“Preotii poarta preotia lui Hristos; prin iertarea lor, Dumnezeu te iarta, prin graiul lor, Dumnezeu iti vorbeste. Prin ei, Dumnezeu te cheama, oricat ai fi de pacatos.”

Parintele Arsenie Boca

Preot Paroh

Iubiti credinciosi, bine v-am gasit!

Fiecare calatorie a vietii noastre initiata printr-o chemare a lui Dumnezeu, isi are necunoscutele si temerile ei. In acelasi timp ea este plina si de emotia ineditului si a necunoscutului cu care Dumnezeu ne cheama sa ne identificam si sa il descoperim ca pe un dar de la El.

La 1 noiembrie 2014, prin harul si ingaduinta lui Dumnezeu, am ajuns in mijlocul comunitatii ortodoxe romane din Washington DC impreuna cu familia mea. Primul impact pe care l-am avut a fost unul destul de dur insa in acelasi timp si oarecum de asteptat, mai ales cunoscand situatia comunitatii ortodoxe romane de aici, situatie pe care inca o descoper si incerc sa o inteleg pe zi ce trece. Ma rog ca Dumnezeu sa ne calauzeasca pasii spre un viitor binecuvantat si dupa voia lui Dumnezeu!

Prin binecuvantarea cea mai recenta a ierarhului nostru, am fost chemat sa slujesc in mod particular nevoilor Misiunii “Sfantul Andrei” din Potomac, MD. Ii multumesc bunului Dumnezeu pentru aceasta chemare de a fi pastorul dumneavoastra, si va incredintez de toata daruirea si dragostea mea.
Va rog si va invit ca fiecare dintre dumneavoastra sa va alaturati chemarii lui Dumnezeu de a sustine misiunea bisericii noastre prin daruire si iubire de aproapele. Va indemn ca implicarea dumneavoastra sa fie una activa si plina de dragoste jertfelnica.

Va multumesc pentru toata ospitalitatea dumneavoastra, si ma rog ca Bunul Dumnezeu sa ne binecuvinteze gandurile si actiuniile, ca intru toate sa facem voia Sa. Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti de la lume! Amin!

Parintele Cosmin Antonescu

Noiembrie 2014


PREOT COSMIN ANTONESCU
Data hirotonirii: 25 Decembrie 2005
Data nasterii – 8 August, 1979

Parintele Cosmin Antonescu

Parintele Cosmin Antonescu, s-a nascut in Sibiu, Romania la data de 8 August, 1979. Intreaga copilarie si-a petrecut-o in orasul natal, iar apoi a plecat in orasul Alba –Iulia, la Seminarul Teologic “Simeon Stefan” . Aici a studiat pentru 5 ani (1994-1999), punandu-si temelia pregatirii sale teologice.
Au fost ani frumosi! Desi au fost ani petrecuti departe de casa si de cei dragi, totusi au fost ani binecuvantati, cunoscand preoti si oameni intelectuali, de o mare profunzime duhovniceasca.
Apoi, Parintele Cosmin se reintoarce in orasul natal, pentru a absolvi cursurile Facultatii de Teologie “Andrei Saguna” din Sibiu, cu lucrarea de licenta “Un raspuns ortodox la nebunia astrologiei”. Tot acum, Parintele Cosmin se casatoreste cu Preoteasa Camelia, cea care ii va fi alaturi atat la provocarile pastoratiei din viitor cat si la binecuvantarile ce le vor primi de la Dumnezeu. Au fost binecuvantati pana in prezent cu 3 copilasi: Robert, Iustina si Sebastian.

Dupa Absolvirea Facultatii de Teologie din Sibiu, in anul 2004, vine in Statele Unite ale Americii, impreuna cu grupul vocal “Teofania” (grup de studenti teologi), al carui dirijor a fost. Pe langa studiile de teologie, Parintele Cosmin Antonescu a fost dirijorul Corului “Teofania” din Sibiu, impreuna cu care a inregistrat 2 CD-uri de Colinde Ortodoxe. Ajuns in Statele Unite ale Americii, este primit sub omoforul Inalt Prea Sfintiei Sale, Arhiepiscopul Nathaniel al Episcopiei Ortodoxe Romane de la Vatra Romaneasca. Este hirotesit ca subdiacon, apoi ca si Diacon, iar in iarna anului 2005 (de Sarbatoarea Nasterii Domnului) este hirotonit preot in Catedrala Ortodoxa Romana “Sfantul Gheorghe” din Southfield, MI.
Din Martie 2006 pana in Octombrie 2009 Parintele Cosmin Antonescu a fost Preotul Paroh pentru Biserica “Sfanta Treime” din Youngstown , OH. Parintele Cosmin a fost Presedintele Asociatiei de Preoti Ortodocsi din Mahoning Valley (EOCA) pe intreaga perioada a pastoratiei sale in Youngstown, OH. Cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Arhiepiscop Nathanile, parintele Cosmin a fost si Indrumatorul Spiritual al Organizatiei de Femei (ARFORA) a Episcopiei noastre, in perioada (2008-2010). Tot in aceasta perioada parintele Cosmin a fost acceptat ca si preot vizitator pentru ortodocsii inchisi in Institutiile de Corectie din zona Youngstown, OH.
La data de 1 Octombrie 2009, parintele a fost trimis sa pastoreasca Parohia “Sfanta Maria” din Portland, OR. A fost membru in Consiliul Episcopesc al Episcopiei noastre, pentru perioada 2009 – 2011. In Portland, a fost producatorul emisiunii “Traire Ortodoxa”, emisiune ce a fost mediatizata pe canalele de televiziune locala Portland Community Media.
La 1 Noiembrie 2014, Parintele Cosmin Antonescu a devenit preotul paroh al Parohiei “Sfantul Apostol Andrei” din Potomac, MD.

In perioada 2015-2017, Parintele Cosmin a urmat cursurile de “Clinical Pastoral Education” ca si capelan intern in cadrul organizatiei “Adventist Health Care” din zona metropolitana Washington D.C. si actualmente isi ofera sarviciile ca si Capelan PRN in cadrul aceleiasi organizatii de sanatate.

In perioada 2017-2020, Parintele Cosmin a urmat cursurile de masterat in psihoterapie (Master of Science in Clinical Counseling) la Universitatea “Loyola” din Baltimore,MD absolvind in luna mai a anului 2020. Actualmente profeseaza ca si LGPC in cadrul Organizatiei “Imago Center of DC” specializata pe psihoterapie de cuplu si individuala.

In perioada 2015 – 2017, comunitatea Bisericii “Sfatul Apostol Andrei” s-a jertfit foarte mult si cu purtarea de grija a lui Dumnezeu a putut reveni pe proprietatea bisericii din Potomac, MD ( dupa ce in tot aceasta perioada slujbele s-au desfasurat in cadrul Scolii “Seven Locks” Elementary School situata doar la cateva mile distanta de proprietate). Prin harul luu Dumnezeu, din anul 2017 toate slujbele se desfasoara in noua cladire modulara unde se situeaza si “Centrul Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa” (deocamdata situat  intr-o singura camera laterala).

Incepand din anul 2018 se lucreaza intens la finalizarea planurilor de constructie a viitoarei biserici “Moldovita” la Washington D.C. Parintele Cosmin impreuna cu credinciosii comunitatii formeaza o adevarata biserica unita si hotarata spre a duce la bun sfarsit acest proiect binecuvantat, initiat de Parintele Gheorghe Calciu, de vesnica pomenire.

Dumnezeu sa ne binecuvinteze! Amin!

Sinaxar

Donatii Online
  

Donatii

Saint Andrew Church
Click here for details.

Informatii

Email List

Google-Groups


Facebook
Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Website

274413
Visit Today : 89
This Month : 3462
This Year : 8243
Who's Online : 2