptamanale.

DUMINICA
10:00 AM – SFANTA LITURGHIE

Toate slujbele duminicale se vor desfasura la locatia noastra temporara din cadrul scolii Seven Locks Elementary School (9500 7 Locks Rd., Bethesda, MD, 20817).

SARBATORI CU CRUCE ROSIE IN TIMPUL SAPTAMANII
10:00 AM – SFANTA LITURGHIE

Slujbele ce se vor savarsi in timpul saptamanii si care vor fi anuntate pe parcurs, se vor desfasura la Biserica Ortodoxa Sarba “Sf. Luca” (10660 River Rd, Potomac, MD 20854) aflata la mica distanta de proprietatea noastra din Potomac, MD. Le multumim inca o data pentru toata ospitaliatea si dragostea aratate.

– Slujba de Pomenire a Mortilor se va savarsi dupa fiecare Sfanta Liturghie a fiecarei sarbatori.

– Sfintele Taine ale Botezului si Cununiei numai dupa o discutie personala cu Parintele.

– Doritorii de a deveni membri ai parohiei trebuie sa primeasca binecuvantarea Parintelui.

Indemn intru rugaciune

Iubiti credinciosi,

Pentru noi crestini, rugaciunea este tainica intalnire pe care o avem fiecare cu Dumnezeu. In rugaciune, plecandu-ne capul cu smerenie, ne ridicam sufletul catre Dumnezeu, si ii aducem grijile noastre, framantarile noastre, nevoile noastre, ca sa le poarte de grija, iar apoi trebuie sa ii aducem si multumirile si lauda noastra pentru multimea binefacerilor cu care ne-a binecuvantat. Iar cine s-a bucurat de intalnirea cu Dumnezeu in rugaciune, va alerga de fiecare data la Domnul, caci stie ca „orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul.” (Matei 14,13).
Si mare este bucuria Domnului cand ne rugam impreuna unii pentru altii, inmultind dragostea dintre noi si prin rugaciune. De aceea, in multe slujbe, Biserica a randuit rugaciunea noastra comuna care o facem unii pentru altii si care este adusa de preot catre Bunul Dumnezeu, pentru noi toti. Pomenirea dupa numele de botez a fiecaruia dintre noi in timpul slujbelor este rugaciunea intregii Biserici, atat in chip vazut de catre preot si cei prezenti la aceea slujba, cat si in chip nevazut, de intreaga Biserica Ortodoxa.

Va indemnam sa veniti la Sfintele Slujbe si sa ne rugam impreuna, pomenindu-i pe toti cei vii si adormiti pe care ii purtati in inimile dumneavoastra. De aceea va sugeram sa aduceti completat pomelnicul atasat, sau sa completati un pomelnic la pangarul bisericii noastre. Iar daca din binecuvantate pricini nu veti putea veni la una din slujbe, veti stii ca sunteti cu noi, in rugaciunile noastre catre Dumnezeu.

Bunul Dumnezeu sa va daruiasca toate intru mantuire.

Sinaxar

Donatii Online

Informatii

Website

077409
Visit Today: 38
This Month: 2795
This Year: 9442
Online: 3