29 decembrie 2015

Iubiti credinciosi,

La acest Praznic Luminat al Nasterii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, va uram “Sarbatori Fericite!” si va purtam in gand si inima pe fiecare dintre dumneavoastra. Nu ii uitam nici pe cei dintre noi bolnavi si in suferinta si ne rugam ca Dumnezeu sa ii mangaie pe fiecare cum El stie mai bine. Pentru cei care nu mai sunt intre noi, aprindem o lumanare si nadajduim ca acolo sus in ceruri au cantat si ei colindul sfant si bun alaturi de cetele sfintilor si de cei de langa Tronul Slavei Celui Neincaput.
Va multumim din tot sufletul pentru dragostea si darnicia cu care imbratisati comunitatea bisericii noastre si lucrarea savarsita de Dumnezeu prin intermediul ei. Va imbratisam cu duh fratesc si ne rugam ca Dumnezeu sa va daruiasca mult spor si binecuvantare in toate cele spre folos si mantuire.
Va multumim de asemenea pentru ca ati participat la Campania “Plangeti cu cei ce plang!”. Fondurile vor pleca in curand catre cei afectati de tragedia din clubul Colectiv. Domnul sa va binecuvinteze darnicia!

SONDAJ DE OPINIE – Deoarece ne aflam la sfarsit de an calendaristic, va invitam sa participati la un Sondaj de Opinie initiat de biserica noastra si pe care il atasam la acest email. Va rugam sa ne raspundeti cu sinceritate la intrebarile incluse in acest sondaj si sa ne comunicati gandurile dumneavoastra legate de programele si activitatiile bisericii noastre. Parerea dumneavoastra si participarea activa la viata comunitatii noastre este esentiala pentru bunul ei mers.Acest sondaj de opinie este anonim! Va multumim anticipat!
Sondaj Online

Programul slujbelor si evenimentelor din aceasta perioada:
Miercuri, 30 dec – Seara duhovniceasca 7-8 p.m. Va invitam ca acum la Praznicul Nasterii Domnului si la sfarsit de an calendaristic, sa ne unim din nou in Studiul Scripturii. De pe un cont de gmail puteti accesa link-uol de mai jos;
Link Conferinta Duhovniceasca

Joi, 31 dec – Revelion 7 p.m.-2 a.m. https://sfantulandrei.org/revelion/
Vineri, 1 ian – Sf Vasile cel Mare – 11 a.m. Sfanta Liturghie la Biserica Sarba “Sf Luca”
Duminica, 3 ian – 10:00 a.m. Sfanta Liturghie la Seven Locks Elementary School

In ceea ce priveste programul de boboteaza,Parintele Cosmin va va contacta pe fiecare dintre dumneavoastra. Daca doriti ca dumneavoastra sa il contactati, o puteti face la preot@sfantulandrei.org sau prin telefon (503-756-7219).

22 decembrie 2015

Iubiti credinciosi,

Cateva zile ne mai despart pana la sosirea Fecioarei Maria si a Dreptului Iosif in orasul Betleem. Calatoria lor se va sfarsi Joi seara,cand vor ajunge in orasul de origine al lui Iosif, Betleemul Iudeii, unde vor trebui sa se inscrie la Recensamantul decretat de Cezarul August. Aglomeratia, forfota si pregatirile pentru acest eveniment sunt la maxim atat in cetatiile Tarii Sfinte cat si pe drumurile ce le leaga. Multe caravane se intalnesc cu Familia Sfanta pe drumul spre Betleem, fiecare cu cate o poveste si un destin, cu crezuri si ideologii, cu bucurii si necazuri. Dintre toate aceste caravane si dintre toate optiunile pe care Dumnezeu in atotputernicia Sa le-ar fi putut oferi Mariei si Dreptului Iosif in noaptea sfanta, totusi, Domnul alege calea cea mai simpla si neasteptata: sa se nasca dintr-o Fecioara, intr-o iesle, intre vite si dobitoace, luminati de o stea, adorati de ingeri si inchinati de magi si pastori.

Astazi, Domnul ne invita si pe noi sa fim parte din caravana Familiei Sfinte; sa patrundem in ieslea sufletelor noastre, sa aducem inchinare prin simturile noastre trupesti (boii si vitele noastre), prin intelegerea noastra rationala (reprezentata de magii) si prin duhul nostru izvorat din insusi Dumnezeu (duh reprezentat de ingerii binevestitori). Peste toate acestea, putem adauga si temerile noastre, indoielile, fricile si neputintele (reprezentate de aurul, smirna si tamaia magilor). Daca le aducem cu toata ravna si sinceritatea, Pruncul Sfant le va lua si le va transforma in raze de lumina si coruri ingeresti ce ne vor vesti un nou inceput alaturi de El si ne vor lumina vietile noastre si a tuturor celor dragi.

Va invit deci sa ne pregatim pentru Nasterele Domnului asa cum au facut-o Maica Sfanta si Iosif si cum o fac toti sfintii bisericii, parintii calugari, clericii dar si mirenii; sa ramanem cu Maria si Iosif prin ajunare de Ajun, prin curatie si Sfanta Impartasanie. Sa descoperim bucuria Nasterii Domnului in fiecare dintre noi daruind-ne pe noi insine noua, unii altora si lui Hristos Domnul.

SLUJBELE DIN ACEASTA PERIOADA:

Joi (24 dec.) – 6:30 p.m. Slujba Ajunului Craciunului (Biserica Ortodoxa Sarba din Potomac)
Vineri (25 dec.) – 10:30 a.m. Sf Liturghie (Biserica Ortodoxa Sarba din Potomac)
Sambata (26 dec) – 10:30 a.m. Sfanta Liturghie (Biserica Ortodoxa Sarba din Potomac)
Duminica (Sf Stefan) – 10:00 a.m. Sfanta Liturghie (La Scoala “Seven Locks”)

Adresa Bisericii Sarbe Sfantul Luca este: 10660 River Rd, Potomac, MD 20854
Adresa Seven Locks Elementary School: 9500 Seven Locks Rd, Bethesda, MD 20817
COLINDA – Colindatorii vor continua sa mearga pe la casele dumneavoastra pana in 29 Decembrie. Daca doriti sa primiti colindatorii, nu ezitati sa ne contactati. De asemenea, daca doriti sa va alaturati nou, va primim cu mult drag! Anuntati-ne!

SPOVEDANIE – Pentru cei care doriti sa va spovediti, voi fi disponibil in ziua de Craciun de la ora 9 a.m, la Biserica Ortodoxa Sarba din Potomac.

Post si pregatiri cu folos!

Pr Cosmin Antonescu

14 decembrie 2015

Iubiti credinciosi,

1. Va invitam duminica acesta sa participam impreuna la Piesa de Craciun pregatita cu multa gingasie de catre copiii comunitatii noastre. Serbarea de Craciun va avea loc imediat dupa Sfanta Liturghie si va fi incheiata prin impartirea darurilor aduse de Mosul.
* Va rugam pe toti cei care doriti sa contribuiti la aducerea acestor daruri, sa faceti o donatie benevola catre Biserica noastra, cu mentiunea “Serbarea de Craciun”.Va multumim anticipat!

2. De asemenea, programul colindelor a fost stabilit pentru fiecare zona. Vom porni cu colinda incepand din aceasta Vineri. Pentru cei care nu v-ati inscris inca si doriti sa fiti colindati, va rugam mult sa ne contactati. Lista programarilor poate fi accesata la adresa de mai jos. Tot aici se poate accesa si programul pentru Boboteaza (pentru Boboteaza vom stabili ora exacta pentru fiecare dintre dumneavoastra atunci cand vom veni cu colinda):

Colindatorii | Biserica Sfantul Apostol Andrei
Colindatorii | Biserica Sfantul Apostol Andrei
Programul colindatorilor Locatii pe zile: Program colinde: Vineri 18 decembrie – zona Woodbridge Sambata 19 decembrie- zona Sterling Duminica 20 decembrie – zona Baltimore
View on sfantulandrei.org
Preview by Yahoo

3. Membria dumneavoastra. Nu in ultimul rand, va multumim pentru tot sprijinul pe care il acordati comunitatii noastre. Va rugam sa nu treceti cu vederea acum, la sfarsit de an, platirea membriei dumneavoastra catre Biserica noastra. Mentinerea/activarea membriei dumneavoastra este un element foarte important in viata administrativa a bisericii noastre. Pentru cei dintre dumneavoastra care nu stiti daca v-ati platit membria, in zilele urmatoare puteti accesa lista actualizata a tuturor membrilor la acest link:

Membria | Biserica Sfantul Apostol Andrei
Membria | Biserica Sfantul Apostol Andrei
Multumim tuturor celor care s-au inregistrat ca membri ai parohiei Sfantul Apostol Andrei si care si-au platit deja membria pe anul in curs.
View on sfantulandrei.org
Preview by Yahoo

4. Programul slujbelor din aceasta saptamana:

Miercuri (7:00 – 8:00 p.m.) Studiu Biblic Online. Toata lumea este invitata sa participe la acest studiu fundamental pentru cresterea noastra duhovniceasca si in intelegerea Cuvantului Scripturii. Pentru a putea participa, va rugam sa accesati de pe un cont de gmail, link-ul de mai jos:

https://talkgadget.google.com/hangouts/_/3iaauhpmqcxnohqgwsuv7q4b6qa?authuser=0&hl=en

*Daca nu puteti accesa link-ul, va rugam sa ne contactati la numarul 503-756-7219 (Pr Cosmin Antonescu)

Duminica (10:30 a.m.) Sfanta Litughie urmata de Piesa de Craciun si venirea Mosului.

29 august 2015

Iubiti credinciosi,

Pe 1 octombrie, anul 911, se facea priveghere in Biserica din Vlaherne, pentru salvarea cetatii care era asediata. La ora patru dimineata, Maica Domnului s-a aratat inaintea poporului, stand in vazduh si rugandu-se cu lacrimi. Sfantul Acoperamant era tinut in maini deasupra capetelor credinciosilor. In jurul ei se aflau apostolii, sfintii si mucenicii. Sfantul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis catre ucenicul sau iubit, Epifanie: “O vezi, frate, pe Imparateasa si Doamna tuturor cum se roaga pentru intreaga lume?” Iar Epifanie a zis: “O vad, Parinte, si ma minunez!”. Acesta este evenimentul pe care il prazanuieste Biserica Ortodoxa pe 1 octombrie, spre a ne aminti ca prin nevointa si rugaciune, putem primi si noi, in greutatile vietii noastre, neincetatul ajutor al Maicii Domnului.

Programul slujbelor de saptamana aceasta este urmatorul:

Miercuri seara 8-9 p.m. – Conferinta online. In cursul zilei de maine va vom trimite un link pe care va rugam sa intrati pentru a putea participa la conferinta. De asemenea, este necesar sa aveti un Gmail Account pentru ca aceasta conferinta video se desfasoara prin Google Hang-Out. Revenim maine cu mai multe detalii!

Joi dimineata 10 a.m. – 12 p.m. Sfanta Liturghie: +) Acoperamantul Maicii Domnului – Biserica Ortodoxa Sarba “Sf. Luca”
Duminica – 10 a.m. Sfanta Liturghie la Seven Locks Elementary School – Bethesda, MD

Festivalul Romanesc – administratie si voluntariat

Cea de-a VIII-a Editie a Festivalului Romanesc se va desfasura in perioada 9-11 octombrie, 2015 si avem nevoie de ajutorul dumneavoastra: Romanian Food Festival Website

Sambata aceasta 9 a.m. – 1 p.m. Pregatirea proprietatii (aranjarea corturilor si curatenie) – Va rugam sa ne intindeti o mana de ajutor! SUNTETI INVITATI SI LA FESTIVALUL SARBESC DIN POTOMAC!!! Va rugam sa ii vizitati! https://svluka.org/SvLuka/misc/serbfestdc2015.aspx

Duminica aceasta 1 p.m. – Data limita cand mai puteti trimite anunturile dumneavoastra pentru Brosura Festivalului (1/2 pagina – $ 100; 1 pagina – $ 180) Este o oportunitate unica de a sponsoriza festivalul si de a va face vocea auzita si prin intermediul acestui festival. Este un bun prilej pentru cei care doriti sa va faceti cunoscuta afacerea/organizatia dumneavoastra.
Joi, 7 octombrie, intre orele 4 p.m.-8 p.m. – Pregatirea finala a proprietatii si ultimele detalii. – Va rugam sa va voluntariati!

Partea Financiara – Campania “Plata Pamantului”

In urma campaniei prin care ceream plata integrala a proprietatii ($1,209,000), s-au voluntariat prin mila lui Dumnezeu un numar de 35 de familii insumand o suma totala de aproximativ $ 300,000. Pe baza acestor promisiuni am reinnoit negocierile cu singura banca cu care am mai putut ramane in dialog: MAFCU (Mid-Atlantic Federal Credit Union), cea care ne-a oferit inprumutul inca de la inceputul cumpararii proprietatii. Astfel, suma refinantata va fi de $ 1,000,000 (plus un cont restrictionat de $ 50,000), iar rata noastra lunara va scadea de la $ 8,400.000 la $ 7,020.00 pe o perioada de 2 ani dupa care se vor relua ngocierile. Va vom anunta imediat ce se va incheia acasta noua refinantare.

Exprimam profunda noastra recunostinta fata de toti cei care s-au alaturat acestei campanii si au facut eforturi majore in a ne sustine in aceasta actiune. Ne rugam ca efortul si darnicia dumneavoastra financiara sa fie rasplatita de harul lui Dumnezeu in planul duhovnicesc si spiritual. Dumnezeu sa va daruiasca cele vesnice in locul celor vremelnice, cele nepieritoare in locul celor pieritoare! Dumnezeu sa priveasca spre viata dumneavoastra si sa inmulteasca darul Sau in viata dumneavoastra, in casa dumneavoastra si in familiile dumneavoastra! Domnul sa va binecuvinteze!

Le multumim si celor care desi nu au putut sa se alature la momentul de fata acestei campanii, totusi ne-au purtat in rugaciune si au fost alaturi de noi prin continuarea sau inceperea unui pledge (promisiuni) pentru plata pamantului. Cel mai important lucru la momentul de fata este credinciosia dumneavoastra, perseverenta si curajul de a sustine acest proiect binecuvantat. Va rugam sa continuati sustinerea bisericii printr-un pledge lunar constant. Chiar daca pana acum nu ati facut-o, va rugam sa o faceti de acum inainte! Doar impreuna vom putea duce la bun sfarsit acest proiect binecuvantat!

Aprobarile pentru demararea proiectului nostru

In ultimele saptamani s-a continuat dialogul cu cei de la diferitele departamente de la Montgomery County si acesta este statutul lucrarilor:

1. Departamentul Apei de Ploaie (Storm Water Managemet) ne-au cerut sa reconfirmam cu detalii solide motivul pentru care credem ca aceasta faza a proiectului nostru (instalarea unei biserici modulare si reducerea planului de colectare a apei) este doar o faza intermediara catre planul final al construirii bisericii mari si nu un proiect nou si de sine statator. Motivul acestei cereri este acela ca planul actual are doar o singura groapa de colectare a apei si nu doua, asa cum este prevazut pe planul final. Aceasta reconfirmare ne costa $ 1,600.

2. Departamentul Apei Publice (WSSC) a primit acel “slab design” (placa de beton de la intrare) pe care ni l-au cerut si se afla in procesul de revizuire. Intre timp ne-a cerut sa facem un “stray current analysis” ce are de-a face cu durata de corodare a tevii de apa precum si cu diferitii curenti de electricitate ce se pot forma. Ne aflam in procesul obtinerii mai multor costuri estimative de la diferite companii care fac astfel de analize. Pretul inca nu se stie cu exactitate.
3. Departamentul Mentinerii Zonei Verzi (Forest Conservation) – nici un comentariu
4. Departamentul Autostrazilor (SHA)- inca se afla in procesul de revizuire a placii de beton si a raspunsurilor trimise de noi.
5. Septic System – nici un comentariu. Ei vor fi ultimul departament abordat deoarece toate specificatiile le vom primi in momentul in care procesam Building Permit-ul.

Cred ca este destul de multa informatie pentru fiecare dintre noi, insa asternerea ei pe hartie am considerat-o necesara pentru o cat mai buna intelegere a dinamicii spirituale, administrative si financiare existente in comunitatea noastra.

Va rog sa ne purtati in rugaciuni, sa fiti rabdatori, buni unii cu altii si sa inaltati o ruga si pentru cei bolnavi si nevoiasi din comunitatea noastra si din intreaga lume.

O saptamana binecuvantata!

Pr. Cosmin Antonescu

26 august 2015
Iubiti credinciosi,

Avem bucuria de a va anunta Premiera Filmului Documentar “7 Cuvinte”, care va avea loc sambata, 19 septembrie, incepand cu ora 5 p.m. la Biserica Ortodoxa “Sfanta Maria” din Falls Church (Fr. David Subu) – 7223 Roosevelt Ave, Falls Church, VA 22042.

Filmul documentar “7 Cuvinte” se bucura de o mare popularitate in Romania si cu siguranta va fi apreciat si de catre ortodoxia americana cu toate componentele ei etnice si diversificate. Biserica “Sf. Ap. Andrei” are privilegiul sa prezinte acest film cu subtitrare in limba engleza catre publicul american, o parte din profitul acestui DVD fiind dedicata direct Centrului “Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa”. In scopul promovarii acestui DVD, am creat si un website special: https://7wordsmovie.com

Va rugam sa fiti alaturi de noi la acest eveniment unic si deosebit pentru ca impreuna sa aducem slava lui Dumnezeu prin memoria parintelui nostru drag, de vesnica pomenire, Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa.

Pentru convenienta dumneavoastra, va atasam un mesaj si in limba engleza pe care va rugam sa il distribuiti tuturor prietenilor dumneavoastra vorbitori de limba engleza, interesati in astfel de evenimente. Este o frumoasa marturie a spiritualitatii noastre pe aceste melaguri!

DE ASEMEMEA, va rugam sa nu uitati de CAMPANIA DE PLATIRE A PAMANTULUI. Cu ajutorul lui Dumnezeu si prin devotamentul multora dintre dumneavoastra, pana la momentul de fata s-au angajat in aceasta campanie un numar de 30 de persoane, insumand un total de $ 260,000, suma promisa pentru viitorul foarte apropiat (cateva saptamani). Va rugam si pe ceilalti credinciosi sa va alaturati acestei campanii extraordinare atat prin natura ei, cat si prin scopul ei binecuvantat. Daruiti Domnului din toata inima si veti recunoaste si lucrarea Domnului in viata dumneavoastra! Va asteptam cu toata increderea spre a va alatura noua. Domnul sa va binecuvinteze!

Programul slujbelor religioase din aceasta saptamana:

Sambata, 29 aug: (+) Tăierea Capului Sf. Prooroc Ioan Botezătorul (Post negru)
10:00 a.m. Sf. Liturghie (Biserica Sarba “Sf. Luca”)

Duminica, 30 aug: +) Sf. Ier. Varlaam, Mitr. Moldovei și Ioan de la Râşca şi Secu, ep. Romanului; Duminica a XIII-a după Rusalii – Ev. Matei 21,33-44 (Pilda lucrătorilor răi)
9:30 a.m. Sf. Liturghie (Biserica Sarba “Sf. Luca”)

O saptamana binecuvantata!

Pr Cosmin Antonescu

13 august 2015

Iubiti credinciosi,

Inca ne aflam in perioada Postului Adormirii Maicii Domnului si Biserica ne indeamna sa ne indreptam atentia cu preponderenta asupra PreaCuratei Fecioarei Maria si sa imitam exemplul vietii sale.
Va asteptam sa fiti alaturi de noi la toate slujbele si evenimentele ce le organizam spre folosul dumneavoastră duhovnicesc :

Vineri – 7:30 pm Prohodul Maicii Domnului (la biserica sarba)

Sambata – 9:30 am Sf. Liturghie: (+) Adormirea Maicii Domnului (Sf. Maria Mare)
(la biserica “Sfanta Maria” din Falls Church: 7223 Roosevelt Ave, Falls Church, VA 22042)

Va invitam la Picnic Romanesc de Sf. Maria, sambata aceasta la proprietate incepand cu ora 4 pm.

Duminica – 9:30 am Sf. Liturghie: Sf. Mahramă a Domnului de la Edesa; +) Sf. Martiri Brâncoveni Constantin Vodă cu cei 4 fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache; +) Cuv. Iosif de la Văratec (la biserica sarba)

Va amintim ca toate slujbele religioase din luna august se vor desfasura in cadrul Bisericii Ortodoxe Sarbe “Sf. Luca” din Potomac, MD.

O saptamana binecuvantata!

Pr. Cosmin Antonescu

28 mai 2015
Hristos S-a Inaltat!

Iubiti credinciosi,

Ne aflam in perioada liturgica dintre Inaltarea Domnului si Pogorarea Sfantului Duh, perioada de asteptare ca Duhul Sfant sa se coboare peste noi si sa ne lumineze mintile cu lumina cunostintei divine. Sfanta Scriptura ne marturiseste ca taina lucrarii lui Dumnezeu in lume, prin moartea si invierea Domnului Hristos, este “pentru iudei, sminteala; pentru neamuri, nebunie. Dar pentru cei chemati, puterea lui Dumnezeu si intelepciunea lui Dumnezeu.” (1 Cor. 1, 23) Sa punem asadar la suflet marea taina a lui Dumnezeu si sa intelegem ca toate misterele credintei se descopera inimii doar prin lucrarea Duhului Sfant, lucrare ce trebuie ceruta si cautata cu multa ravna de fiecare dintre noi.

Programul slujbelor religioase si al altor evenimente:

SAMBATA, 30 mai: Mosii de Vara
10:00 a.m. – Pomenirea mortilor (parastas de obste) – la proprietate (9111 River Rd)

DUMINICA, 31 mai: (+) Pogorarea Sfantului Duh (Duminica Mare a Rusaliilor – Cincizecimii)
10:00 a.m. – Sf. Liturghie
Prezentare “Aratarile Domnului dupa Inviere” – Seven Locks School

LUNI, 1 iunie: (+) Sarbatoarea Sfintei Treimi
10:00 a.m. – Sf. Liturghie
– Biserica Ortodoxa Sarba “Sf. Luca”

DUMINICA, 7 iunie – Adunarea Generala Speciala pentru discutarea imprumutului bancar: Agenda Adunarii

Emisiunea spirituala “Traire Ortodoxa”, pregatita special de catre biserica noastra pentru toti cei interesati, isi face debutul TV pe Canalul 19 (Public Access Channel) astazi, joi 28 mai, de la 3 pm si va fi transmisa in reluare duminica, 31 mai, la 11 pm.

Multumim si pe aceasta cale tuturor voluntarilor si donatorilor Festivalului Romanesc editia a VII-a, mai 2015. Multumim de asemenea tuturor voluntarilor si participantilor la Turneul de Fotbal “Goal with a goal” si la Picnicul Romanesc de samabata trecuta.

Domnul sa va binecuvinteze!

Pr Cosmin Antonescu

20 mai 2015
Hristos a inviat!

FESTIVALUL ROMANESC, Editia a VII-a, mai 2015

“Zis-a lui stapanul: Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria domnului tau.” (Mat.25:21)

Iubiti credinciosi,

Slava Domnului pentru ca ne-a invrednicit sa avem un festival reusit si binecuvantat. Pentru toate binecuvantarile primite la Festivalului Romanesc din aceasta primavara, aducem multumire lui Dumnezeu! Suntem recunoscatori pe aceasta cale tuturor voluntarilor si sustinatorilor acestui festival. Dumnezeu sa va binecuvinteze in continuare cu o inima deschisa spre nevoile spirituale si materiale ale comunitatii din care faceti parte. Un bilant administrativ al festivalului va fi disponibil dupa data de 31 mai, cand se va face un raport final si cuprinzator.
Sigur ca am simtit lipsa membrilor nostri plecati departe sau care nu au putut fi in mijlocul nostru din diferite motive binecuvantate. Sunt sigur ca prezenta lor in mijlocul nostru ar fi adus un plus de binecuvantare asupra festivalului.
Cred ca in putinul peste care ne-a pus Dumnezeu se incadreaza si mostenirea spiritualitatii romanesti pe care am impartasit-o cu marea comunitate din care facem parte si in care traim. Am facut si de data aceasta o treaba extraordinar de buna. Ramane ca si de acum inainte sa continuam impreuna pe calea mantuirii cu inimi curate, mai buni, mai rabdatori, mai iertatori, pentru a ramane in dragostea lui Dumnezeu: “Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. … Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata.” (1 Cor. cap 13)

INALTAREA DOMNULUI SI SFINTII IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA

Joi, 21 mai, 2015: (+) Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor). +) Sf. Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa Elena
10 a.m. – Sfanta Liturghie la Biserica Ortdoxa Sarba “Sf Luca”

“Inaltatu-te-ai intru slava, Hristoase Dumnezeul nostru!”

Se implinesc 40 de zile de la Invierea Domnului si suntem deja in pragul Inaltarii Domnului. In toata aceasta perioada de la Inviere si pana la Inaltare, Mantuitorul nostru Iisus Hristos I-a incredintat pe ucenicii Sai de Invierea Sa din morti. Pentru a marca acest eveniment si intr-un mod didactic, pe langa cel liturgic, duminica 31 mai, de la 11:45 a.m., vom avea o prezentare speciala (in Power Point) intitulata “Aratarile Domnului dupa Inviere”. Va asteptam cu drag!

La multi ani fericiti si binecuvantati tuturor celor ce purtati numele Imparatului Constantin cel Mare si al mamei sale, Elena. Dumnezeu sa reverse asupra dumneavoastra mult har si bucurie duhovniceasca!

https://www.crestinortodox.ro/sarbatori/inaltarea-domnului/cuvant-inaltarea-domnului-148804.html
https://www.crestinortodox.ro/sfintii-constantin-si-elena/sfintii-imparati-constantin-elena-91034.html

ALTE SLUJBE RELIGIOASE SI EVENIMENTE SOCIALE

Sambata, 23 mai – Campionat de Fotbal si picnic. Va invitam sa fiti alaturi de noi! Turneu de fotbal si picnic
Duminica, 24 mai – 10 am Sf Liturghie, Scoala Duminicala si Dansuri Populare la Seven Locks Elementary School.
Pachete catre Romania – cei care doriti sa trimiteti pachete catre Romania, transportul va pleca din Washington DC, Joi 21 mai, 2015. Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati acest link: https://besttrans.ro/

Domnul sa va binecuvinteze!

22 aprilie 2015

Iubiti credinciosi,

Hristos a inviat!

Anul acesta ne-a invrednicit Dumnezeu sa petrecem Sfintele Pasti intr-un cadru ortodox, fiind gazduiti de catre Biserica Ortodoxa “Sf. Luca” din Potomac, MD. Dumnezeu sa le rasplateasca cu bogatele Sale daruri ceresti si pamantesti. Suntem invitati de catre dansii la un Picnic Sarbesc dedicat Sfantului Mare Mc. Gheorghe, Sambata, 9 mai 2015, intre 11:00 a.m. si 7:00 p.m. la proprietatea lor (10660 River Rd Potomac MD) – pentru mai multe detalii vedeti afisul atasat.

Ne rugam bunului Dumnezeu sa ii binecuvinteze pe toti cei care si-au adus aportul la buna desfasurare a sarbatorilor pascale: membrii corului, organizatia doamnelor, organizatia tinerilor si consiliul parohial. Dumnezeu sa reverse pacea Sa atotindestulatoare si peste toti cei dragi ai dumneavoastra, ai celor care sunteti alaturi de biserica.

Pentru o recapitulare in imagini a tuturor evenimentelor trecute spirituale, culturale si sportive, va rugam sa vizitati pagina de web a bisericii noastre: www.sfantulandrei.org precum si pagina noastra de facebook “Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Andrei”.

Va invitam sa participati si pe parcursul verii la cat mai multe din slujbele si evenimentele organizate spre slava lui Dumnezeu si folosul dumneavoastra:

SFANTUL GHEORGHE +) Joi 23 aprilie – suntem invitati incepand cu ora 10:00 a.m. sa fim alaturi de Biserica Ortodoxa Greaca “Sf. Gheorghe” la sarbatorirea hramului (7701 Bradley Blvd, Bethesda, MD)
SAMBATA ACEASTA: 9 A.M. – 3 P.M. Curatenie generala la proprietate si pregatirea pentru Festivalul Romanesc.
DUMINICA – 10:00 A.M. Sfanta Litughie (Seven Locks Elementary School) Dansuri pentru copii.

“WASHINGTON PEDALEAZA ROMANESTE” – Sambata, 2 mai incepand cu ora 9:30 a.m. Pentru mai multe informatii, vizitati-ne la:
FESTIVALUL ROMANESC, EDITIA A VII-A: Weekend-ul 15-17 mai (la proprietate)
Avem nevoie de ajutorul si donatiile dumneavoastra. Nu ezitati sa ne contactati. Va multumim anticipat! Pentru mai multe informatii, vedeti afisul atasat si vizitati website-ul festivalului:

Cu bucurie in Hristos Cel Inviat,

Pr Cosmin Antonescu

7 aprilie 2015

Sfintele Pasti 2015 – Program Liturgic

Toate slujbele se vor desfasura la Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” (10660 River Rd, Potomac, MD 20854). Exceptie face Duminica Invierii (dimineata) cand slujba, picnicul si jocurile pentru copii se vor tine la proprietate (9111 River Rd, Potomac, MD 20854).
Toate slujbele vor fi exclusiv in limba romana si oficiate de Pr Cosmin Antonescu.

Joi: 10 a.m. Sf Liturghie
9:30 p.m. Denia celor 12 Evanghelii
Vineri: 9:30 p.m. – Vecernia Denia Prohodului
Sambata: 9:30 a.m. Sf Liturghie & Taierea Pastilor
Noaptea Invierii: 11:30 – 2:30 a.m. Slujba Invierii
Duminica Invierii: 11 a.m. Vecernia Invierii Egg Hunt Copilasi Masa de Inviere (la proprietatea noastra)
Luni: 10 a.m. Sf Liturghie
Marti: 10 a.m. Sf Liturghie
Vineri: 7 p.m. Sfintirea Apei (Aghiazma Mica la Izvorul Tamaduirilor)

SPOVEDANIE – Pentru cei care doriri sa va spovediti, Parintele Cosmin Antonescu este disponibil inaintea (cu 30 min) si dupa fiecare dintre slujbele programate (cat timp este necesar)

Mai este loc la cruce si pentru tine, iubite frate si sora.

1 aprilie 2015

Iubiṭi credincioşi

“Postul este medicament. Si dacă medicamentul este de mii de ori folositor, adeseori se face inutil şi chiar păgubitor datorită lipsei de experienṭă a celui care îl foloseşte. Pentru că trebuie să ştim şi timpul în care îl folosim şi cantitatea medicamentului şi natura trupului acelora care îl vor primi şi anotimpul anului şi dieta corespunzătoare şi multe altele, dintre care, dacă omitem numai unul, acesta strică pe toate celelalte mai sus însemnate.” (Sfântul Ioan Gură de Aur) Vă dorim în continuare post binecuvântat şi cu folos!

ESENTA ASCEZEI CRESTINE

Programul pentru săptămâna aceasta este următorul:
Vineri – Biserica Sârbă “Sf. Luca” din Potomac, MD
– 7:00 p.m. Taina Sfintei Spovedanii
– 7:30 p.m. Slujbă de seară
– 8:30-9:30 p.m. Taina Sfintei Spovedanii

Sambata – proprietate (9111 River Rd, Potomac, MD)
– 10 a.m. – 11 a.m. Parastas de obste (Sâmbăta lui Lazăr – Pomenirea morţilor) (U,V)
– 11 a.m. – 3:00 p.m. Curăṭenie generală Taina Sfintei Spovedanii
– 6 p.m. – 9 p.m. Seară Duhovnicească – Ellicott City, MD

Pentru cei care doriṭi să participaṭi la ultima seară duhovnicească din acest post, vă invităm sâmbătă seara începând cu ora 6 p.m. la Fam. Stuparu. Pentru cei interesaṭi să participaṭi, vă rugăm să contactaṭi direct familia gazdă sau pe noi la adresa preot@sfântulandrei.org

Duminica Floriilor (+) Intrarea Domnului în Ierusalim (P,U,V) – Seven Locks Elementary School
– 9:30-10:00 a.m. Taina Sfintei Spovedanii
– 10:00 a.m.-12 p.m. Sf. Liturghie
– 12 -12:30 p.m. Program Tradiṭional Românesc “Tradiṭie şi Innoire de Sfintele Paşti”
– 12:30 p.m. Masă de Peşte.

Vă asteptăm cu drag!

Comenzi de cozonaci
In preajma celei mai mari sărbători creştine, Invierea Domnului, Organizaṭia Doamnelor bisericii noastre vă stă la dispoziṭie pentru comenzi de cozonaci. Cozonacii au 3 lb, preṭul este de $30/bucata; comenzile pot fi făcute până la data de 1 aprilie la adresa comenzi@sfantulandrei. org . Vă rugăm să precizaṭi în ce zi doriṭi să ridicaṭi comenziile (Duminică 5 aprilie, la Seven Elementary School, până la ora 1 pm.; Joi 9 aprilie, 7:30 pm – 9:30 pm -St. Luke Orthodox Church; Sâmbătă 11 aprilie, după ora 10:30 pm la St. Luke Orthodox Church)

Anunt comunitar
Căutăm doamna serioasă, gospodină, energetică, cu experienṭă, să asiste cu copiii (pregătit pentru scoală dimineaṭa şi culcare seara, eventual dus şi adus de la scoala) şi să se ocupe de casă (gătit, menaj, spălat rufe) in timpul zilei. Incepind din mai 2015 ( negociabil). Condiṭii de cazare excelente şi ore libere în timpul zilei. Telefon, internet, mâncare asigurată. Locuim in Montgomery County, zona Washington DC. Contact pe email la: washingtonmira@yahoo.com

Ajutati nevoiasii
Vă rugăm nu-i treceți cu vederea pe cei greu încercați, mai ales acum în Postul Mare. Vizitați pagina nevoiașilor pentru a vă aduce aportul la programul de ajutorare pornit de noi pentru familia din România:
Pagina Nevoiasilor

24 martie 2015

Iubiti credinciosi,

In primul rand, multumim lui Dumnezeu ca ne-a saturat de bunatatiile Sale pamantesti si in duminica ce a trecut, prin Masa de Bunavestire. Totodata, multumim din suflet si tuturor doamnelor care au ajutat la pregatirea bunatatilor de post, precum si tuturor celor care ati participat la aceasta masa. Impreuna ne-am bucurat de hrana trupesca, dar am hranit si biserica lui Dumnezeu prin donatiile noastre benevole.

Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Programul slujbelor religioase din saptamana aceasta este urmatorul:

Miercuri (+) Buna Vestire (Blagovestania) (P,U,V) – 6:00 p.m. Sf. Liturghie unita cu Vecernia (Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” din Potomac, MD). Pentru cei care doriti sa va spovediti si sa va impartasiti, va rugam sa il contactati pe parintele Cosmin.
Vineri – 7:30 p.m. Pavecernita Mare si Seara Duhovniceasca (Biserica Ortodoxa Sarba ‘Sf. Luca” din Potomac, MD)
Duminica a 5-a din Post (a Cuv. Maria Egipteanca) – 10:00 a.m. Sfanta Liturghie & Studiu Biblic (Seven Locks Elementary School – Potomac, MD)

Invierea_2015Slujbe si evenimente din apropierea Sfintelor Pasti (va rugam sa deschideti si afisul atasat):

4 aprilie: Sambata Lui Lazar (Pomenirea morţilor) – Parastas de Obste (locatia va fi anuntata ulterior)
5 aprilie: (+) Intrarea Domnului în Ierusalim (Duminica Floriilor / Stâlpărilor) – 10:00 a.m. Sf Liturghie, Program Traditional Romanesc Ortodox – “Traditie si Innoire de Sfintele Pasti”, prezentat de catre coristi si copiii Scolii Duminicale & Masa de Peste (Seven Locks Elementary School – Potomac, MD)
9 aprilie: Joia Mare – 9:30 p.m. Denia celor 12 Evanghelii (Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” din Potomac, MD).
10 aprilie: Vinerea Mare – 9:30 p.m. Denia Prohodului Domnului (Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” din Potomac, MD) (Post negru)
11 aprilie: Sambata Mare – 9 a.m. Sf. Liturghie & Spovedanie (locatia va fi anuntata ulterior) (Post negru)

SLUJBA ÎNVIERII DOMNULUI (+) Sfintele Paşti:
11-12 aprilie: Noaptea Invierii – 11:30 p.m. Canonul Sambetei Celei Mari, Slujba Invierii (miezul noptii) & Sf Liturghie (Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” din Potomac, MD)

Duminica Învierii Domnului – 11:00 a.m. Vecernia Învierii (Evanghelia in 12 limbi), Jocuri de Pasti pentru copii (egg hunt), Masa Invierii (La proprietatea noastra: 9111 River Rd)
13 aprilie: (+) A doua zi de Paşti. Lunea Luminata – 10:00 a.m. Sf. Liturghie (Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” din Potomac, MD)
14 aprilie: (+) A treia zi de Paşti. Martea Luminata – 10:00 a.m. Sf. Liturghie (Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” din Potomac, MD).

17 martie 2015

Iubiti credinciosi,

“Ascultare, post și rugăciune – cărările ce duc spre adevărata libertate: prin ele izgonesc de la mine toate nevoile prisoselnice și fără de folos, pun zăbala voinței celei spre deșertăciune și trufie aplecate și o biciuiesc prin ascultare.” (Feodor M. Dostoievski)
Cu aceste cuvinte in inima noastra, sa continuam dupa putinta calea postului si a rugaciunii intesificate, ca sa ne invrednicim si de roadele Invierii Domnului.

Slujbe si evenimente religioase:
Datorita unor modificari majore si independente de vointa noastra, slujbele din saptamana aceasta se vor desfasura astfel:

DUMINICA – 10 a.m. Sf Liturghie, Studiu Biblic Masa de Bunavestire. Va steptam cu drag!
SEARA DUHOVNICEASCA– pentru cei care locuiti in zona Centerville, Gainesville, Manassas si doriti sa gazduiti o seara duhovniceasca, sambata sau duminica seara, va rugam sa ne contactati la preot@sfantulapostolandrei.org
Slujbele din Saptamana Mare si Noaptea Invierii, se vor desfasura la Biserica Ortodoxa “Sf Luca” din Potomac, MD. Mai multe detalii vor trimite in email-urile viitoare.

Apel umanitar:
1. Incepand de acum 2 saptamani am demarat un proiect de ajutorare sociala pentru o mama si fiica din Romania, ambele bolnave, mama de cancer, iar fata ei, o tanara la 22 de ani, bolnava de diabet. Sunt intr-o situatie critica si au nevoie de ajutorul nostru financiar. Va rugam sa nu treceti cu vederea acest apel disperat. Pentru mai multe info, va rugam contactati Familia Ciucur la numarul de telefon: 703-398-2660
2. Un nou caz de asistenta sociala a ajuns la cunostinta noastra:
Mama unei doamne din comunitatea noastra a venit in vizita pentru o perioada de cateva saptamanai. Din nefericire, in timpul vizitei sale aici, au intervenit probleme majore de sanatate si a suferit 2 interventii chirurgicale pe inima! Acest lucru a intervenit pe neasteptate si i-a prins nepregatiti din toate punctele de vedere. Dansa se afla inca in spital si in curand va trebui sa mearga acasa la fiica ei, unde va mai ramane pentru o lunga perioada de timp. La momentul de fata, familia are nevoie de:
a. Multa rugaciune si sprijin sufletesc din partea noastra.
b. Un pat de spital profestional. Daca se poate gasi ceva mai ieftin si care poate fi inchiriat pentru cateva luni, dansii ar fi foarte recunoscatori
c. Consultanta legala in ceea ce priveste viitoarele bill-uri medicale (doamna ce a suferit operatia, nu are asigurare medicala)
Cei care puteti ajuta in vreun fel, va rog mult sa ma contactati la adresa de e-mail preot@sfantulandrei.org sau la telefonul celular 503-756-7219. Va multumim din suflet!

Evenimente Sociale/Culturale:
MASA DE BUNAVESTIRE – Duminica aceasta dupa Sf Liturghie. Bucate delicioase de post, gustate in compania prietenilor, cu binecuvantarea lui Dumnezeu si spre ajutorarea bisericii Sale. Va asteptam cu drag!
IN FIECARE DUMINICA – DANSURI POPULARE PENTRU COPII SI ADULTI, imediat dupa slujba. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la dansuripopulare@sfantulandrei.org

MASA DE BUNAVESTIRE

11 martie 2015

Iubiți credincioși,

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toată purtarea de grijă ce a avut-o asupra noastră în această perioadă de început a Postului Mare. Aș reaminti succint evenimentele care au marcat până acum, în acest post, viața duhovnicească și administrativă a comunității noastre: în Duminica Ortodoxiei, prima duminică din post, am avut bucuria de a săvârși o slujbă de seară deosebit de frumoasă la Biserica Antiohiana din Potomac; în primele 2 Vineri din post, am avut slujbe și Seri Duhovnicești în limba română la Biserica care ne-a devenit familiară de acum, “Sf. Luca”, din Potomac, MD. De asemenea, vreau să menționez și prima Seară Duhovnicească ce s-a desfășurat în Baltimore, MD, găzduită cu multă căldură de către Familia Cotârlă. Domnul sa-i binecuvinteze pe toți cei care au fost prezenti!
Multumim și Organizației Doamnelor care a organizat mici, dar însemnate evenimente de strângere de fonduri, precum și copilașilor și părinților implicați în Serbarea de 8 Martie, care a fost un adevarat succes.
Reamintim tuturor celor interesați că s-a înființat un grup de dansuri populare pentru cei mici. Se dorește și înființarea unui grup de dansatori pentru adulți. Vă rugăm să vă alăturați acestui proiect frumos rupându-vă din timpul dumneavoastră pretios, pentru a face parte din acest grup.

Slujbele și evenimentele de săptămâna aceasta și din viitorul apropiat:

EVENIMENTE PENTRU COMUNITATEA NOASTRĂ (în limba română):
(A APARUT BULETINUL PAROHIAL PENTRU LUNA MARTIE – RASFOIRE CU FOLOS!): Buletine Parohiale

VINERI – 7:30 p.m. TAINA SFÂNTULUI MASLU pentru comunitatea ortodoxă românească. Părintele Aurel Petrescu va fi împreună slujitor; nădăjduim că vom mai avea încă un preot român alături de noi. În urma plecării dintre noi a tatălui Parintelui David Subu, Prea Cucernicia Sa nu va putea participa la Taina Sfântului Maslu. Îi oferim și pe această cale sincere condoleanțe! Vă îndemnăm să aduceți ulei de măsline, făină și pomelnice cu cei bolnavi din familiile dumneavoastră. Lumânări vor fi disponibile spre vânzare la biserică (în general, se folosesc 7 lumânări de către fiecare credincios, conform numărului de pericope evanghelice citite în cadrul slujbei).
SAMBATA – 6:00 – 9:00 p.m. SEARA DUHOVNICEASCA în Woodbridge, VA. Gazda acestui eveniment va fi Familia Blîndu Aurel și Luciana. Vă invităm să fiți alături de noi la o seară de spiritualitate si comuniune. Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati la adresa preot@sfantulandrei.org
DUMINICA – 10:00 a.m. SFÂNTA LITURGHIE & STUDIU BIBLIC (Evanghelia de la Marcu, cap 10). Ziua se va incheia cu Ședința Lunară a Consiliului Parohial.

EVENIMENTE PENTRU COMUNITATEA ORTODOXĂ LĂRGITĂ (ÎN LIMBA ENGLEZĂ)

JOI – 7 P.M. Concert religios în limba sârbă/engleză la Biserica “Sf. Luca” – Potomac, MD. Concertul este susținut de către Corul Mănăstirii Kovilj din Serbia. Intrarea liberă. Donațiile benevole către Biserica “Sf. Luca” sunt binevenite.
SAMBATA – 9 a.m.-3:30 p.m. Retragere Spirituala cu tema “Do you believe in miracles”. La sfârșitul evenimentului se va săvârși Paraclisul Maicii Domnului și se va aduce spre închinare Icoana Maicii Domnului Kardiotissa, Izvorâtoare de Mir adusă de la Biserica “Sf. Gheorghe” din Taylor, PA. Credincioșii vor avea posibilitatea de a fi unși cu mirul izvorât din această icoană. Evenimentul este gazduit de catre Biserica Antiohiana “Sf. Maria” (909 Shawan Rd., Hunt Valley/Cockeysville, MD 21030)

EVENIMENTE SOCIALE SI CULTURALE ALE BISERICII NOASTRE:

DUMINICA, 22 MARTIE – MASĂ DE BUNAVESTIRE. Vă invităm să fiți alături de noi la această Agapă Frățească prin care nu doar ca ne vom hrăni unii pe alții, dar vom hrăni și biserica noastră prin donațiile noastre benevole. Vă așteptăm cu drag!

IN FIECARE DUMINICA – DANSURI POPULARE PENTRU COPII SI ADULTI, imediat dupa slujba.

APEL UMANITAR! – Începând de acum 2 săptămâni am început un proiect de ajutorare socială pentru o mamă și fiică din România, ambele bolnave, mama de cancer, iar fata ei, o tânără la 22 de ani, bolnavă de diabet. Sunt într-o situație critică și au nevoie de ajutorul nostru financiar. Vă rugăm să nu treceți cu vederea acest apel disperat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați Familia Ciucur sau biserica noastra la contact@sfantulandrei.org

O săptămână binecuvântată!
Pr. Cosmin Antonescu

3 martie 2015

Iubiti credinciosi,

La inceputul celei de-a doua saptamani a postului mare, Parintelui Arsenie Boca ne reaminteste faptul ca “Rugaciunea este respiratia sufletului iar postul e apa care stinge vapaia poftelor.” De aceea, va indemnam sa continuam impreuna, dupa puterea fiecaruia dar si cu jertfelnicie, perioada postului mare. Programul slujbelor si evenimentelor de saptamana aceasta este urmatorul:

Vineri, 7:30 p.m. – 9:30 p.m. Slujba & Seara Duhovniceasca la Biserica Sarba “Sf. Luca” din Potomac, MD
Sambata, 6 p.m. – 9 p.m. Rugaciune & Seara Duhovniceasca in Baltimore, MD . Familia Cotarla va fi gazda noastra. Evenimentul este deschis pentru oricine doreste sa participe si prezenta dumneavostra ne-ar bucura nespus de mult. Va rugam sa va anuntati participarea fie direct la Familia Cotarla fie la adresa de e-mail: preot@sfantulandrei.org
Duminica, 10 a.m. Sf Liturghie, Studiu Biblic & Programul Copiilor dedicat tuturor mamicilor cu ocazia zilei de 8 Martie. Daca doriti ca si copilul dumneavoastra sa faca parte din acest program, va rugam sa apasati pe acest link pentru mai mult informatii:
Organizatia de tineret si Scoala Duminicala

Va invitam in aceasta duminica sa va alaturati si Programului de Strangere de Fonduri organizat de catre Organizatia Doamnelor, prin cumpararea de “mucenici” pregatiti cu multa darnicie de catre priceputele gospodine ale noastre. Despre insemnatatea acestui proiect, va rugam sa apasati pe acest link:
Organizatia Doamnelor – Primavara

Duminica, 22 martie – Masa de Bunavestire – va asteptam cu drag!

In incheiere va dorim o saptamana binecuvantata si cu mult spor! Post cu folos!

Pr Cosmin Antonescu

Studiu biblic
Seri duhovnicesti
Sfantul Siluan Athonitul – Despre razboiul duhovnicesc (partea 1)

26 februarie 2015

“Postiti post sfant, strangeti obste de praznuire, adunati pe batrani, pe toti locuitorii tarii in templul Dumnezeului vostru si strigati catre Domnul rugandu-L” (Ioil.1:14)

Iubiti credinciosi,

Incepand de e lunea trecuta am intrat in Postul Mare, post care va tine pana la marea sarbatoare a Invierii Domnului (12 Aprilie, 2015).
Va indemnam ca impreuna sa ne apropiem de Dumnezeu si de adancurile fiintei noastre prin rugaciune, fapte bune si citiri sfinte. Desi nu avem inca un loc al nostru in care sa putem savarsi slujbele sfinte asa cum ne-am dori, totusi, prin purtarea de grija a lui Dumnezeu, vom avea multe slujbe si evenimente duhovnicesti la care va indemnam sa participati.

Programul slujbelor religioase din saptamana aceasta este urmatorul:

VINERI – 7:30 p.m. Slujba & Seara Duhovniceasca – Biserica Sarba “Sf Luca”- Potomac. Va invitam ca impreuna sa ne adancim in duhul postirii prin rugaciune si discutii duhovnicesti.
SAMBATA – 11 a.m. Parastas de Obste (Sambata lui Toader) – Biserica Sarba”Sf Luca” – Potomac
SAMBATA – 12:30 p.m.-5 p.m. Retragere Spirituala pentru toti tinerii adulti ortodocsi(18 -30 ani). Acest eveniment este gazduit de catre Biserica Antiohiana “Sf Ap. Petru si Pavel” din Potomac. Evenimentul se va desfasura exclusiv in limba engleza. Pentru mai multe info, va rugam accesati acest link: Calendar
DUMINICA – 10 A.M. Sfanta Liturghie & Studiu Biblic la “Seven Locks” Elementary School
DUMINICA – 5:30 p.m. Duminica Ortodoxiei – aceasta slujba solemna si deosebit de frumoasa prin care se reafirma triumful ortodoxiei, va fi gazduita tot de catre Biserica Antiohiana “Sf Ap. Petru si Pavel” din Potomac, MD (10620 River Road, Potomac, MD – vecini cu Biserica Sarba “Sf Luca”). Va invitam sa aduceti cu dumneavoastra si o mica icoana ortodoxa. Vor participa toate bisericiile ortodoxe din zona metropolitana Washington DC.

SLUJBE SI EVENIMENTE MAI INDEPARTATE:

Duminica, 8 Martie – Program pregatit de catre Scoala Duminicala in cinstea mamelor.
Vineri, 13 Martie – 7:30 p.m. Taina Sfantului Maslu – se va desfasura la Biserica Sarba “Sf. Luca”, Potomac. Multumim parintilor slujitori Aurel Petrescu si David Subu pentru raspunsul pozitiv la invitatia noastra de a participa.
Sambata, 14 Martie – Retragere Spirituala – Cockeysville, MD 21030. Mai multe detalii vor urma.
Duminica, 22 Martie – Masa de Bunavestire (“Seven Locks” Elementary School)

Va multumim pentru tot sprijinul ce il acordati bisericii noastre.

Un post cu folos si Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Pr Cosmin Antonescu

21 februarie 2015

Iubiti credinciosi,

Din cauza vremii nefavorabile ce se anunta si in cursul zilei de maine, toate activitatiile comunitare din cuprinsul scolilor publice din Montgomery County sunt anulate. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati acest link: https://www.montgomeryschoolsmd.org/

Pentru cei care doriti sa ajungeti la Sfanta Liturghie de maine, va rugam sa verificati programul slujbelor de la bisericile ortodoxe care va sunt cele mai apropiate. Pentru cei care locuiti in zona Potomac, Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” va fi la dispozitia noastra cu Sfanta Liturghie incepand de la 9:30 a.m.

Daca nu veti avea posibilitatea sa participati in mod fizic la Sf Liturghie, va indemnam ca dimineata zilei de maine sa o petreceti citind Acatistul Invierii, Apostolul Zilei (Epistola catre Romani XIII, 11-14; XIV, 1-4) si Evanghelia Zilei (Evanghelia de la Matei VI, 14-21). Va atasez si un articol/predica cu referire la duminica aceasta, cunoscuta in limbaj liturgic ca si “Duminica Iertarii”. De asemnea, cei care beneficiati de canalele de televiziune romanesti puteti urmari slujbele transmise de Trinitas TV.

Pentru cei mai ravnitori, va invit sa continuati cu Studiul Biblic si sa cititi si Evanghelia de la Marcu, capitolul 5 (vedeti link-ul de mai jos). De asemenea atasam si un comentariu video legat de acest capitol.

Nu i-am uitat nici pe cei mici, pentru care atasam 2 materiale intitulate “Scoala Duminicala Romaneasca”. Este vorba despre un material didactic pentru 2 grupe de copii: cei mici (intre 3-6 ani) si cei mai marisori (intre 7-12 ani). Spor la invatare!

Nu in ultimul rand, va rugam sa nu ne uitati si din punct de vedere administrativ si sa va trimiteti darul dumneavoastra financiar pentru aceasta duminica, pe adresa:
PO BOX 59836, Potomac MD 20859 sau online pe website-ul bisericii la .
Avem nevoie de ajutorul dumneavoastra constant si sustinut.

Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Pr Cosmin Antonescu

Orizont Spiritual – Invierea fiicei lui Iair

Sfânta Evanghelie după Marcu: Capitolul 5

Duminica iertarii anunta Postul Sfintelor Pasti

Scoala duminicala
Marcu 5 (copii 7-12 ani)
Marcu 5 (copii 3-6 ani)

19 februarie 2015

Iubiti credinciosi,

Suntem doar la o saptamana distanta de inceputul Postului Mare, perioada de reculegere si adancire spirituala. Va indemn ca impreuna sa incepem o noua calatorie spre adancul inimilor noastre printr-o preocupare mai intensa de lucrurile duhovnicesti. Lumea contemporana ne ofera diferite modalitati seculare si individualistice de a dobandi o armonie sufleteasca si trupeasca: cursuri de meditatie, diferite diete alimentare sau sedinte transcendentale. Noi va invitam sa redescoperim impreuna modalitatea cea mai autentica si crestineasca de a dobandi sanatate sufleteasca si trupeasca, adica postul poruncit de Dumnezeu si prezent in sanul bisericii inca de la inceputuri. Cea mai importanta comoara de care ar trebui sa avem grija este sufletul nostru. Insusi Scriptura ne spune “Ce ii foloseste omului sa castige lumea toata dar sa isi piarda sufletul sau? Sau ce va da omul in schimb pentru sufletul sau?” Asadar, va dorim un post binecuvantat alaturi de noi!

Programul slujbelor si al altor evenimente este urmatorul:

DUMINICA – 10 a.m. Sf Liturghie & Studiu Biblic (Marcu capitolul 5) ,urmat de Repetitie Dansuri Populare
LUNI 23 Februarie – INCEPE POSTUL MARE.
Luni – Joi, 23 – 26 februarie – Va invitam ca in Saptamana Mare sa ne alaturam Bisericii “Sf Maria” din Falls Church pentru toate slujbele religioase. Pentru acestea va rugam sa apasati acest link: https://www.stmaryorthodox.org/service-schedule
VINERI – 7:30pm Slujba & Seara Duhovniceasca – Biserica “Sf Luca” din Potomac, MD. Avem bucuria sa va anuntam ca in perioada Postului Mare, ne vom putea intalni in fiecare vineri la aceasta biserica si vom avea “Seri Duhovnicesti” . Pentru mai multe informatii, va rugam cititi flyer-ul atasat. In cadrul acestui flyer veti putea citi si despre programul “Seri duhovnicesti in zona dumneavoastra”. Va rugam sa raspundeti pozitiv acestui program spiritual.
DUMINICA , 8 martie – Sunteți invitați la Serbarea ocazionată de venirii primăverii si a zilei de 8 Martie. Serbarea se va tine imediat după Sfanta Liturghie. Toti copiii care își iubesc foarte tare mămicile si doresc sa-si exprime public dragostea si recunoștiinta lor fata de ele, sunt așteptați in ziua de 8 Martie cu poeziile învațate si sa repete acasă de mai multe ori cântecele sugerate mai jos pe care le găsiți pe You Tube: “Vine, vine primăvara” , “De Ziua Ta, mămico”, “Înfloresc grădinile”. O scurta repetiție se va face pe 1 Martie, după Sfanta Liturghie.

O saptamana binecuvantata!

Pr Cosmin Antonescu

PS: Va indemnam ca in rugaciunile dumeavoastra obisnuite, sa includeti si crestinii persecutati din intreaga lume. “Doamne al puterilor fii cu noi caci pe altul afara de Tine, ajutor intru necauri nu avem. Doamne al puterilor, miluieste-nepe noi!”

SERI DUHOVNICESTI 2015

10 februarie 2015

Iubiți credincioși,

1)Sfânta Scriptură ne spune că “inima mulțumitoare este un ospăț necurmat” (Proverbe 15,15) și de aceea, în armonie cu aceste cuvinte, dorim să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru toată bucuria și binecuvântarea pe care a revărsat-o asupra tuturor celor prezenți la ospățul de neuitat al muzicii populare românești de sâmbătă seara, “Stele de 5 stele”. A fost un eveniment special pentru oricine simte românește, de fapt pentru toți cei care au putut fi prezenți la acest eveniment deosebit, inclusiv pentru americani. Multumiri speciale tuturor voluntarilor, care au fost la înălțime și au facut posibil ca această seară să se desfasoare într-un mod foarte elegant. Domnul sa va binecuvinteze!

În ton cu acest eveniment, anunțăm inițiativa înființării unui grup de dansuri populare românești, care să cuprindă atât perechi de adulți, cât și de copii. Cei interesați în a face parte din grupul de dansatori, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa: dansuripopulare@sfantulandrei.org
Repetițiile vor începe duminica aceasta, 15 februarie, după slujbă, la “Seven Locks Elementary School”. Copiii Școlii Duminicale vor pregati un program special dedicat tuturor mamelor, pe data de 8 martie. Toți copilașii sunt încurajați să participe.

2)Într-o notă mai duhovniceasca, vă amintim că Postul Paştelui (cunoscut și sub denumirea de “Postul Mare”), va începe pe data de 23 februarie. Este o nouă oportunitate de a redescoperi frumusețea ortodoxiei prin schimbările ce le impune acest post: mai multă atenție la ceea ce spunem și facem în viața de zi cu zi, la ceea ce gândim; o mai mare aplecare față de cel de lângă noi prin milostenie și ajutorare; un regim alimentar mai strict, regim unit mereu cu rugăciunea și gândurile înălțate către Dumnezeu; hrănirea intelectului, a minții și a spiritului, cu hrana duhovnicească bine selectată și culeasă din Sfânta Scriptură, cărți duhovnicesti, dar și din slujbele bisericii. Haideți să fim noi schimbarea ce o dorim de la ceilalți, mai ales în această perioadă pregătitoare pentru Marea Sărbătoare a Învierii Domnului! Această schimbare începe de la noi, prin propria schimbare a minții, a inimii și odată cu buna direcționare a poftelor trupești. Un post binecuvantat!

În acest sens, ieșim în întâmpinarea dumneavoastră cu acest program special:
SERI DUHOVNICEŞTI ÎN ZONA DUMNEAVOASTRĂ

Datorita lipsei de spațiu unde sa ne desfășurăm slujbele religioase din timpul săptămânii, vom iniția acest program de “Seri Duhovnicești în zona dumneavoastră”. Ca si preot paroh, sunt disponibil să călătoresc în diferite zone mai îndepărtate de zona Potomac, MD și să poposesc o dată pe lună într-una din casele celor ce locuiți în acea zonă. Doresc să avem împreună o seara de rugăciune și discuții pe diferite teme. Vă rog să răspundeți pozitiv acestei chemari. Însuși Mântuitorul ne spune: ”Acolo unde sunt adunați doi sau trei în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor.”

Programul propus este următorul:
Primul weekend din lună – zona Baltimore, MD
Al doilea weekend din lună – zona Woodbridge, VA
Al treilea weekend din lună – zona Centerville, VA

*Cei doritori să găzduiți o astfel de seară duhovniceasca, vă rog să mă contactați pe adresa: preot@sfantulandrei.org

3)De asemenea, dorim să mulțumim celor care au participat la acțiunea de întrajutorare despre care v-am amintit și săptămâna trecută. S-au adunat 235 de lb de haine dintre care 190 lb vor ajunge la “bunica Lilica” si 45lb la o alta familie cu 8 copii la care am mai trimis haine și de la care am aflat de bunica Lilica. S-a trimis cu Wetern Union 200$ la preotul de la Biserica “Sfântul Andrei” de pe lângă Spitalul Judetean Galati. Părintele a spus că are să facă o vizită să ducă banii si va face si o scurtă anchetă socială. Prin bunăvoința conducerii firmei “Best Trans”, pachetele vor fi trimise gratuit, iar banii strânși vor ajunge săptămâna viitoare la Bunica Lilica. În luna decembrie, doamna Georgeta Mocanu a organizat trimiterea a 18 haine de iarnă, mănuși, căciuli, pulovere pentru câteva familii nevoiașe tot din Galați. Mulțumește pe această cale celor care au donat hainele și firmei Best Trans care a sponsorizat trimiterea pachetelor.

4)Nu în ultimul rând, vă atașăm un documentar legat de Taina Sfântului Maslu, taină pe care nădăjduim să o putem săvârși și în acest Post Mare.Tot la începutul acestui post, vă încurajăm pe fiecare dintre dumneavoastră să vă sfințiți casele prin slujba sfeştaniei și să vă curățiți sufletele prin taina spovedaniei.

Sfantul Maslu – Taina vindecarii (Documentar Trinitas TV 2012)

Program Liturgic
Sambata, 14 februarie: 10 a.m. Sf Liturghie si Parastas de obste – “Mosii de iarna”
(Biserica “Sf Luca”- Potomac, MD)

Duminica, 15 februarie: 10 a.m. Sfanta Liturghie & Studiu Biblic (Sf. Ev. de la Marcu)
(Seven Locks Elementary School)

2 februarie 2015

Iubiti credinciosi,

Orice ati face, lucrati din toata inima, ca pentru Domnul si nu ca pentru oameni, bine stiind ca de la Domnul veti primi rasplata mostenirii; caci Domnului Hristos slujiti.” (Coloseni 3, 23-24).

Prin harul lui Dumnezeu, duminica trecuta s-a desfasurat Adunarea Generala a bisericii noastre. Astfel, am avut oportunitatea sa privim retrospectiv la anul ce a trecut, cu incercarile si realizarile lui, dar si sa ne ancoram in realitatea prezentului si sa privim cu optimism spre viitor, printr-o planificare administrativa si financiara adecvata. Toate aceste lucruri, inclusiv rapoartele de activitate ale diferitelor departamente precum si planurile de viitor, le puteti citi pe website-ul bisericii noastre.

Reafirmam faptul ca in cadrul comunitatii noastre dorim ca impreuna sa simtim iubirea lui Dumnezeu si sa raspundem acestei iubiri prin viata noastra de zi cu zi. Suntem chemati sa avem “gândul lui Hristos si sa cugetam ca si El si, prin toate, sa Îl cugetam pe El.” (Sf. Maxim Marturisitorul). Va rugam, alaturati-va noua! Dumnezeu este singurul care poate sa ne umple viata de binecuvantarea si pacea mult dorita de fiecare dintre noi. Multe lucruri avem de realizat impreuna, dar mai cu seama sa ridicam biserica lui Dumnezeu!

Va multumim tuturor celor ce ati participat la aceasta sedinta si v-ati adus aportul la planificarea duhovniceasca si administrativa a bisericii noastre pentru anul in care am intrat. Domnul sa ne binecuvinteze si sa ne indrume pasii vietii spre imparatia Sa.

Programul slujbelor religioase si al altor evenimente:

Sambata, 7 februarie: 6 p.m. – 11 p.m. Spectacol “Stele de cinci stele”
(Sala sociala a bisericii “Sf Gheorghe” – Bethesda, MD)

Duminica, 8 februarie: 10 a.m. Sfanta Liturghie Studiu Biblic (Marcu, cap. 3-4)
(Seven Locks Elementary School)

Sambata, 14 februarie: 10 a.m. Sf Liturghie si Parastas de obste – “Mosii de iarna”
(Biserica “Sf Luca”- Potomac, MD)

Iubiti credinciosi,

Ne aflam cu cateva zile inaintea celei mai importante adunari administrative a bisericii noastre, din parcursul unui an calendaristic. Este vorba despre Adunarea Generala din 1 februarie 2015, adunare ce se va desfasura la Scoala “Seven Locks Elementary School” din Bethesda, Maryland.

Va invitam pe toti cei care sunteti interesati si doritori sa ajutati comunitatea noastra, sa participati si la aceasta sedinta importanta. Desi dreptul de a vota in aceasta adunare il au doar membrii inscrisi in anul 2014, totusi prezenta si opinia fiecaruia dintre dumneavoastra vor insemna nespus de mult pentru comunitate.

Asadar, va invitam in aceasta duminica, 1 februarie 2015 sa privim multumitori si cu nostalgie spre anul ce a trecut, in duhul lui Hristos si cu trezvie spre situatia actuala a bisericii noastre, si nu in ultimul rand, cu credinciosie si curaj duhovnicesc spre anul care urmeaza.

Pana duminica va invit sa priviti spre inimile dumneavoastra si sa meditati la modalitatea in care puteti ajuta biserica “Sf Andrei” din Potomac, Maryland. Sf Scriptura ne spune “Orice ati face, lucrati din toata inima, ca pentru Domnul si nu ca pentru oameni, bine stiind ca de la Domnul veti primi rasplata mostenirii; caci Domnului Hristos slujiti.”(Coloseni 3, 23-24).

Pr. Cosmin Antonescu

Modalitati de a ajuta biserica

Anunturi

1. Sfintirea caselor/Boboteaza

Pe parcursul lunii ianuarie, cu ocazia sarbatorii Botezului Domnului in raul Iordanului, am avut bucuria de a vizita si binecuvanta casele dumneavoastra. Faptul de a va cunoaste intr-un mod mai personal si privilegiul de a rosti impreuna o rugaciune de binecuvantare pentru toti cei dragi ai dumneavoastra, mi-a ajus multa pace si bucurie duhovniceasca. Daca cineva dintre dumneavoastra nu a fost vizitat in aceasta perioada, va rog sa imi spuneti si voi fi foarte bucuros sa va vizitez.
Binecuvantarea lui Dumnezeu trebuie sa se reverse peste toti credinciosii bisericii noastre. Domnul sa va binecuvinteze!

Pr Cosmin Antonescu

2.Slujbele religioase

Vineri, 30 ianuarie, 10:00am – Sfanta Liturghie (Sfintii Trei Ierarhi) – Biserica Sarba “Sfantul Luca” (10660 River Rd, Potomac, MD 20854)
Duminica, 1 februarie, 10:00am – Sfanta Liturghie (Seven Locks Elementary School – 9500 7 Locks Rd, Bethesda, MD 20817). Adunarea Generala se va tine in aceeasi locatie dupa slujba.

3. Seara Romaneasca – eveniment social

Sambata, 7 februarie – Biserica “Sfantul Andrei” va gazdui spectacolul “Stele de 5 stele” care se bucură de participarea artistilor Irina Loghin, Maria Dragomiroiu și Nicu Paleru precum si a grupului de dansatori “Carpathia”. Evenimentul va avea loc între orele 6:00pm si 11:00pm în sala sociala a bisericii grecesti “Sf. Gheorghe” (7701 Bradley Bulevard, Bethesda, MD 20817).

Intrarea este $60 de persoană pana la 1 februarie (inclusiv), si $70/persoana dupa aceasta data. In ziua spectacolului, in limita locurilor disponibile, pretul la intrare va fi de $75/persoana. Pentru copii între 5 și 13 ani intrarea este $20, indiferent de data achizitionarii.

Pentru informații și rezervări vă rugăm să contactați organizatorii la email: evenimente@sfantulandrei.org sau la telefon 301.762.0329.

Plata se poate face prin check sau cash dat epitropilor la slujbe sau cu credit/debit card pe pagina spectacolului de pe website: Spectacol – Stele de 5 stele
In cazul platilor online, la pretul biletelor se adauga taxa de 2,3% pe care PayPal o percepe pentru procesarea platilor catre biserica.
Plata online a biletelor se pot face folosind orice fel de carte de credit. Platile sunt procesate prin PayPal, care este securizat

Iubiti credinciosi,

Deoarece Sfantul Ioan Gura de Aur ne spune foarte frumos: “Cuvintele sunt cararile faptelor”, va indemn ca prin cuvant si promisiune sa sfintim impreuna si cununa anului in care am intrat. Bunul Dumnezeu sa ne dea ganduri si cuvinte bune pentru Dumnezeu si Biserica Lui! Cuvantul nostru nu trebuie sa fie neaparat lung si nuantat ci, mai degraba si cu necesitate, curat si faptuitor. In cateva saptamani vom avea Adunarea Generala a bisericii noastre, duminica, 1 februarie, 2015. Vom incerca sa punem inceput bun, ca in fiecare an, proiectului nostru mult dorit. Va indemn sa raspundeti pozitiv nevoilor bisericii, prin participarea dumneavoastra activa la sfintele slujbe si la zidirea duhovniceasca a bisericii. In acest sens, am initiat un STUDIU BIBLIC ce se va desfasura in fiecare duminica la sfarsitul Sfintei Liturghi. Vom studia impreuna Evanghelia de la Marcu. Va invit ca pentru Duminica aceasta sa cititi, in particular, capitolele 1-4.

Bunul Dumnezeu sa ne lumineze inimile, sa ne dea ganduri si cuvinte bune pentru Dumnezeu si Biserica Lui!

Pr Cosmin Antonescu

Programul slujbelor si al evenimentelor din perioada urmatoare:

Duminica – 10:00am, Sfanta Liturghie & STUDIU BIBLIC (predica) – “Seven Locks Elementary School” (9500 7 Locks Rd, Bethesda, MD 20817)
Duminica, 1 februarie – ADUNAREA GENERALA (imediat dupa Sf. Liturghie “Seven Locks Elementary School”). Convocare Adunare Generala 2015.
Sambata, 7 februarie, 6:00pm – SEARA ROMANEASCA – Cina delicioasa, muzica live si dans, in compania artistilor de renume Maria Dragomiroiu, Irina Loghin, Nicu Paleru si Grupul “Carpathia” (Sala Sociala a Bisericii Grecesti “Sf. Gheorghe” – 7701 Bradley Blvd., Bethesda, MD).
Sambata, 14 februarie, 11:00am – Pomenirea Mortilor (Moşii de iarnă) (Biserica Sarba “Sf. Luca” – 10660 River Rd, Potomac, MD 20854)
Luni, 23 februarie – Inceputul Postul Mare (al Pastelui)

Pildă VIDEO: Puterea rugăciunii

Iubiti enoriasi,

Maine, marti, 6 ianuarie praznuim Botezul Domnului, cunoscut in popor sub denumirea de Boboteaza.
Sfanta Liturghie urmata de Sfintirea apei vor fi savarsite maine la Biserica Ortodoxa Sarba “Sfantul Luca” (10660 River Rd, Potomac, MD 20854) incepand cu ora 10:00am.

Sfintirea caselor

Parintele Cosmin Antonescu a inceput traditionala activitate de binecuvantare a caselor. Daca aveti o preferinta pentru o zi sau o ora anume, va rugam sa-l contactati pe parinte la 503-756-7219 sau la preot@sfantulandrei.org.
Va invitam sa va pregatiti pentru intampinarea preotului cu o icoana pe masa, un vas cu apa, o lumanare aprinsa si o lista (pomelnic) cu cei vii si adormiti din neamul dumneavoastra.

Despre Boboteaza – Parintele Dumitru Staniloae


Iubiti credinciosi,

Comunitatea Bisericii noastre ureaza tuturor credinciosilor :”Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!”. Sarbatoarea Nasterii Domnului Iisus in ieslea din Betleem sa aduca in inimile dumneavoastra acea bucurie cereasca ce au simtit-o ingerii, magii si pastorii in acea seara minunata. Multumim din suflet tuturor celor ce v-ati deschis casele pentru primirea colindatorilor. Domnul sa va binecuvinteze!

De asemenea, cu ocazia inceperii Noului An Calendaristic 2015, va uram “La Multi Ani fericiti si binecuvantati!”. Ne rugam ca Domnul sa va daruiasca o inima curata, plina credinta si dragoste. Doar astfel tot ceea ce anul 2015 ne va aduce in calea vietii, va deveni o noua oportunitate de a gusta din fericirea divina si de ne apropia mai mult de Dumnezeu si de aproapele.

Programul slujbelor din aceasta perioada este urmatorul:
Miercuri, 31 Decembrie – 5:00 pm – Vecernie,Litie, Rugaciune de binecuvantare pentru Anul 2015
Joi, 1 Ianuarie – 10:30 am – Sf Liturghie si Rugaciunile Sf Vasile
Aceste slujbe se vor desfasura la Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” (10660 River Rd, Potomac, MD 20854)
Duminica, 4 Ianuarie – 10:00 am – Sf Liturghie (Seven Locks Elementary School- Bethesda, MD)

In ceea ce priveste programul Bobotezei, vom incepe cu data de 2 Ianuarie. Daca aveti o anumita preferinta pentru o zi sau o ora anume, va rog sa ma contactati (ziua de 3 Ianuarie nu mai este disponibila). Voi reveni si cu un program stabilit pentru fiecare zona/oras.Va invit sa va pregatiti pentru intampinarea preotului cu o icoana pe masa, un vas cu apa, o lumanare aprinsa si o lista (pomelnic) cu cei vii si adormiti din neamul dumneavoastra. Va rugam ca donatiile dumneavoastra sa le faceti catre “Biserica Sf Andrei”.

Domnul sa va binecuvinteze!
Pr Cosmin Antonescu

PS: PreaCucernicul Parinte Protopop Dumitru Paun va fi in trecere prin zona noastra.Va poposi si in mijlocul nostru in seara de Anul Nou si in ziua de Sf Vasile (1 Ianuarie). Ii multumim pentru aceasta vizita!


Iubiti credinciosi,

Hristos se naste! Mariti-L!
Hristos din ceruri! Intampinati-L!
Hristos pe pamant! Inaltati-va!

Programul slujbelor din aceasta saptamana este:

Miercuri , 24 Decembrie – 5:00 p.m. – Vecernie (Ajunul Craciunului)
Joi, 25 Decembrie – 10:00 a.m. – Sfanta Liturghie (Nasterea Domnului)
Vineri, 26 Decembrie – 10:00 a.m. – Sfanta Liturghie (Soborul Maicii Domnului)
Sambata, 27 Decembrie – 10:00 a.m. – Sfanta Liturghie (Sfantul Stefan)
Duminica, 28 Decembrie – 10:00 a.m. – Sfanta Liturghie

Toate slujbele de mai sus vor avea loc la Biserica Ortodoxa Sarba “Sfantul Luca” (10660 River Rd, Potomac, MD 20854).

Parintele va spovedi luni (22 Decembrie) si marti (23 Decembrie) de la 7:00pm-9:00pm la capela noastra (9111 River Rd, Potomac, MD 20854).

Concert de colinde

Biserica Sfantul Apostol Andrei va invita la traditionalul concert de colinde sustinut de corul bisericii la Ambasada Romaniei. Pentru detalii apasati imaginea de mai jos.

concert

În pauza dintre programul de colinde oferit de copiii de la Școala de Duminica a Bisericii “Sf. Cruce” și cel al corului Bisericii “Sf. Andrei” va avea loc o recepție.

Locurile sunt limitate! Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră pe adresa: RSVP@roembus.org

Iubiti credinciosi,

Hristos se naste! Mariti-L!
Hristos din ceruri! Intampinati-L!
Hristos pe pamant! Inaltati-va!

Ne apropiem cu pasi repezi de Sarbatoarea Nasterii Domnului si programul comunitatii noastre devine din ce in ce mai incarcat. Va invitam sa fiti alaturi de noi si sa participati la slujbele si evenimentele ce le vom organiza in aceasta perioada.

PROGRAMUL SLUJBELOR:

1. Toate slujbele duminicale, se vor desfasura la “Seven Locks Elementary School” (9500 7 Locks Rd, Bethesda, MD 20817). Va rugam sa fiti alaturi ne noi in rugaciune si jertfelnicie.

Duminica, 21 Decembrie – 10:00 a.m. Sfanta Liturghie urmata de PIESA DE CRACIUN A COPIILOR impreuna cu venirea Mosului.

2. Toate slujbele din perioada Nasterii Domnului si prezentate mai jos, se vor desfasura la Biserica Sarba “Sf Luca” – Potomac, MD (10660 River Rd, Potomac, MD 20854)

Miercuri , 24 Decembrie – 5:00 p.m. – Vecernie (Ajunul Craciunului)
Joi, 25 Decembrie – 10:00 a.m. – Sfanta Liturghie (Nasterea Domnului)
Vineri, 26 Decembrie – 10:00 a.m. – Sfanta Liturghie
Sambata, 27 Decembrie – 10:00 a.m. – Sfanta Liturghie (Sfantul Stefan)

Va rugam sa continuati sustinerea bisericii noastre si prin plata membriei pentru anul acesta, si sa va reinnointi pledge-urile catre Biserica noastra. Sustinerea dumneavoastra financiara, pe langa prezenta fizica si bucuria de a face parte din aceasi biserica este vitala. Va rugam sa nu treceti cu vederea acest aspect financiar. Sa nu uitam cuvintele Domnului “Mai fericit este a da, decat a lua!”. Pana in prezent, donatiile lunare promise sunt de $5302, de la un numar de 50 de familii. Practic insa, pana in prezent in luna decembrie s-au strans doar $2,058. De aceea, cei care ati facut aceasta fagaduinta, va rugam sa va reactivati pledge-ul. Cei care nu ati facut-o inca, va rugam sa incepeti de acum inainte. Nimic nu iubeste Dumnezeu mai mult, decat o inima gata sa se daruiasca Lui cu totul si neconditionat! Ideal ar fi ca donatiile din pledge-uri sa acopere plata lunara pentru proprietate ($8,408). Va reamintim modalitatile de plata a pledge-urilor:
1. Prin cec la biserica dat epitropilor
2. Prin cec trimis pe adresa bisericii (PO Box 59836, Potomac, MD 20859-9836)
3. Online cu credit/debit card prin PayPal: Donatii Online
3.1 Prin donatii PayPal individuale
3.2 Prin setarea unor donatii recurente automate.

Domnul sa va binecuvinteze!

Iubiti credinciosi,

Hristos se naste ! Mariti-L !

Cineva spunea foarte frumos, ca este mai usor pentru omul cel muritor sa masoare adancimile marii si inaltimile cerului instelat, decat sa masoare adancul si inaltimea intelepciunii Dumnezeiesti care vine din voia cerului pentru mantuirea omului. De aceea se afla cu mult mai multi fii ai oamenilor care se daruiesc mai degraba celei dintai decat celei de-a doua lucrari. Mai multi sunt aceia care fac iscodire cu ochii lor decat cu duhul lor. Ceea ce iscodesc ochii pare mai mare, dar, de fapt, ceea ce cerceteaza duhul este nespus mai larg si mai adanc si mai lung. Fiindca Duhul toate le cerceteaza, chiar si adancurile lui Dumnezeu (I Corinteni 2:10).

Va invit ca impreuna sa continuam calatoria spre Betleemul sufletelor noastre. Daca Dumnezeu S-a coborât pe pamant, omul este chemat sa urce la cer. Va indemn sa continuati postul bisericii, atat cel de mancare, dar mai ales cel duhovnicesc: rugaciunea, citirea duhovniceasca, mersul la biserica si facerea de bine. Fiecare sa daruim lui Dumnezeu din putinul nostru, pentru ca Dumnezeu sa umple toate putinatatile sau lipsurile noastre.

Programul spovedaniei: pentru toti cei care doriti sa va spovediti, voi fi disponibil inainte de sfintele slujbe cu 30 de minute, si dupa slujba oricat este necesar. Daca nu veti putea ajunge in aceste zile, va rog sa ma contactati si voi face tot posibilul sa raspund nevoilor dumneavoastra duhovnicesti (De exemplu, Miercuri seara cand este slujba de la 7:00 p.m., voi fi prezent la Biserica Sfanta Maria din Falls Church – preot paroh David Subu – unde pot de asemenea spovedi).

In cele de mai jos, am facut o reactualizare a slujbelor si evenimentelor viitoare. Va rugam sa le acordati atentia cuvenita. De asemenea, vom reveni cu un e-mail legat si de situatia administrativa a bisericii noastre, situatie privita in lumina Sedintei Consiliului Parohial ce a avut loc Duminica trecuta.

https://www.youtube.com/watch?v=-DiIpBQQpGc – vizionare cu folos

O saptamana binecuvantata!
Pr Cosmin Antonescu
 

PROGRAMUL SLUJBELOR:

1. Toate slujbele duminicale, se vor desfasura la “Seven Locks Elementary School” (9500 7 Locks Rd, Bethesda, MD 20817). Va rugam sa fiti alaturi ne noi in rugaciune si jertfelnicie. Prin mila lui Dumnezeu si statornicia dumneavoastra, vom trece si prin aceasta perioada mai dificila.

Duminica, 14 Decembrie – 10:00 a.m. Sfanta Liturghie
Duminica, 21 Decembrie – 10:00 a.m. Sfanta Liturghie urmata de PIESA DE CRACIUN A COPIILOR impreuna cu venirea Mosului.

2. Toate slujbele din perioada Nasterii Domnului si prezentate mai jos, se vor desfasura la Biserica Sarba “Sf Luca” – Potomac, MD (10660 River Rd, Potomac, MD 20854)

Miercuri , 24 Decembrie – 5:00 p.m. – Vecernie (Ajunul Craciunului)
Joi, 25 Decembrie – 10:00 a.m. – Sfanta Liturghie (Nasterea Domnului)
Vineri, 26 Decembrie – 10:00 a.m. – Sfanta Liturghie
Sambata, 27 Decembrie – 10:00 a.m. – Sfanta Liturghie (Sfantul Stefan)

 
IATA VIN COLINDATORII

Corul de colindatori ai Bisericii Sfantul Apostol Andrei doreste sa aduca vestea Nasterii Domnului si in casele dumneavoastra. Va rugam sa ne scrieti la adresa: colindatori@sfantulandrei.org. Domnul sa va binecuvinteze generozitatea si dragostea ce ne-o aratati! Multumim din suflet tuturor celor ce v-ati programat deja pentru primirea colindatorilor. Venim cu mare drag!

13 Decembrie – Gainesville, VA
14 Decembrie – Centerville, VA
20 Decembrie – Woodbridge, VA
21 Decembrie – Potomac, Ellicott City, Baltimore, MD
26 Decembrie – Silver Spring, MD
27 Decembrie – Sterling, VA
28 Decembrie – Hagerstown, MD

 
COMENZI DE COZONACI SI SARMALE

Va invitam sa comandati cozonaci deliciosi (pret $30 pentru un cozonac de 3 pounds) precum si sarmale romanesti (1 bucata – $1.00). Aceste comenzi vor avea o dubla binecuvantare: veti ajuta misiunea bisericii noastre si va veti bucura de bucate romanesti traditionale. Adresa de contact: comenzi@sfantulandrei.org

Decembrie 10, 2014

Iubiti credinciosi,

Hristos se naste! Mariti-L!
Hristos din ceruri! Intampinati-L!
Hristos pe pamant! Inaltati-va!

Aducem multumire lui Dumnezeu pentru toata binecuvantarea ce a varsat-o asupra noastra la frumoasele evenimente ce s-au desfasurat Duminica trecuta. Ma refer in special la Sfanta Liturghie, dar si la Masa Frateasca ce a urmat sfintei slujbe. Multumim din suflet tuturor voluntarilor (doamnele noastre au fost, ca de obicei, la inaltime), participantilor si donatorilor, cat si corului si copilasilor care au realizat un program deosebit de frumos. Domnul sa va binecuvinteze pentru toata dragostea ce o aratati fata de Biserica Sa!

Ne apropiem cu pasi repezi de frumoasa sarbatoare a Nasterii Domnului. Daca nu ati facut-o pana acum, va indemn din nou sa postiti postul binecuvantat al Bisericii. Inmultiti rugaciunea, cititi Sfanta Scriptura, participati la slujbe, daruiti-va sufletele si trupurile lui Dumnezeu! Doar daruind vom dobandi si noi adevaratul DAR al Craciunului … DAR pe care nu il numesc …. ci va las pe fiecare dintre dumneavoastra sa il descoperiti … personal … in adancul inimii.

Programul spovedaniei: pentru toti cei care doriti sa va spovediti, voi fi disponibil inainte de sfintele slujbe cu 30 de minute, si dupa slujba oricat este necesar. Daca nu veti putea ajunge in aceste zile, va rog sa ma contactati si voi face tot posibilul sa raspund nevoilor dumneavoastra duhovnicesti (De exemplu, Miercuri seara cand este slujba de la 7:00 p.m., voi fi prezent la Biserica Sfanta Maria din Falls Church – preot paroh David Subu – unde pot de asemenea spovedi).

Programul slujbelor religioase este urmatorul:

Vineri, 5 Decembrie – 7:30 pm Vecernie & Litie (La Biserica Sarba Sfantul Luca din Potomac)
Sambata, 6 Decembrie – 10 a.m. Sfanta Liturghie (Sfantul Ierarh Nicolae)
Duminica, 7 Decembrie – 10 a.m. Sfanta Liturghie (Seven Locks Elementary School)

Va atasam de asemenea, Buletinul Parohial pentru luna Decembrie 2014 precum si un filmulet de suflet. Nadajduim ca va vor fi de folos.
BULETIN PAROHIAL

VA REAMINTIM!!!

Toate slujbele duminicale se vor desfasura incepand cu ora 10:00 a.m. la Scoala Elementara “7 Locks” (9500 7 Locks Rd, Bethesda, MD 20817).
Slujbele din timpul saptamanii, inclusiv Sarbatoarea Nasterii Domnului, se vor desfasura la Biserica Ortodoxa Sarba “Sf. Luca” de la adresa: 10660 River Rd, Potomac, MD 20854 (doar la cateva mile distanta de proprietatea noastra din Potomac, MD).

COMENZI DE COZONAC SI SARMALE. Va invitam sa comandati cozonaci deliciosi ( pret $ 30 pentru un cozonac de 3 pounds) precum si sarmale romanesti ( 1 bucata – $ 1.00) Aceste comenzi vor avea o dubla binecuvantare: veti ajuta misiunea bisericii noastre si va veti bucura de bucate romanesti traditionale. Informatii de contact: comenzi@sfantulandrei.org.

AM PLECAT SA COLINDAM …. Incepand cu ziua de Sfantul Nicolae, ma voi indrepta catre casele dumneavoastra cu Icoana Nasterii Domnului impreuna cu grupul de colindatori. Va rugam sa va inscrieti in aceste zile (daca locuiti in zonele respective) sau pentru zilele ramase.

Programul deja stabilit este urmatorul:

6 Decembrie – Leesburg, VA
13 Decembrie – Gainesville, VA
19 sau 20 Decembrie – Woodbridge, VA
21 Decembrie – Potomac, Ellicott City, Baltimore, MD
26 Decembrie – Silver Spring, MD
27 Decembrie – Sterling, VA
28 Decembrie – Hagerstown, MD

Pustnicii României – Între Cer și pământ

Decembrie 2, 2014


Iubiti credinciosi,

Hristos se naste!

Hristos se naste ! Mariti-L!
Hristos din ceruri ! Intampinati-L!
Hristos pe pamant ! Inaltati-va!

Aflandu-ne in perioada Postului Craciunului, va intampinam cu duhovnicescul indemn: “Aminteste-ti totdeauna de Dumnezeu si mintea iti va deveni Rai!”

Dacă Ioan Botezatorul, încă în pântecele mamei sale fiind, a săltat de bucurie la salutarea Fecioarei Maria, cu cât mai mult noi, pregatindu-ne sa vedem, nu pe Maria, ci pe Insuşi Mântuitorul nostru, trebuie să săltăm cu bucurie şi să prăznuim, să ne minunăm şi să ne uimim de Taina cea mare a Intrupării lui Hristos, care covârşeşte toată priceperea omenească ? De aceea, pentru a va bucura pe deplin de Praznicul Nasterii Domnului, va dorim un post binecuvantat si cu mult folos.
Apoi, aducem multumire lui Dumnezeu pentru ca ne-a invrednicit sa incepem slujbele religioase duminecale intr-o locatie permanenta.

Va reamintim ca toate slujbele duminicale se vor desfasura incepand cu ora 10:00 a.m. la Scoala Elementara “7 Locks” (9500 7 Locks Rd, Bethesda, MD 20817).

Duminica aceasta , Noiembrie 30, 2014 va invitam sa fiti alaturi de noi in a sarbatorii Hramul si Ziua Nationala a Romaniei. Evenimentul va fi marcat de o Masa Frateasca si de un Program Artistic Special, imediat dupa Sf Liturghie. Va asteptam cu drag!

Hramul Bisericii
Si nu in ultimul rand, va rugam sa sustineti in mod constant misiunea bisericii noastre. Biserica are nevoie de ajutorul dumneavoastra financiar ! Va rugam sa va reluati promisiunile/pledge- urile ce le-ati facut fata de Dumnezeu. Domnul sa ne deschida inimile spre nevoile bisericii, mai ales in aceasta perioada premergatoare Nasterii Domnului. Sa nu uitam cuvintele Mantuitorului “Mai fericit este a da decat a lua!”

VA REAMINTIM :
Daca doriti sa comandati cozonaci, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la comenzi@sfantulandrei.org.
Daca doriti sa primiti colindatorii si anul acesta, va rugam de asemenea sa ne anuntati la colindatori@sfantulandrei.org. Vom incepe din seara de Sfantul Nicolae si putem merge pana a 3-a zi de Craciun (27 Decembrie) sau chiar Duminica 28 Decembrie. Pentru programul colindatorilor va rugam sa vizitati pagina Colinde.

O saptamana binecuvantata!

Pr Cosmin Antonescu

Catavasiile Naşterii Domnului

 

Noiembrie 24, 2014

Iubiti credinciosi,

Incepand cu Duminica aceasta, Noiembrie 23, 2014, Slujba Duminicala se va tine la Scoala Elementara “Seven Locks” situata la adresa: 9500 7 Locks Rd, Bethesda, MD 20817.

Slujba va incepe la ora 10:00 am.

Incaperea in care se va desfasura slujba, este prima sala pe partea dreapta, imediat ce se intra in cladire. Multumim lui Dumnezeu pentru binecuvantarea de a ne putea reincepe slujbele obsesti spre slava Lui si mantuirea sufletelor noastre. Va rugam sa fiti alaturi de noi la continuarea misiunii bisericii noastre.

Slujbele ce se vor savarsi in timpul saptamanii si care vor fi anuntate pe parcurs (inclusiv Sarbatoarea Nasterii Domnului), se vor desfasura la Biserica Ortodoxa Sarba “Sf. Luca” de la adresa: 10660 River Rd, Potomac, MD 20854 (doar la cateva mile distanta de proprietatea noastra din Potomac, MD). Le multumim inca o data pentru toata ospitaliatea si dragostea aratata.

Va dorim in continuare un post cu folos si Domnul sa ne binecuvinteze!

Noiembrie 22, 2014


Iubiti credinciosi,

Hristos se naste ! Mariti-L!
Hristos din ceruri ! Intampinati-L!
Hristos pe pamant ! Inaltati-va!

Prin mila lui Dumnezeu, ne aflam deja in perioada Postului Nasterii Domnului si gindurile ne zboara la minunea Nasterii pruncului Hristos din Sfanta Fecioara Maria. Este o noua oportunitate pentru fiecare dintre noi sa ne innoim haina botezului, sa ne curatim sufletele si trupurile, sa ne bucuram in cuget si simtire de acest mare dar al mantuirii adusa de Hristos. De aceea, Sf Ioan Gura de Aur ne spune foarte frumos: “Daca te indoiesti ca ai sa ajungi fiu al lui Dumnezeu, atunci incredinteaza-te de aceasta prin aceea ca Fiul lui Dumnezeu S-a facut Fiu al omului.” Sa ne ajute Dumnezeu!

Va rugam de asemenea, sa va reinnoiti donatiile dumneavoastra catre Misiunea “Sfantul Andrei”. Dupa o lunga perioada de lipsa a unui duhovnic si preot paroh, avem in cele din urma binecuvatarea de a ne relua viata liturgica obisnuita. Pentru succesul si bunul mers al bisericii, este nevoie si de aportul dumneavoastra! Va rugam mult, nu treceti cu vederea acest apel din inima spre a putea continua misiunea bisericii noastre.Va vom tine la curent cu toate progresele ce se vor face in legatura cu acest proiect. Domnul sa va binecuvinteze!

Programul slujbelor religioase din aceasta saptamana este urmatorul:

VINERI – Nov. 21, 7:30 p.m. la Biserica Ortodoxa Sarba “Sf Luca” din Potomac ( 10660 River Rd, Potomac, MD 20854) – Taina Sf Maslu & Parastas de 8 ani pentru Prea Cucernicul Parinte Gheorghe Calciu Dumitreasa

MASLU NOV 21

DUMINICA – Nov. 23, 10:00 a.m. Sfanta Liturghie. Nadajduim ca se va desfasura la noua noastra locatie temporara ( “7 Locks” Elementary School din Bethesda – 9500 7 Locks Rd, Bethesda, MD 20817), Insa un raspuns definitiv se va sti doar Joi. Vom reveni cu un anunt.

De asemenea , va invitam la:

AGAPA FRATEASCA DE HRAM SI ZIUA ROMANIEI – Noiembrie 30, dupa Sfanta Liturghie

COZONACI DE SARBATORI – Daca doriti sa comandati cozonaci, va rugam sa ne anuntati prin e-mail la comenzi@sfantulandrei.org sau la telefonul 503-756-7219 (Pr Cosmin Antonescu). Aceste comenzi vor avea o dubla binecuvantare: veti ajuta misiunea bisericii noastre si va veti bucura de gustul delicios al cozonacilor. Va multumim anticipat!

Rugam pe cei care aveti copii scolari sau prescolari sa participati la programele speciale ce vor fi organizate pentru dansii. In aceasta perioada a anului ne referim mai cu seama la PROGRAMUL PENTRU HRAM (Noiembrie 30). Pentru inceput, va vom pune la dispozitie cateva poezii pentru cei mici, si va rugam sa ii ajutati sa le invete. Aceste poezii vor fi rostite in cadrul Mesei Fratesti din Nov 30, ca parte integranta a unui scurt program religios/patriotic.

Va asteptam cu drag!

O saptamana binecuvantata!

Cuvant pentru suflet – Sfintii Parinti, despre Nasterea Domnului (26 decembrie 2012)

Noiembrie 17, 2014

Iubiti credinciosi,

Hristos se naste! Măriți-L!
Hristos din ceruri! Intampinati-L!
Hristos pe pamant! Inaltati-va!

Incepand din aceasta seara, Biserica Ortodoxa intra in Postul Craciunului. Va invitam ca impreuna sa parcurgem aceasta perioada premergatoare Nasterii Domnului, curatindu-ne trupurile si sfintindu-ne sufletele prin infranare, rugaciune comuna si iubire fata de aproapele. Sa facem din viața noastra o iesle primitoare pentru Pruncul Hristos si Maica Sfanta.

Programul slujbelor religioase din aceasta perioada este urmatorul:
Sambata 15 Noiembrie, 10:00 am- Pomenirea mortilor ( locatie: Biserica Ortodoxa Sarba “Sfantul Luca, Potomac, MD) Deoarece pe data de 01 noiembrie nu am savarsit Pomenirea Mortilor din motive obiective, o vom face acum.
Dumineca 16 Noiembrie , 09:30 am – Sfanta Liturghie ( locatie: Biserica Ortodoxa Sarba “Sfantul Luca, Potomac, MD)
Vineri 21 Noiembrie, 07:30 pm – Taina Sfantului Maslu ( locatie: Biserica Ortodoxa Sarba “Sfantul Luca”, Potomac, MD)

Suntem profund recunoscători Bisericii Ortodoxe Sarbe pentru tot sprijinul ce ni-l ofera in aceasta perioada dificila pentru noi. Toate slujbele din timpul saptamanii ce se vor desfasura la Biserica Ortodoxa Sarba “Sfantul Luca”, Potomac, MD – inclusiv cele anuntate mai sus – vor fi savarsite in limba romana.

In ceea ce privește locatia principala unde vom desfășura slujbele începând cu data de 23 Noiembrie, va vom tine la curent printr-un mesaj viitor. Deocamdată așteptăm aprobarea pentru sala multifuncțională din cadrul Scolii Elementare ” Seven Locks” don Bethesda, MD.

Va rugam sa participați pe cat va sta in putința la slujbele religioase ce vor urma si sa ne susțineți după puterile dumneavoastra. Doar împreuna vom reuși sa continuam lucrarea misionară a Bisericii “Sfantul Andrei”.

Domnul sa va binecuvânteze!
Pr. Cosmin Antonescu

Noiembrie 13, 2014

Iubiti credinciosi,

In primul rand, dorim sa uram tuturor celor ce purtati numele Sfintiilor Arhangheli Mihail si Gavriil, multa binecuvantare de la Dumnezeu, sanatate, lungime de zile, sporire intru toate cele bune. Domnul sa va binecuvinteze!

In urma corespondentei primite saptamana aceasta din partea Episcopiei, corespondenta referitoare la situatia actuala a comunitatii ortodoxe romane din zona Washington DC, prin sfatul si binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Arhiepiscop Nathaniel, Misiunea noastra “Sfantul Andrei” din Potomac, MD, isi va continua viata duhovniceasca sub indrumarea Pr. Cosmin Antonescu. De asemenea, prin rugaciune si smerenie, ramanem deschisi oricarui dialog cu fratii nostri de la “Sfanta Cruce”, neutand ca toti suntem parte al aceluiasi trup duhovnicesc, trup format cu multa dragoste de catre Prea Cucernicul Parinte Gheorghe Calciu Dumintreasa. Dumnezeu sa ne calauzeasca pasii!

Astfel, maine Duminica Noiembrie 9, 2014, vom savarsi Sfanta Liturghie la Biserica Ortodoxa Sarba “Sfantul Luca” din Potomac, MD (10660 River Rd, Potomac, MD 20854) . Slujba va incepe la 9:30 a.m. Va asteptam cu drag!

Punand lucrurile in perspectiva, saptamana ce va urma vom vizita si studia diferite variante in ceea ce priveste viitoarea locatie necesara slujbelor noastre de Duminica. Va rugam sa va aduceti aportul dumneavoastra, prin diferite idei sau optiuni. Nadajduim ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare sa avem un plan bine stabilit al slujbelor si evenimentelor socio-culturale din perioada Craciunului.

Domnul sa va binecuvinteze!

Noiembrie 8, 2014

Sinaxar

Donatii Online
  

Donatii

Saint Andrew Church
Click here for details.

Informatii

Email List

Google-Groups


Facebook
Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Website

245649
Visit Today : 179
This Month : 1305
This Year : 31726
Who's Online : 1