Coronavirus

Actualizare 6/3/2020: Directive with Letterhead Pentecost

Anunt 5/15/2020

Revizuire a Directivelor – 15 Mai 2020

Revised Directives – May 15 2020

Revizuire a Directivelor din 17 Martie și 2 Aprilie

15 Mai, 2020

Binecuvântare de a se săvârși Sfânta Liturghie

Către întreg clerul slujitor

 Preacucernice Părinte:

Permiteți-ne să recapitulăm câteva declarații din directivele noastre anterioare:

Astăzi suntem martorii pandemiei cumplite care a pus stăpânire pe întreaga lume. Suntem solicitați de către consilierii guvernamentali și medicali să acționăm astfel încât să ne protejăm familiile și pe apropiații noștri, prin restricționarea temporară a oricărui fel de întâlnire. Deși anumite surse oficiale ne indică ceea ce ne este permis să facem, responsabilitatea rămâne a noastră: noi decidem ce să facem. Nu există, și probabil nici nu va fi pentru o perioadă îndelungată de timp, un număr care să fie declarat sigur în ceea ce privește întânirile de orice fel, același lucru fiind valabil și pentru persoane”. Continuăm să fim cu luare aminte pentru sfinția voastră și credincioși. (Directiva din 2 aprilie)

Am considerat necesar să evaluăm în continuare limitările impuse de numeroase indicații din partea autorităților civile privind adunările cu scop de activități „neesențiale”, printre care au fost enumerate și întâlnirile din cadrul bisericii. În ambele directive, am subliniat faptul că nu dăm binecuvântarea de a se săvârși Sfânta Liturghie, nici în biserică și nici în cadrul propriilor locuințe. Această restricție a fost impusă pentru a nu se intra în contact cu nimeni din afara casei parohiale și a bisericii. Am fost și rămânem extrem de îngrijorați, astfel încât menținerea „distanței” față de persoanele din afară în cadrul slujbelor rămâne în vigoare. Poziția noastră rămâne aceeași.

În urmă cu două zile, în data de 13 mai, am dat binecuvântarea de a se săvârși Sfânta Liturghie într-un cadru limitat, în acele parohii unde biserica și casa parohială se află pe aceeași proprietate. În prezent, urmând aceleași indicații, dăm binecuvântarea noastră arhierească ÎNTREGULUI CLER de a săvârși Sfânta Liturghie în biserică, în duminicile din 17 și 24 mai, de Înălțarea Domnului, pe 28 mai, respectiv pe 31 mai, respectând regulile enumerate mai jos, nefiind excluse altele.

Există, așadar, anumite „avertismente”.

  1. Ușile bisericii trebuie să rămână închise în permanență.
  2. ACCESUL ÎN BISERICĂ NU-I ESTE PERMIS NICIUNEI ALTE PERSOANE.
    3. Este de preferat ca răspunsurile în cadrul slujbei să fie date de către un membru al familiei. În cazul în care niciunul nu este capabil sau nu dorește, puteți avea un cantor. Ar fi indicat ca același cantor să fie prezent la toate slujbele pentru a da răspunsurile.
  3. În cazul în care un cantor va veni la biserică pentru a da răspunsurile, toate măsurile de precauție în ceea ce privește siguranța sanitară trebuie îndeplinite și respectate înainte și după slujbe.
  4. Sfinția voastră trebuie să respecte toate cerințele sanitare. Distanțarea fizică dintre sfinția voastră și cantor trebuie respectată cu strictețe (cantorul ar trebui să se situeze mai departe de altar și de preot, și nu în strană, având în vedere că experții din domeniul medical indică faptul că, în momentul în care se cântă, se produc stropi respiratorii care rămân suspendați și care ar putea transmite virusul).
  5. De asemenea, solicităm ca doar preotul să primească Sfânta Euharistie. Cei prezenți pot primi pâinea anaforă/antidoron.

Pentru o listă completă a măsurilor obligatorii care trebuie implementate, vă rugăm să consultați Directiva Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din America.

Multe dintre sfințiile voastre au săvârșit slujbe în cadrul locuințelor personale, cu excepția Sfintei Liturghii. O parte dintre acestea au fost transmise prin intermediul rețelelor de socializare, astfel încât enoriașii, precum și alți credincioși, s-au putut conecta. Vă mulțumesc, cu sinceritate. Solicităm ca, în cazul în care este posibil, să transmiteți, în direct sau nu, Sfânta Liturghie, pentru credincioșii care stau acasă.

Puteți continua să slujiți Vecernia de sâmbătă seara, așa cum obișnuiați, sau, în caz contrar, să începeți să o slujiți, precum și Vecernia praznicului Înălțării Domnului. Dacă ați urmat un anumit tipic al slujbei Utreniei, vă rugăm să continuați să o faceți sau, în funcție de alegerea sfinției voastre, puteți începede de acum. Puteți, de asemenea, să continuți să slujiți de acasă.

Repetăm și vă avertizăm: Accesul altor persoane în biserică este interzis, cu excepția cantorului, pentru toate slujbele. De asemenea, toate ședințele și evenimentele sunt, în continuare, amânate / suspendate.

Nu dăm binecuvântarea, deocamdată, pentru săvârșirea celorlalte Sfinte Taine: Botezul, Mirungerea, Căsătoria. Spovedaniile, cu excepția cazului în care este ultima, sunt amânate. Înmormântările pot fi oficiate în conformitate cu directivele locale și, respectiv, cu procedurile Caselor Funerare.

Vă rugăm să respectați indicațiile noastre, amintindu-vă că virusul COVID-19 încă există în afara ușilor bisericii. În timp ce ne continuăm călătoria spre Înălțarea Domnului nostru și spre împlinirea promisiunii Sale de a trimite Duhul Sfânt asupra noastră, „…să mulțumim Domnului, că este bun, că în veac este mila Lui”.

+ NATHANIEL, Arhiepiscop

_________________________________________________

Anunt 3/18/2020

Mesajul acesta contine informatii despre RUGACIUNILE ZILNICE, POMELNICE, SCOALA DUMINICALA, STUDIUL BIBLIC si DONATII. Va rugam sa il cititi pana la sfarsit. ENGLISH translation is in the 2nd part of this email. Thank you!

Iubiti credinciosi
Ma rog ca bunul Dumnezeu sa reverse mila Sa peste dumneavoastra si peste toti cei dragi din casa dumneavoastra! Dumnezeu sa binecuvinteze cu indurarile si cu milostivirea Sa intreaga lume, vazuta si nevazuta, in aceste zile de mare stramtorare si incercare!

In cursul zilei de ieri, Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Nathaniel a trimis o directiva primind suspendarea tuturor slujbelor religioase si a celorlalte activitati administrative, sociale si culturale din cadarul episcopiei noastre ce ar implica intalnirea credinciosilor la biserica si posibila raspandire a virusului corona. Intreaga directiva se poate accesa aici: https://www.roea.org/news_200317_3

Asadar, incepand de astazi, toate slujbele religioase si activitatiile sociale, culturale si administrative se vor transfera in mediul on-line exclusiv! Aceste activitati pot fi accesate in 3 modalitati:

a. Camera live in timpul slujbelor : https://video.nest.com/live/nhzfLLjby7
b. Google Hangout (pentru discutii Studiu Biblic si participare la slujbe): bisericasfantulapostolandrei@gmail.com
– cei care doriti sa primiti invitatie pentru participare, va rugam sa ne trimiteti un email
c. YouTube (pentru inregistrari si viitoare redistribuiri): “Biserica Sfantul Andrei”

1. RUGACIUNEA DE SEARA (LUNI-SAMBATA) se vor desfasura (incepand de maine, joi 3.19.20) zilnic intre orele 7:00 – 8:00 p.m.(miercuri va incepe de la ora 9:00 p.m.) urmata de discutii cu dumneavoastra (8:00 – 8:30 p.m.). Rugaciunea va contine o catisma din psaltire si un acatist catre un sfant tamaduitor si va fi condusa de catre Parintele Cosmin din coltul de rugaciune al propriei case. In aceste momente de grea incercare avem nevoie de rugaciune pentru ca Dumnezeu sa se milostiveasca spre noi.Va invitam sa participati impreuna cu cei dragi din comfortul casei dumneavoastra.

2. DUMINICA:
– 10:30 a.m. Slujba de dimineata & predica;
– 12:00 noon Studiu Biblic prin Google Hangout
– 1:00 p.m. Consiliu Parohial prin Google Hangout
– SCOALA DUMINICALA se va desfasura duminica seara intre orele 7:00 – 8:00 p.m.

LUNI (BUNAVESTIRE)
10:30 A.M. Slujba in cinstea Praznicului Bunei Vestiri

3. POMELNICE, LUMANARI, DONATII – va invitam sa continuam rugaciunea pentru cei bolnavi, pentru cei dragi din familie precum si pentru cei adormiti. In acest sens, va punem la dispozitie forma de mai jos unde puteti complete pomelnicul dumneavoastra. Va rugam sa ne spuneti si cate lumanari doriti sa aprindem pentru dumneavoastra precum si donatia dumneavoastra benevola foarte necesara si mult apreciata.

Pentru pomelnice va invitam sa accesati aceasta forma:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVoXvnYm-cb-5TezLvuKYRFhpO_QhXJLkLuNJ7GGvykJFevg/viewform?usp=sf_link

Pentru donatii online si pledges va invitam sa accesati acest link. Va rugam sa fiti generosi si consistenti cu donatiile dumneavoastra atat de necesare.
https://sfantulandrei.org/donatii/donatii-online/

4. Va rugam sa ne contactati si sa ne cereti ajutorul in legatura cu orice problema cu care va confruntati. Parintele Cosmin impreuna cu membrii consiliului parochial sunt dispusi sa va ajute in orice dificultate si impas v-ati afla. Suntem o mare familie spirituala si dorim sa va asiguram ca va stam aproape si in aceste zile de pandemie. Aveti nevoie de ajutor spiritual, medical, material (mancare, apa, etc), social (nu stiti cum sa balansati in viata personala noua situatie in care va aflati)? Va stam la dispozitie cu o rugaciune, un sfat, un indemn, o fapta buna. Va rugam nu ezitati sa ne contactati!

5. Pentru informatii despre virusul corona, va invitam sa vizitati acest website:
https://coronavirus.maryland.gov/

RUGACIUNE IN VREME DE EPIDEMIE (IPS Nathaniel) & MESAJ DUHOVNICESC (IPS Teofan):

Dumnezeule Atotputernic, Domnul cerului și al pământului, al întregii creații văzute și nevăzute, în bunătatea Ta cea nespusă, caută spre poporul adunat în numele Tău. Fii ajutorul și apărătorul nostru în aceste zile de suferință, Cel ce cunoști neputința noastră, și ne auzi plânsul de pocăință și zdrobirea inimii. Doamne, Iubitorule de oameni, izbăvește-ne de amenințarea virusului corona. Trimite îngerul Tău cel păzitor să vegheze asupra noastră și să ne ocrotească pe toți. Degrab însănătoșește pe cei ce suferă din cauza acestui virus. Îndrumă mâinile doctorilor și păzește-i pe cei sănătoși pentru a putea continua să Te slujim în pace și să slăvim numele Tău cel mare și preacinstit, al Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Cuvantul InaltPreasfintitului Parinte Teofan la Vreme de Durere

Pr. Cosmin Antonescu

ENGLISH

Beloved faithful,
I pray to our Good Lord to pour His mercy over you and over all the loved ones in your house! May God bless with His grace and mercy the entire world, seen and unseen, in these days of great trouble and challenge!
Yesterday, His Eminence Archbishop Nathaniel sent us a dictate regarding the suspension of all religious services and of the other administrative, social and cultural activities within our episcopate, which would involve gathering of the faithful at the church and the possible spreading of the corona virus. The entire dictate can be accessed here: https://www.roea.org/news_200317_3

As a consequence, beginning today, all the religious services, as well as the social, cultural and administrative activities, will be carried on exclusively on-line! These activities can be accessed through the following three options:
a. Live Camera during the services: https://video.nest.com/live/nhzfLLjby7
b. Google Hangout (for discussions and participation in the services): bisericasfantulapostolandrei@gmail.com
– Those who desire to receive an invitation to participate are requested to inform us via e-mail
c. YouTube (for registration and future distributions): “Biserica Sfantul Andrei”

1. DAILY EVENING PRAYER (Monday-Saturday) will take place (beginning tomorrow, Thursday 03.19.2020 between 7:00 – 8:00 p.m. (on Wednesday it will begin at 9:00 p.m.) followed by discussions with your participation (between 8:00 – 8:30 p.m.). The prayer will consist of a kathisma from the Psalters and a chosen acatist to a healer saint, and will be conducted by Father Cosmin from the prayer corner of his own home.
In these moments of hard testing we need to pray for God’s mercy toward us. We invite you to participate, together with your beloved ones, from the comfort of your own homes.

2. SUNDAY:
– 10:30 a.m. Morning Service & Sermon;
– 12:00 noon Bible Study via Google Hangout
– 1:00 p.m. Parish Council via Google Hangout
– The SUNDAY SCHOOL will take place on Sunday evening between 7:00 – 8:00 p.m.

MONDAY (The ANNUNCIATION)
10:30 A.M. Service honoring the Annunciation Feast

3. DIPTYCH (COMMEMORATIONS), CANDLES, DONATIONS, – You are invited to continue to pray for the sick, for the loved ones in your families, and for those who are asleep in The Lord. For this purpose, we provide you with the enclosed FORM, where you can fill-in your diptych list. Please indicate the number of candles that you desire to be lit by us on your behalf, as well as the amount of your desired voluntary donation (which is very necessary and much appreciated).

The diptych (commemoration)FORM can be accessed here:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVoXvnYm-cb-5TezLvuKYRFhpO_QhXJLkLuNJ7GGvykJFevg/viewform?usp=sf_link

For on-line donations and pledges, please access the following link. We beg you to be generous and conscious of the value of your very necessary donation.
https://sfantulandrei.org/donatii/donatii-online/

4. We urge you to contact us, requesting our help in any problems that may confront you. Father Cosmin, together with the members of the Parish Council, are willing and ready to assist you in any possible impass or difficult situation. We are a large spiritual family, and want to assure you that we remain close to you in these days of pandemic illness. Are you in need of spiritual assistance, or of medical, material (food, water, etc.), or social help (you find it difficult to balance the new situation in which you find yourself)? We are close to you with a prayer, a piece of advice, a word of encouragement, or any kind of a good deed. Please do not hesitate to contact us!

PRAYER IN TIMES OF EPIDEMICS (His Eminence Archbishop Nathaniel) & SPIRITUAL MESAGE (His Eminence Teofan):

Oh, You Allmighty God, Lord of the heaven and of the earth, of the entire creation – seen and unseen – in Your unutterable goodness, do search the people gathered in Your name. Be our help and our defender in these days of suffering. You, who know our helplessness and hear our cry of repentance and the crushing of our heart; Oh Lord, You who love the people, do rescue us from the threat of the corona virus. Do send Your guardian angel to watch over us and to protect us all. Do heal those who suffer because of this virus. Do guide the hands of the doctors, and protect those who are healthy, so that we could continue to serve You in peace and to glorify Your great and honorable name; of The Father, and The Son, and The Holy Spirit, now and forever and ever.
Amin!

Cuvantul InaltPreasfintitului Parinte Teofan la Vreme de Durere

Fr. Cosmin Antonescu

Anunt 3/11/2020

Urmand cu atentie sporita toate stirile recente legate de coronavirus, comunitatea bisericii noastre a luat masuri foarte active in stoparea riscurilor asociate cu transmiterea acestui virus si vom implementa toate masurile cerute de catre autoritatile civile competente cat si de autoritatile spirituale ale Bisericii Ortodoxe. Igienizarea locasului sfant a fost sporita; “hand sanitizers” au fost plasate in mai multe locuri din biserica si semne corespunzatoare au fost plaste in locuri vizibile; chemarea catre toti credinciosii bisericii de a pastra masurile de igiena, recomandate de autoritatile competente, a fost reiterata. De asemenea, membrii Consiliului Parohial sunt informati si lucreaza activ in promovarea unui lacas de cult igienizat si sanatos.

Cateva masuri de igienizare individuala oferite de catre US Centers for Disease Control (CDC):
– Daca aveti simptome de imbolnavire, va rugam sa ramaneti acasa
– Spalati-va mainile frecvent si in totalitate – asigurati-va ca a-ti spalat toate degetele, zona dintre degete si incheieturile mainii. Folositi sapun si apa pentru cel putin 20 de secunde
– Evitati atingerea ochilor, a gurii si a nasului in special cu mainile nespalate
acoperiti-va stranutul sau tusea cu un servetel pe care sa il aruncati in gunoi dupa folosire. De asemenea, spalati-va si mainile. Ca si ultima solutie, puteti tusi sau stranuta in incheietura cotului
– Curatati cu servetele sanitare tastatura, biroul, telefonul si alte obiecte personale

De asemenea, cu precatere pentru cei care sunteti predispusi la contactarea acestui virus si a consecintelor lui grave, biserica pune la dispozitie participarea la sfintele slujbe si in format online pe acest link disponibil doar pe perioada slujbelor:
Slujbe Online

Ca de obicei, in cazuri extraordinare precum cel de fata, parintele Cosmin este disponibil pentru a va vizita in particular si a va oferi Taina Spovedaniei si Sfanta Impartasanie in conditii foarte igienice.

Vom continua sa inaltam rugaciuni catre molostivul Dumnezeu pentru a ne ocroti pe noi si lumea Sa cu harul PreaSfantului Duh si a se indura de fiecare dintre noi.

Post cu folos si binecuvantare in continuare!

Pr Cosmin Antonescu

CDC Coronavirus Info

Sinaxar

Donatii Online
  

Donatii

Saint Andrew Church
Click here for details.

Informatii

Email List

Google-Groups


Facebook
Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Website

270237
Visit Today : 132
This Month : 4067
This Year : 4067
Who's Online : 1