Plat Record (Cadastru)

“De poti crede, toate sunt cu putinta celui ce crede”

Sfanta Evanghelie

Emiterea Cadastrului (Plat Record)

Cadastrul pentru terenul bisericii a fost emis si inregistrat la toate agentiile.

PlatRecord
Plat No. 24817
 

In Nov 2005, Parintele Gheorghe Calciu, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Nathaniel si impreuna cu enoriasii bisericii Sf Cruce au cumparat terenul din Potomac. Proprietatea din Potomac nu avea cadastru (plat record) si nu era conectata la reteaua de apa si canalizare. Obtinerea plat recordului era esentiala pentru construirea bisericii: fara plot record nu se putea obtine building permit.
Procesul obtinerii plat recordului a fost initiat in iunie 2008 prin semnarea unui contract cu o firma de engineering specializata in obtinerea plat-ului pentru teren si contractul a fost actualizat in 2009, dupa infiintarea Misiunii Sf Apostol Andrei. Obtinerea plat-ului a fost o actiune de durata, firmele de specialitate estimand o perioada de approx 40 luni pana la inregistrarea plat-ului.
In procesul obtinerii plat-ului a fost aprobat si planul preliminar pentru construirea unei biserici pe terenul din Potomac.
In ianuarie 2011 planul preliminar a fost prezentat comitetului “Development Review Committee” care, dupa aprobarea de principiu, a prezentat planul preliminar bordului “Montgomery County Planning Board” (MCPB) care a aprobat urmatoarele rezolutii:

„NOW, THEREFORE, BE IT RESOLVED THAT, pursuant to Montgomery County Code Chapter 50, The Planning Board approves Preliminary Plan No. 120100280, to create one lot on the property. Approval is limited to one lot to accommodate a religious institution, with no weekday child daycare or weekday educational uses”

Dupa aproape 5 ani de zile de la initierea procesului si peste 150 de intalniri cu agentiile implicate in procesul aprobarii (approx 25 de agentii) s-a obtinut plat recordul (Plat # 24817/3 iulie 2014) pentru terenul din Potomac. Costul contractului cu firma de engineering si a taxelor platite agentiilor implicate in procesul aprobarilor a fost de $54,000.
Plat-ul a fost trimis la toate agentiile implicate in procesul aprobarilor si a fost inregistrat la Montgomery County Circuit Court.
Avand plat record si aprobarea prelimininara a construirii bisericii se poate trece la etapa urmatoare, in functie de fondurile disponibile, de obtinere a „building permit-ului” pentru construirea bisericii. Este important de subliniat ca in procesul de obtinere a plat recordului au avut loc mai multe intalniri cu vecinii si toti au fost de acord cu construirea unei biserici pe terenul din Potomac.

Iulie 3, 2014

Sinaxar

Donatii Online
  

Donatii

Saint Andrew Church
Click here for details.

Informatii

Email List

Google-Groups


Facebook
Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

Website

236290
Visit Today : 92
This Month : 492
This Year : 22367
Who's Online : 3