Iubiti credinciosi,

Va invitam si va rugam sa aveti rabdarea de a citi acest mesaj pana la sfarsit. El este extrem de important pentru a intelege pasii necesari pentru construirea bisericii noastre la sfarsitul acestui an si pe parcursul anilor urmatori. Acum, de Craciun, Dumnezeu se coboara pe pamant pentru a ne arata puterea iubirii jertfitoare si a ne spune ca drumul spre Inviere nu poate fi decat prin drumul Golgotei, al suferintei si al Rastignirii.
Va invitam sa pasiti alaturi de noi pe acest drum al jertfei de sine de dragul lui Dumnezeu si al spiritualitatii noastre romanesti.  La sfarsit, Dumnezeu ne zambeste si ne asteapta cu bratele deschise, spunandu-ne: “Indrazniti, Eu am biruit lumea!” .

Am ajuns intr-un moment crucial pentru comunitatea noastra: inceperea lucrarilor de constructie pentru viitoarea biserica, replica a bisericii Manastirii Moldovita din Romania, monument din patrimoniul UNESCO (Code SV-II-a-A-05673https://en.wikipedia.org/wiki/Moldovi%C8%9Ba_Monastery).

In acest email dorim sa va prezentam modul in care am ajuns sa lansam noua campanie “10,000$ pentru $1,000,000 – Stalpi de ctitorie peste veacuri” prin care nadajduim ca vom avea 100 de donatori a cate $10,000 fiecare pentru strangerea sumei de $1,000,000, suma necesara pentru inceperea lucrarilor in luna martie a anului 2021 si finalizarea lucrarilor “la rosu” pana in iarna anului 2021. Va invitam sa va alaturati acestei campanii atat de importante si sa ne contactati in ceea ce priveste contributia dumneavoastra, in orice varianta ar fi ea. Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastra pentru reusita proiectului! Dumnezeu va fi alaturi de noi atata timp cat si noi aruncam samanta credintei si a jetfelniciei noastre. 

Iata istoria ce a dus la inceperea acestei campanii noi:

·       in 2018 au fost reluate activitatile de finalizare a planurilor arhitecturale ale biserici,
·       in 2020 s-au finalizat toate planurile si s-a aplicat pentru “Building Permit”
·       in Sept 2020, cu purtarea de grija a lui Dumnezeu, Biserica nostra a primit Building Permit
·       in 2019/2020, dupa discutiile cu Contractorii s-a estimat costul proiectului la $3,500,000.
·       comitetul de constructie a discutat cu peste 80 companii (contractori generali si subcontractori) si a trimis cererea de oferta pentru construirea noii biserici la 15 Contractori generali
·       in octombrie am primit 6 oferte (intre 5.5mil si 7.5 mil) pentru construirea bisericii “la cheie”
·       Datorita acestei surprize neasteptate, am hotarat ca cea mai buna varianta este sa mergem cu un contract de “Construction Management”, contract care presupune participarea bisericii in       procesul de selectare a tuturor subcontractorilor si plata unei sume fixe Contractorului General.
·       Estimam ca acesta varianta va reduce costul proiectului la aproximativ $5,000,000.

Asigurarea Fondurilor pentru construirea noii biserici:
·       Biserica are in acest moment in conturile bancare suma de $650,000
·       Inalt PreaSfintitul Arhiepiscop Nathaniel ne-a confirmat donatia de $850,000 din fondul “Moldovita”, si ne-a trimis scrisori de confirmare pentru cele 2 banci care pot finanta proiectul
·       $2,100,000 sunt asigurati de viitorul imprumut bancar.
In concluzie, ne mai lipseste suma de $1,400,000 pentru ca banca sa ne aprobe imprumutul si sa putem efectiv incepe lucrarile.

In urma discutiilor intense avute cu toti voluntarii bisericii noastre, si in colaborare cu echipa de specialisti, am decis sa impartim construirea bisericii in doua faze:
·       Faza 1 – Construirea Bisericii “la rosu” in anul 2021, la un pret de approx $2,500,000
·       Faza 2 – Finisajele Bisericii (includ si site work) in anul 2022 la un pret de $2,500,000

Avantajele acestei abordari sunt urmatoarele:
·      Faza 1, considerand ca noua campanie initiata “$10,000 pentru $1,000,000” va fi un success, o vom construi din fondurile proprii de $2,500,000.
·      Odata cu inceperea lucrarilor si vederea cladirii in sine adusa “la rosu” (structura si inchiderea ei pe exerior), consideram ca generozitatea donatorilor va creste.
·      Putem sa incepem lucrarile in martie/aprilie 2020, fara sa avem nevoie de aprobarea bancii
·      Ambele bancii sunt de acord cu acesta abordare si vor considera suma cheltuita pentru construirea “la rosu” ca equity la acordarea imprumutului pentru “Faza 2”

Faza a doua (Finisajele bisericii), se va putea finaliza mult mai usor fie cu fonduri de la banca, fie cu noi campanii, fie cu donatori mai generosi (cum ne va lumina si ajuta Dumnezeu). 

Va stam la dispozitie pentru orice posibile intrebari si idei. Va rugam sa raspanditi vestea acestei campanii si a inceperii acestui proiect la toi cunoscutii dumneavoastra. Este un proiect unic in istoria romanilor de pretutindeni, un simbil al spiritualitatii noastre, o jertfa adusa lui Dumnezeu, un omagiu adus stramosilor nostrii si o mostenire laata copiilor nostri. Va invit ca impeuna sa ridicam aceasta marturie a indentitatii noastre spirituale si asufletului romanesc plecat departe de casa.

Va multumim pentru rabdarea avuta in citirea acestui mesaj. Dumnezeu sa va binecuvinteze jerfelnicia si inima buna!

Cu pretuire,
Pr Cosmin Antonescu

Sinaxar

Donatii Online
  

Donatii

Saint Andrew Church
Click here for details.

Informatii

Email List

Google-Groups


Facebook
Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Website

270244
Visit Today : 139
This Month : 4074
This Year : 4074
Who's Online : 1