Pagina de ajutorare a celor in nevoi

 
Fiule, pe cel sarac sa nu-l lipsesti de hrana si ochii celui sarman nu-i face sa astepte. Nu lepada rugamintea celui necajit, iar de la cel sarac nu-ti intoarce fata.

Iubiti credinciosi,

Va invitam sa va alaturati programelor de ajutorare spirituala si sociala initiate de catre biserica noastra.

Va multumim.

Decembrie 2017
Fiti ingeri pentru cei nevoiasi

Pe langa dorinta de a va pregati casele dumneavoastra si a intampina cum se cuvine acest Mare Praznic al Nasterii Domnului, o parte a sufletului dumneavoastra poate ca se apleaca spre cei mai putin fericiti dintre noi si poate ca doriti sa le veniti in ajutor cu un mic dar financiar ce ar aduce multa bucurie in inimile lor. Prin intermediul bisericii noastre va oferim aceasta sansa de a fi mainile prin care Dumnezeu lucreaza in lume. Va atasam aici mai multe cazuri sociale la care va puteti aduce sprijinul printr-o donatie unica(lunara) catre “Biserica Sfantul Apostol Andrei” cu mentiunea “caz social numarul…” Din motive de confidentialitate nu publicam numele acestor persoane, insa ele vor fi disponibile celor care isi vor oferi ajutorul efectiv. Toate aceste cazuri sociale provin din Romania si sunt monitorizate de catre preotul paroh.

Cazul 1 – Matei, 58 ani, locuieste singur si boala i-a luat un picior. Nu se poate deplasa singur. Are nevoie in general de lemne pentru foc, medicamente si reparatii si inlocuiri curente la scanul cu rotile la care are mereu pana. El spune ca nevoile sale speciale nu il costa mai imult de 50 de dolari pe luna.

Cazul 2 – Ioan, 48 ani, impreuna cu sotia (care munceste) are doua fete: o eleva si o studenta. Este diagnosticat de multi ani cu neurofibromatoza sau boala Bonnrecklinhausen avand pana in present 4 interventii chirurgicale la coloana si pe mana si torace. Este pensionat pe caz de boala si neurofibromatozele se dezvolta in continuare pe nervii spinali incepand din creier si apasand apoi pe maduva. Este posibil ca cineva sa cunoasca in SUA sau CANADA un medicament care sa amelioreze sau sa stopeze boala acestuia. Are nevoie de a cheltui maxim 50 de dolari pe luna pentru medicatia zilnica.

Cazul 3 – Natalia, 38 ani, are 5 copii minori si este despartita de barbat. Traiesc in 2 camera modeste, una fiind bucatarie. Diagnostcata cu cancer uterin, a fost operata si se afla in recuperare acasa. Nu poate lucra. Pe langa cheltuielile cu copiii, are nevoi de aproximativ 200 euro pe luna pentru medicatie si dieta.

Cazul 4 – Elena, 6 ani a fost botezata de urgenta, medicii nadandu-i sanse la supravietuire in primele zile de viata, sanatatea ei fiind precara in urma unei culpe medicale la nastere. Familia este foarte credincioasa si apropiata de biserica. Este diagnosticata cu handicap neurologic si locomotor. Nu poate merge. Poate sa rosteasca stalcit unele cuvinte dar nu vorbeste desi incepe sa comunice tot mai mult. Are si crize de tip epileptic si malnutritie iar toti dintii ii sunt stricati. Imunitatea este foarte slaba si este dusa deseori la unrgente si este internata. Tratamentul este foarte costisitor, familia cheltuind pe medicamente, doctori, aparatura speciala peste 50000 euro. Tatal este muncitor in constructie, mama este casnica si nu poate lucra pentru ca fiica sa depinde in totalitate de ea. Sora ei este eleva si are 16 ani. Familia are nevoie de mult support financiar, de sute de euro pe luna care sa-i poata oferi o permanenta a ingrijirii si recuperarii.

Cazul 5 – Vasile, Calin, Maria, Camelia si Mihai C. impreuna cu doi frati vitregi si familiile lor traiesc in doua case de chirpici sub limita subzistentei. Unul dintre ei doarme in podul casei, Vasile, cel mai onest si credincios dintre ei. Unii din copii merg si la scoala iar altii sunt sugari sau foarte mici. Parintii s-au despartit. Tatal traieste in sat muncind cu ziua si fiind sub patima alcoholului iar mama este plecata la cersit in Spania. Familia este dezorganizata insa copiii merita o sansa. Unii dintre ei fresventeaza biserica si sunt loiali celor care ii ajuta. O familie din sat a luat sub grija ei pe una dintre fetele pe care le-a nasit la botez. Auu nevoie de mai mult spatiu de locuit si ajutor financiar controlat pentru toate aspectele vietii.

Iunie 2015
Ajutor umanitar

Biserica “Sfantul Ap. Andrei” initiaza colectarea de lenjerie de pat si personala petru un centru de batrani si un orfelinat din Ramnicul Valcea, dupa cum urmeaza:
1. Colectam lenjerii pat si prosoape pentru caminul de batrani din Ramnicul Valcea. Lucrurile acestea nu trebuie sa fie noi insa trebuie sa fie proaspat spalate, in conditie buna sau foarte buna si impachetate pe categorii.
2. Colectam pijamale, sosete si lenjerie de corp pentru copii pina la 18 ani, baieti si fete, pentru orfelinatul din Ramnicul Valcea.

Persoana care va face dustributia lucrurilor este preotul Nicole Proteasa din Ramnicul Valcea. Biserica asigura transportul gratuit a 300 lb. Cei care aduceti lucruri folosite va rugam sa insotiti donatia dumneavoastra cu o suma care sa acopere valoarea transportului(1.2 $/lb). Colectia se face la Scoala “Seven Locks Elementary School”, dupa slujba, intre 12-1 pm, duminica aceasta si cea viitoare. Domnul sa va binecuvinteze!

Aprilie 2015

Începând de acum 2 săptămâni am început un proiect de ajutorare socială pentru o mamă și fiică din România, ambele bolnave, mama de cancer, iar fata ei, o tânără la 22 de ani, bolnavă de diabet. Sunt într-o situație critică și au nevoie de ajutorul nostru financiar. Vă rugăm să nu treceți cu vederea acest apel disperat.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați familia Ciucur la numarul de telefon: (703)398-2660

Donatiile pot fi facute si de pe website mentionand “Familie Nevoiasa” in casuta “Add instructions for the Merchant” pe ultima pagina de confirmare a PayPal: Donatii Online

Aprilie 2015

Mama unei doamne din comunitatea noastra a venit in vizita pentru o perioada de cateva saptamanai. Din nefericire, in timpul vizitei sale aici, au intervenit probleme majore de sanatate si a suferit 2 interventii chirurgicale pe inima! Acest lucru a intervenit pe neasteptate si i-a prins nepregatiti din toate punctele de vedere. Dansa se afla inca in spital si in curand va trebui sa mearga acasa la fiica ei, unde va mai ramane pentru o lunga perioada de timp. La momentul de fata, familia are nevoie de:
a. Multa rugaciune si sprijin sufletesc din partea noastra.
b. Un pat de spital profestional. Daca se poate gasi ceva mai ieftin si care poate fi inchiriat pentru cateva luni, dansii ar fi foarte recunoscatori
c. Consultanta legala in ceea ce priveste viitoarele bill-uri medicale (doamna ce a suferit operatia, nu are asigurare medicala)
Cei care puteti ajuta in vreun fel, va rog mult sa ma contactati la adresa de e-mail preot@sfantulandrei.org sau la telefonul celular 503-756-7219. Va multumim din suflet!

Sinaxar

Donatii Online
  

Donatii

Saint Andrew Church
Click here for details.

Informatii

Email List

Google-Groups


Facebook
Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Website

270258
Visit Today : 153
This Month : 4088
This Year : 4088
Who's Online : 2