Donatii Constructie

Campania “Stalpi de temelie peste veacuri”
Campania “Palma de pamant”
Campania “Piatra de temelie”
 
Construind pentru Dumnezeu

Dragii mei,

O biserică nu se zideşte în fiecare an, ci o dată la două, trei sute de ani si ca urmare, zidirea unei biserici este o şansă şi o chemare tainică a lui Dumnezeu pentru cei ce-i sunt contemporani, fiind prilej de a deveni ctitori şi ziditori ai Casei lui Dumnezeu. Oare ce este mai plăcut Domnului decât să îşi vadă credincioşii uniţi în lucrarea făcută cu dragoste și dăruire? Iar dacă scopul este de a construi o Biserică, un lacas de rugaciune, îngerii Domnului vor coborî din ceruri să ajute, iar sfinții se vor ruga neîncetat spre slava și propovăduirea Cuvântului de Viață Dătător. Zidirea unei biserici într-o comunitate este lucrarea cea mai folositoare şi mai sfântă.
Anul acesta se implinesc 10 ani de la infiintarea comunitatii noastre, ani ce s-au scurs foarte repede si care au adus multe schimbari pe toate planurile. In ultimii 10 ani s-au schimbat atat de multe in viata fiecaruia dintre noi: unii ne-am invrednicit de a infiripa o familie; altii ne-am bucurat de nasterea de prunci si am devenit parinti; altii ne-am acomodat mult mai bine la viata pe care ne-am ales sa o traim aici si, in consecinta, am prins radacini pe aceste meleaguri; altii ne luptam cu necazuri in viata noastra sau am suferit schimbari radicale fie in viata profesionala, fie in cea sentimentala; altii am pierdut persoane dragi sufletului nostru; altii, altii, altii…

Dar unul din multele lucruri care au ramas constante in viata noastra este visul nostru, al intregii comunitati, de a ridica Locas Sfant pe aceasta proprietate, de a materializa necesitatea parohiei de a avea propriul lacas de rugaciune construit, daca este posibil, conform spiritului orthodox romanesc. Aceasta noua biserica zidita din temelie va servi nevoile noastre spirituale immediate si va imortaliza pentru generatiile urmatoare spiritul ortodox romanesc, spirit care se va transmite copiilor si nepotilor nostri nu doar prin grai, port si litera ci si prin imagini, sunete sfinte, prin Sfanta Impartasanie si prin colindul stramosesc in ziua de Craciun, prin cantul invierii in noaptea Sfintelor Pasti. In concluzie, pentru noi cei din străinătate, Biserica este o adevărată mamă, care ne primeşte pe toţi, ne mângâie pe toţi, şi ne hrăneşte cu hrana necesară dintre noi, potrivit vârstei şi trebuinţei fiecăruia.

Cu aceste ganduri in suflet pornesc alaturi de dumneavoastra in acest an de capatai pentru comunitate noastra. Voi incerca alaturi de doamna preoteasa Camelia si de intreaga familie sa daruiesc cu toata inima si credinciosia din darurile mele duhovnicesti dar si materiale cu care ne-a invrednicit Dumnezeu. Ma voi ruga ca Dumnezeu sa nu isi intoarca fata Sa de la noi in aceste momente de jertfire si munca de ctitori ci mai degraba sa vegheze asupra noastra si sa ne trimita Harul Sau pentru a ne deschide inima spre a participa fiecare dintre noi la aceasta munca cereasca si unica in viata unui om. Sa nu pasim nepasatori pe langa aceasta chemare precum cei din evanghelie care si-au ascuns talantul sau precum cei carora nu le-a pasat de cel cazut intre talhari caci fiecare chemare isi are plata si rasplata ei.

Asadar, va invit sa va alaturati si dumneavoastra acestei chemari pentru ca fiecare dintre noi este o caramida ce se pune la temelia bisericii.

In Hristos Domnul,
Pr Cosmin Antonescu

Sinaxar

Donatii Online
  

Donatii

Saint Andrew Church
Click here for details.

Informatii

Email List

Google-Groups


Facebook
Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Website

270258
Visit Today : 153
This Month : 4088
This Year : 4088
Who's Online : 3